До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сяйне обличчя: секрети догляду за жирною шкірою влітку

Promotion

Влітку навіть суха шкіра може змінювати стан і ставати лискучою в Т-зоні. Це нормально і фізіологічно. Разом з маркою Yves Rocher ми склали гід по догляду за змішаною, жирною і схильною до жирності шкірою. Якщо коротко, не потрібно мучити обличчя надмірним або агресивним доглядом. Keep Calm and use Sebo Végétal .

Реклама
Фото: @yvesrocherua
Що слід знати про жирну шкіру

Сальні залози виробляють шкірний жир (на косметологічному сленгу – "себум"), щоб підтримувати гідроліпідну плівку, захисний бар'єр шкіри. Якщо сальні залози працюють нормально, то шкіра надійно захищена від сухості і ніжна на дотик. Якщо сальні залози виробляють забагато себуму, шкіра стає жирною.

Робота сальних залоз залежить від безлічі факторів, включно з погодою, гормональним фоном, забрудненням повітря і стресами. Yves Rocher наводить статистику: 74% європейських жінок кажуть, що їхня шкіра схильна до жирності. Ну, як кажуть, – скаржаться. Сам по собі блиск на тлі шаленої моди на хайлайтери нікого не турбує. А ось розширені пори, чорні цятки, висипання, які супроводжують надлишкове виробництво шкірного сала, – це неприємно.

Головне в догляді за жирною шкірою – допомогти сальним залозам налагодити роботу. Цього можна досягти простими, але ефективними заходами. Головне – робити їх постійно: м'яко очищувати шкіру, зволожувати обличчя, використовувати спеціальні засоби. Розповідаємо про кожен етап у деталях.

Очищення

Засоби Sebo Végétal для комбінованої і жирної шкіри містять пудру листя гренландського рододендрона, матують, вирівнюють мікрорельєф шкіри, регулюють роботу сальних залоз.

Очищувальна міцелярна вода 2 в 1, 200 мл, очищувальний гель для обличчя Sebo Vegetal, Yves Rocher

Чим експертів Yves Rocher так привабив рододендрон? Він росте в північних арктичних лісах Канади. Пристосувався до навколишнього середовища ідеально. Листя збирають вручну влітку; відправляють на натуральну екстракцію. Одержаний інгредієнт легко засвоює шкіра – і він нормалізує роботу сальних залоз, бореться із запаленнями і покращує текстуру шкіри.

Якщо протягом дня на обличчі побувала стійка косметика або сонцезахисні засоби, а також якщо були нафарбовані очі, краще використовувати двоетапне очищення. Перший етап – очищувальна міцелярна вода 2 в 1. Вона видаляє макіяж і ретельно очищує шкіру. Її слід нанести ватним диском, а потім вмитися за допомогою гелю.

Очищувальний гель для вмивання можна використовувати і вранці, коли шкіра після сну є лискучою, і ввечері, коли слід зняти макіяж. Гель працює м'яко, не руйнує гідроліпідну мантію шкіри, але успішно усуває забруднення і макіяж. Його випускають у двох флаконах: з помпою-дозатором і в екотюбику з переробленого пластику.

Очищувальна міцелярна вода 2 в 1, 390 мл, гель-гоммаж для проблемної шкіри 3 в 1, лосьйон для очищения і звуження пор для проблемної шкіри, Sebo Vegetal, Yves Rocher

Вирівняти рН шкіри і завершити очищення допоможе лосьйон для очищення і звуження пор для проблемної шкіри. Завдяки саліциловій кислоті він ефективно очищує, знімає запалення і вирівнює поверхню шкіри.

Якщо хочеться активнішого очищення, а також при схильності до утворення чорних цяток, можна використовувати гель-гоммаж для проблемної шкіри 3 в 1. У його складі – мікрогранули абрикосових кісточок і рослинна саліцилова кислота, щоб глибоко очищувати шкіру, вивільнювати вміст пор і розчиняти чорні цятки.

Щоденний догляд
Гель-крем "Нуль недоліків", лосьйон-пудра "Матовість", Blur-крем "Матовість", Sebo Vegetal, Yves Rocher

Спекотним літом чудово працює лосьйон-пудра "Матовість". Цей двофазний засіб на основі пудри листя рододендрона треба струшувати перед застосуванням і наносити долонями, м'яко притискаючи їх до обличчя. Він абсорбує себум і допомагає вирівняти поверхню шкіри – результат помітний вже через місяць. А відразу після застосування шкіра стає оксамитовою на дотик.

Есенція-антиоксидант "Матовість" – фактично сироватка, яка містить активні речовини в посиленій концентрації. Вона допомагає відновити шкіру і вирівняти її поверхню. Поглинається миттєво, але зверху потрібно нанести денний крем. Виробник обіцяє, що вже через 7 днів використання поверхня шкіри вирівняється, а через місяць відновиться природне сяйво шкіри. Гель-крем "Нуль недоліків" ідеально підходить для щоденного застосування: він нормалізує роботу сальних залоз, звужує пори – і дуже приємно відчувається на обличчі завдяки свіжій текстурі. У складі – вже знайома пудра рододендрона.

Blur-крем "Матовість" може слугувати праймером – базою під макіяж, якої вже достатньо, щоб вирівняти пори і створити розмитий ефект. На відміну від більшості такого роду засобів, у ньому немає силікону. Під очі його наносити не варто, а ось якщо жирний блиск дратує протягом дня, можна використовувати крем як матувальні серветки – просто нанести знову, навіть на макіяж.

Очищувальна міцелярна вода 2 в 1, 390 мл, гель-гоммаж для проблемної шкіри 3 в 1, лосьйон для очищення і звуження пор для проблемної шкіри, Yves Rocher

40-мл тюбик крему Зволоження для проблемної шкіри бореться з усіма недоліками проблемної шкіри, включно з висипанням, і є ідеальним для подорожей. Він матує (ефекту має вистачити на 8 годин), зменшує пори, бореться з висипаннями і чорними цятками, допомагає шкірі швидше відновитися після акне. Все завдяки незамінному у таких випадках компоненту – саліциловій кислоті.

Спеціальний догляд

Засоби Sebo Pure Végétal борються з розширеними порами, чорними цятками, висипаннями і постакне. У складі – рододендрон гренландський і саліцилова кислота 100% рослинного походження. Як її отримують: використовують настій листя рослини грушанка мала. Це відмінний антисептик, поширений в народній медицині. Листя збирають вручну і дистилюють, а в підсумку отримують саліцилову кислоту рослинного походження, головний інгредієнт у догляді за жирною шкірою. Це поєднують з бореальним чаєм – створений коктейль справляється з типовими проблемами надлишкової секреції себума.

SOS-гель від прищів для локального застосування, очищувальна маска для обличчя з глиною,маска з рослинним вугіллям для проблемної шкіри, Yves Rocher

SOS-гель від прищів для локального застосування допомагає лікувати запалення і прищі. Прозорий гель з саліциловою кислотою слід наносити точково, просто на запалення – допустимий максимум 3 рази на день. Це допоможе швидше загоїти шкіру без особливого дискомфорту.

Двічі на тиждень можна наносити Очищувальну маску з глиною, яка глибоко очищує і матує шкіру, видаляє жирний блиск, відкриває закупорені пори. Не потрібно чекати до повного висихання, щоб не пересушувати шкіру. Відмінно працює Маска з рослинним вугіллям для проблемної шкіри. У ній – саліцилова кислота та ніяких силіконів або мінеральних олій. Маску можна наносити локально – на Т-зону. Всього 5 хвилин – і можна змивати.

Очищувальний гоммаж для обличчя,SOS-гель від прищиків для локального застосування, Yves Rocher

Очищувальний гоммаж для обличчя допомагає оновлюватися клітинам шкіри завдяки мікрогранулам абрикосових кісточок у складі. Він видаляє надлишки шкірного жиру і ороговілі клітини завдяки пудрі листя рододендрона гренландського і надає шкірі чистий, свіжий вигляд.

З 1 липня до 4 серпня при покупці засобу основного догляду з Sebo Végétal або Sebo Pure Végétal на сайті або в бутику Yves Rocher отримаєте в подарунок будь-яку маску з тієї ж гами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.