До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

П’ять фактів, які змінять ваше уявлення про перманентний макіяж

Про секрети перманентного макіяжу та правила його видалення розповідає Ярослав Вінніченко, автор методики безпечного видалення тату та "перманенту", спеціаліст із досвідом понад 15 тисяч процедур, головний суддя профільного чемпіонату Liga Prime Congress & Championship 2024

"Як і будь-яка інша косметична процедура, перманентний макіяж може мати наслідки, а результат буде далеким від очікувань", — каже Ярослав Вінніченко. Він розкриває підводні камені перманентного макіяжу і водночас його важливі аспекти.

Ярослав Вінніченко

Архітектура

Перманентний макіяж має органічно доповнювати риси обличчя, виправляти природні чи набуті недоліки, бути компромісом в асиметрії кожного обличчя.

Пігменти

Пігменти для перманентного макіяжу бувають органічні, синтетичного походження чи мінеральні. Вони мають бути підібрані залежно від техніки виконання перманентного макіяжу, запиту клієнта, його вподобань, і все це — обов’язково з урахуванням типу шкіри.

Техніка

Легке напилення чи імітація "волосків"? "Пудра"? "Пікселі"? "Омбре"? "Вуальна стрілочка" чи "Кашемірові брови"? Комерційних назв того, як буде внесений пігмент, — безліч. Досвід найкращих інструкторів перманентного макіяжу і експертів з видалення говорить: що ближче пігмент до поверхні шкіри, то краще. Що менше пігменту в шкірі, то більш прогнозований відтінок через 6—12 місяців, то менше процедур видалення потрібно коли прийде час.

Колір

З часом будь-який пігмент в шкірі змінить колір (чи візуально буде сприйматися по-іншому). Кольоропередача може змінюватися через призму меланіну, судин і інших чинників. Частина фарби може біодеградувати, частина — може мігрувати більш глибоко в дермальний шар шкіри. Пришвидшити процес змін кольору можуть індивідуальні реакції організму; зміни в стані шкіри, приймання ліків, набуті хвороби; інтенсивність ультрафіолетових променів.

Оновлення перманентного макіяжу

Оновлення перманентного макіяжу, якщо він став більш тьмяним, — помилка. Корекція небажаного відтінку чи форми шляхом повторного нанесення — фатальна помилка. Внаслідок маємо переповнення шкіри пігментами. Колір після загоєння буде непередбачуваний, можлива міграція фарби в шкірі. Обидві ситуації (оновлення і виправлення) мають бути вирішені тільки через професійне видалення. По досягненню максимального освітлення (а у випадках зміни форми необхідне повне видалення) за роботу береться фахівець з перманентного макіяжу.

Видалення перманентного макіяжу

Якщо щось пішло не так, почати видаляти татуаж можна буде не раніше ніж за півроку. Чому? Виробники пігментів роблять все, щоб фарба залишалася в шкірі надовго. Внутрішній процес повного відновлення теж займає декілька місяців.

Якщо ви вирішили видаляти татуаж, обирайте не просто майстра, — зверніть особливу увагу на обладнання, на якому буде проводитись процедура, на його результати, наявність рекомендацій і відгуків. Наслідки помилок — неприємні:

  • рубці
  • травмована шкіра
  • шрами

Реклама

Професійне видалення перманентного макіяжу в Україні існує. Упродовж 2020—2024 років з’явилася низка спеціалізованих центрів, портфоліо яких дасть фору багатьом іноземним колегам з 10+ років досвіду.

Лілія Сун-Чен-Лі

"В прагненні до краси жінки нерідко отримують зворотній ефект, — каже Лілія Сун-Чен-Лі, засновниця Prime Laser Systems. — Шрами, рубці і травмована шкіра — результат неякісного видалення чи корекції татуажу. Часто виною цьому є неякісне обладнання чи непрофесійність майстра, або обидва фактори одразу. І особливо прикро, коли такі небажані наслідки видалень знаходяться в зоні обличчя. Саме тому компанія Prime Laser Systems приділяє особливу увагу ефективному обладнанню, якісному навчанню та бездоганному сервісу.

Liga Prime Expert Congress & Championship — подія, що є продовженням нашої місії — створювати ринок б’юті-послуг, де в пріоритеті нетравматичність, безболісність та безпечність процедур".

Про захід

Liga Prime Expert Congress & Championship — це професійний бізнес-інтенсив для закритої асоціації власників обладнання Prime Laser Systems, до програми якого входять:

  • Чемпіонат Liga Prime Championship з лазерного видалення татуювань;
  • Практичний Expert Congress з набором бізнес-інструментів.

У номінації Чемпіонату — видалення татуажу брів лазером, де оцінюватимуть техніку виконання процедури та дотримання протоколів.

Учасники конференції Liga Prime отримають диплом про підвищення кваліфікації з безпечного лазерного видалення татуювань.

Це подія закритого типу для власників обладнання Prime Laser Systems, — компанія не просто продає обладнання, а забезпечує навчання, бізнес-план, сервіс. Подія Liga Prime — теж частина бізнес-стратегії Prime Laser Systems, коли клієнти стають частиною професійної спільноти, що постійно розвиває свої навички та вміння.

Захід буде корисним нинішнім та майбутнім власникам салонів краси, де можна бути встановити гарний нетворкінг та прослухати виступи професіоналів. Серед них будуть фахівці з лазерного видалення та б’юті-маркетингу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.