До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Живильний момент: що таке поживні комплекси і навіщо вони потрібні

Promotion

Що таке поживні комплекси, чому не можна отримати їх з їжі, і чому потрібно почати застосовувати їх прямо зараз, розказує лікар-дерматолог, косметолог, мезотерапевт Олена Вильковська.

Реклама
ЩО ТАКЕ ПОЖИВНІ КОМПЛЕКСИ

Спосіб життя безлічі людей рідко передбачає нормальний режим харчування. Швидкі перекуси, незбалансований раціон, пропущений сніданок, фаст-фуд – будьмо чесні, трапляється всяке. І тут на допомогу приходять маленькі, але впевнені рятувальники – комплекси поживних речовин. Вони стрімко увірвалися в аптечну мережу і викликали фурор. І не дарма.

Безліч недосконалостей і захворювань шкіри спричинені недоліком певних поживних речовин, вітамінів і мікроелементів. Шкіра особливо чутливо реагує на їх дефіцит: сухість і блідість, жирність і лущення, нездоровий відтінок – це тільки початкові сигнали, що з балансом нутрієнтів щось не так. Найкраща альтернатива в цій ситуації – випередження дефіциту, з чим комплекси необхідних поживних речовин відмінно справляються.

НЕ ВСІ КОРИСНІ РЕЧОВИНИ МОЖНА ОТРИМАТИ З ЇЖІ

На жаль, це найбільша помилка харчування у принципі. Стрес сильно впливає на всі процеси в організмі, але, перш за все, страждає травлення. У стані тривоги, надлишку інформації, небезпеки або хронічної втоми організм набагато гірше виробляє необхідні ферменти і речовини, без яких травлення неможливе, наприклад, пепсин – основний шлунковий фермент, ферменти підшлункової залози (протеази, нуклеази та ін.), ферменти тонкої кишки. Організм діє як годинник, а його працездатність залежить він наявності і правильного функціонування кожного "гвинтика".

Шкідливі звички і прийом медикаментів – це додаткові фактори, які не сприяють нормальному засвоєнню корисних речовин. Пити багато чаю або кави – теж шкідливо: вони можуть позбавляти організм цінних мікроелементів.

Ситуація ускладнюється у людей з вродженими патологіями. Структура і дефекти підшлункової залози, жовчного міхура, печінки і якість травлення – взаємопов'язані. Найсумніше, що про подібні діагнози люди часто навіть не підозрюють.

Якість продуктів теж залишає бажати кращого. Органічне молоко, овочі та фрукти, сезонні коріння і трави, горіхи, сир і так далі – швидше, утопія. Харчуватися продуктами з супермаркету і сподіватися на те, що раціон збалансований, – щонайменше наївно.

НАМ ВСІМ ПОТРІБНІ ПОЖИВНІ КОМПЛЕКСИ?

Загалом відповідь: так. Але важливо враховувати ось що. Ринок переповнений різними "поживними комплексами" без доведеної ефективності. Недобросовісні виробники часто включають до їх складу неякісні або несумісні компоненти. Через такі препарати люди бояться довіряти дієвим комплексам.

Щоб не загубитися у великому асортименті, недостатньо читати етикетки. Хоча б тому, що без профільної освіти складно оцінити склад: важливо враховувати не тільки перелік інгредієнтів, а й те, як вони між собою поєднуються. При виборі препарату краще довіритися професіоналам.

Американський вчений, біохімік Данне Монтегю-Кінг, керує компанією DMK. Цій людині 75, і все своє життя він присвятив дослідженням у царині естетичної медицини. Результатом його багаторічних досліджень стали капсули, що містять поліненасичені жирні кислоти – DMK Efa+.

Препарат розроблений для того, щоб захистити клітинні мембрани людського організму, допомогти відновити пошкоджені тканини, зміцнити бар'єрні функції шкіри, нормалізувати водний баланс, поліпшити функції нервової та імунної систем організму і т.д.

ЧОМУ САМЕ DMK Efa+?

По-перше, склад препарату. Абревіатура EFA означає "essential fat acids", "есенціальні жирні кислоти". DMK Еfa+ на 90% складається з і поживних біоактивних речовин. У його складі – поліненасичені жирні кислоти Омега 3, Омега 6 і Омега 9. Мої клієнти часто помилково думають, що Омега 6 і 9 можна отримати з їжею, а, отже, додатково приймати треба тільки Омега 3. Насправді, в організмі повинен бути баланс всіх Омега. Ці жирні кислоти повинні бути в чіткій пропорції і бути певної якості. Варто дестабілізувати баланс – і метаболізм порушується. Доктор Данне вважає, що 2 капсули в день – це добова норма всіх трьох кислот, що забезпечують нормальне функціонування організму.

По-друге, політика і філософія DMK передбачає, що купити космецевтику бренду можна тільки після консультації сертифікованого косметолога, який має дозвіл на роботу з продукцією компанії. Його видають тільки тим, хто пройшов навчання і успішно здав іспит.

І по-третє, наукова репутація Данне. У свої 75 він продовжує займатися розробками нових формул.

ЧИ ТРЕБА ЗАСТОСОВУВАТИ ОЛІЇ ЗОВНІШНЬО?

Шкіра – найбільший орган, який має безпосередній контакт з навколишнім середовищем. Щоб вона могла виконувати свої бар'єрні функції, їй треба бути здоровою. Організм – це біологічний комп'ютер, і всі біохімічні процеси в ньому запрограмовані: при нестачі того чи іншого інгредієнта, який організм не в змозі самостійно синтезувати, відбувається збій програми. Поставляючи ці інгредієнти в необхідній кількості і співвідношенні, ми даємо можливість біологічній системі працювати у здоровому режимі. Але якщо застосовувати їх тільки зовнішньо, то це все одно, що "латати дірки", але не вирішувати проблеми.

КОМУ РЕКОМЕНДОВАНІ DMK Efa+?

Насправді, всім. Ці капсули – must have для моїх клієнтів. Перед будь-якою косметичною процедурою вони допомагають підготувати шкіру, потім – закріпити результат. Наприклад, пілінг. Повсякденна процедура, але справжній стрес для шкіри. Тому до нього треба готуватися. Після курсу DMK Efa + шкіра готова до дії кислот і лугів. І прекрасно на них реагує.

Пілінги DMK, до речі, – знахідка. З ними немає потреби травмувати шкіру хімічними опіками. У їх складі: м'які кислоти, луги, альфа-гідроксикислоти, і відновлювальні компоненти.

ОСОБИСТИЙ ДОСВІД

Мене часто запитують, чи приймаю я комплекси поживних речовин. Звичайно, приймаю. Данне дуже скрупульозно і вибірково ставиться до підбору кожного інгредієнта і методів переробки, що сприяє збереженню поживної цінності. Я впевнена, що коли вибираю з DMK Efa +, я вибираю найкраще.

Безліч недоліків і захворювань шкіри спричинені недоліком певних поживних речовин, вітамінів і мікроелементів. Шкіра чуйно реагує на їх дефіцит: сухість і блідість, жирність і лущення, нездоровий відтінок – це тільки початкові сигнали, що з балансом нутрієнтів щось не так. Пізніше ми стикається з висипом вугрів, пігментними плямами і різними дерматозами, себореєю, екземою, лікування яких триває дуже повільно. Краще діяти на випередження дефіциту. З цим завданням комплекси необхідних поживних речовин відмінно справляються.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.