До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Заборонений прийом: процедури і засоби, яких потрібно уникати влітку

У спекотну пору року шкіра потребує особливого догляду. Vogue.ua розповідає про найпоширеніші помилки, яких краще уникати.

Глибокі пілінги

Пілінг – процедура, під час якої відлущують верхній шар епідермісу. Це допомагає шкірі відновитися, омолоджує її і добре очищує пори. Науковий директор Академії Наукової краси, лікар, косметолог Владлена Аверіна каже, що глибокі пілінги і чистки обличчя в літній період небажані. Вони роблять шкіру тоншою і дія ультрафіолетових променів може сильно їй нашкодити. Тому з’являються пігментні плями, опіки та висипання. Найкраще використовувати м’які скраби, які не травмують шкіру. "Часто скраби містять абразивні частки, – пояснює Тетяна Таран, засновниця Starlit Group. – Наприклад, молоді кісточки абрикоса залишають мікроподряпини, крізь які може проникнути інфекція. Тому краще обирати скраби з ніжними поліруючими частками".

Реклама

Поверхові і серединні пілінги можна використовувати влітку, але після них потрібен посилених сонцезахист.

Недостатнє очищення

Влітку пори забруднюються значно швидше, аніж в інші пори року. Шкіра потребує постійного очищення. Воно необхідне навіть тим, хто не користується косметикою : на шкірі залишаються мікрочастки міського пилу, які є досить токсичними. Візажист Guerlain Седа Чобанова каже, що очищувати шкіру потрібно щонайменше двічі на день: зранку і ввечері. Але у спеку, через підвищене потовиділення шкірного сала, протягом дня може виникати потреба у додатковому очищенні. Змити залишки макіяжу і очистити шкіру можна за допомогою піни Guerlain Mousse De Beaute.

Дівчатам з комбінованою і жирною шкірою влітку краще додавати до засобів догляду ще й очищаючі маски, які абсорбуватимуть залишки шкірного сала і зменшать пори.

Відмова від зволоження

Шкірне сало активно виділяється під дією сонця і на обличчі з’являється жирний блиск. Ті, кому знайома ця проблема, часто переходять на матуючі засоби і намагаються максимально "підсушити" шкіру, побоюючись, що зволожуючі креми змусять обличчя блистіти ще більше. Це поширена помилка: влітку зволоження необхідне, щоб усі обмінні процеси відбувались успішно і шкіра могла легко впоратися з нищівною дією ультрафіолету. "У складі літних кремів повинні бути зволожуючі компоненти: гіалуронова кислота, екстракт алое, органічні олії. Не варто забувати і про нічні креми. Утім, не потрібно наносити їх надто багато, щоб зранку не було набряків", – коментує головний косметолог грецької косметики Apivita Олеся Костерева.

Відмова від пластичних операцій

Як не дивно, в пластичній хірургії літніх табу не існує. Якщо раніше вважали, що влітку через спеку складніше проходить відновлювальний період, то сьогодні усе змінилось. Кондиціонери дозволяють підтримувати комфортну температуру вдома, в автомобілі й офісі. "Маммопластику можна робити спокійно. Єдина проблема – компресована білизна, – пояснює лікар, пластичний хірург Валентин Зиков. – В ньому надто не комфортно в спеку: може створювати парниковий ефект, натирати, викликати подразнення. Утім, сьогодні існують нові імпланти, після встановлення яких носити "компресію" доведеться лише декілька днів після операції", – каже пластичний хірург Валентин Зиков.

Blumarine
Пляж після ін’єкцій краси

Влітку ін’єкції ботокса (як і будь-які інші) цілком комфортні й безболісні. Але є деякі правила. Ефект після ботоксу скорочується, якщо одразу після процедури піти засмагати. Це прискорює обмін речовин (так, як і сауна, баня й солярії) і після цього середня дія препарату може скоротитися. Якщо зазвичай ефект триває близько шести місяців, то пляж скоротить цей час до чотирьох.

Issey Miyake
Догляд за шкірою, що загострює фоточутливість

Фоточутливість – це підвищена реакція шкіри на дію сонячних променів. Вона посилюється від використання засобів з вітаміном А і його похідними, засобами, що містять ретино. Вони ущільнюють дерму, глибокі шари шкіри, але стоншують роговий шар епідермісу, і в ньому під дією сонця може з’явитись ластовиння і пігментні плями. "Раніше, вважали, що літо – сезон, коли вітамін А категорично протипоказаний, – пояснює Тетяна Таран. – Насправді ж, сонячні промені руйнують ретинол і він стає непотрібним. Тому ретинол влітку – це виключно нічний засіб. Утім, від використання хорошого захисту від UVA-променів для нічного використання ретиноїдів відмовлятись не потрібно. Якщо косметолог сумнівається, що клієнт буде неухильно дотримуватись правил захисту від сонця, то він порадить ретиноїди з низькою концентрацією діючих речовин або замінить їх засобами з пептидами й антиоксидантами". Anrealage

А ось компонент, який дійсно протипоказаний влітку, – це відбілюючий гідрохінон. Він заборонений в ЄС через токсичність, але його активно використовують в США, наприклад, популярна марка Obagi.

Більше краси – в Instagram @vogueua_beauty

Читайте також:

Как подготовить кожу к отпуску

Новое и лучшее: маски для лета

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.