До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як зробити шкіру сяючою: інтерв’ю з науковим директором Sisley

Сяюча шкіра – головний бьюті-тренд останніх сезонів. Сяяння – це тепер настільки популярне слово, що багатьом здається: жодного сяяння просто не існує в природі. Що таке сяяння, як його виміряти і підсилити розповів науковий директор Sisley Хосе Жинестар.

Реклама
Філіпп д'Орнано і Хосе Жинестар
Чому шкіра може здаватися тьмяною

Шкіра тьмяніє з кількох причин:

  • Від вікових зморшок та заломів (вони створюють крихітні, але помітні тіні), сухості. Мікроскладки і лущення заважають ідеальному заломленню світла. Тому, власне, шкіра й виглядає менш яскравою.
Хосе Жинестар
  • Від окислювального стресу. Коли шкіра страждає від зовнішніх агресивних факторів (куріння, ультрафіолет, міський смог), збільшується кількість вільних радикалів і власними захисними механізмами їх не перемогти. Виникає окислювальний стрес. Вільні радикали окислюють білки й жири шкіри, так що ті стають жовтуватими – і шкіра тьмяніє.
Чи можна виміряти сяяння шкіри

Сяюча шкіра – це шкіра, у якої:

  • Гладка й рівна поверхня. Цей показник можна виміряти за допомогою системи VISIA-CA. Вона робить знімки шкіри у високій якості – до, протягом і після процедур (або ж використання кремів). А потім, за допомогою спеціального програмного забезпечення оцінює прогрес і те, наскільки змінились показники: однорідність, гладкість, рельєф і таке інше.
  • Здатність відбивати світло. Співвідношення поглинутого й відбитого світла вимірюється прибором глосиметром. Він направляє на поверхню шкіри промені світла визначеної яскравості під визначеним кутом, вимірює кількість відбитого світла (сяяння і блиску) та розсіяного.
  • Хороший кольоровий баланс, без відхилень у червоний або зелений, фіолетовий або жовтий. Колір шкіри також можна виміряти хромометром. Цей прибор вимірює світло, яке відбиває шкіра, і робить висновок щодо балансу кольорів: червоного і зеленого, блакитного й жовтуватого.
Сила рослинних компонентів
Юбер д’Орнано, засновник Sisley, був не просто підприємцем, але й візіонером. Він заснував бренд у 1976, інтуїтивно припустивши, що екстракти рослин і ефірні олії в союзі з технологіями можуть принести успіх. Він вважав, що життєва енергія рослин, їхня здатність відновлюватись, захисні системи й аромати можна використовувати, покращити стан шкіри. Sisley не використовує рослин не для того, щоб відповідати моді на натуральне й екологічне, а лише через те, що екстракти рослин дійсно ефективні і чудово сприймаються шкірою.
Чорні троянди сорту Black Baccarat, екстркт яких входить до складу засобів Sisley à la Rose Noire
Тренди догляду і революція в косметології

Я думаю, що в майбутньому з’являться більш ефективні засоби для догляду, бо ми дедалі краще розуміємось на біологічних процесах. Нові відкриття дозволяють нам зрозуміти, як призупинити чи послабити ті чи інші процеси, як перетворити закодовану в генах інформацію на функціональний продукт – РНК або білок (мовою науки це називається "експресія генів"), як впливати на специфічні рецептори клітин, щоб пробудити шкіру до потрібних реакцій. Відповідно, нові формули засобів для догляду стануть більш ефективними і що найважливіше – ретельно підібраними. .

Активні інгредієнти стануть більш потужними завдяки новим високотехнологічним методам екстракції. Так, "олдскульна" мацерація рослин (або, кажучи простіше, вимочування їх в розчинниках) – це вже пройдений етап. Зараз ми використовуємо СО2, мікрохвилі, ультразвук, ензимний гідроліз, щоб дістатися до самого серця рослин. Ці "зелені" методи не шкодять навколишньому середовищу, а на додачу дозволяють добути з рослини максимум. Ми обираємо тільки компоненти, які працюють – і максимально насичуємо ними засоби. Це гарантує ефективність.

Сенсорні властивості косметики

Вчені продовжують досліджувати сенсорні властивості бьюті-засобів (те, як аромат, тактильні відчуття, текстура засобів впливають на свідомість). Не так давно завершилось масштабне дослідження, яке об’єднало нейрокогнітивний метод і поведінкову психологію. Аналіз проводили на трьох рівнях: фізіологічному (активність мозку), поведінковому (аналіз голосу) і психометричному (семантичний аналіз і комфорт). Виявилось, що приємний емоційний і чуттєвий досвід підсилює дію засобів. А крім того ще й допомагає боротися зі стресом.

Новий бальзам Sisley Baume-en-Eau à la Rose Noire

1 червня у продажі з'явиться Sisley танучий бальзам Baume-en-Eau à la Rose Noire, який гарантує шкірі сяяння та юність. Ми провели дослідження за участі 32 жінок. Оцінювали, наскільки щільнішою стала їхня шкіра (вимірювали ультразвуком), чи почала вона сяяти. Користувались усіма приборами – хромометром, глосиметром та VISIA-CA. А також проводили тестування, спирались на особисті відчуття жінок, опитували їх. Робили кореометрію, щоб оцінити зволожуючий ефект засобів. Місяць тестів показав, що бальзам чудово зволожує шкіру, пом’якшує, вирівнює і наповнює. Шкіра стає об’ємною, сяючою, свіжою. Вона сяє зсередини.

Танучий бальзам Sisley Baume-en-Eau à la Rose Noire
Активні інгредієнти бальзаму

Бальзам Baume-en-eau à la Rose Noire насичений великою кількістю активних інгредієнтів, які зволожують і ущільнюють шкіру, надають їй сяяння. Екстракт фізалісу ущільнює епідерміс і стимулює дерму виробляти колаген. У поєднанні з екстрактом бурої водорості він стимулює вироблення гіалуронової кислоти, відновлює пружність і товщину шкіри.

Задля ефекту сяяння бальзам діє одразу у двох напрямках: пом’якшує і вирівнює шкіру, щоб вона легше відбивала світло і захищає від окислювального процесу. Насичений вологою екстракт чорної троянди багатий тканинами. Це в’язкі молекули, які миттєво вирівнюють поверхню шкіри і підтягують її. Їхня стрімка дія підтримує екстракт квітки гібіскусу, який працює на перспективу. Він містить фруктові кислоти і ніжно відлущує шкіру, розчиняє мертві клітини її верхнього шару (якщо їх не видаляти обличчя буде здаватись тьмяним). Так з кожним днем шкіра вже значно краще відбиває світло. Екстракт альпійської троянди багатий на дігідрокверцетин – один із найбільш сильних в рослинному світі антиоксидантів. Так жири і білки шкіри захищені від окислення, а значить токсини, які надають шкірі жовтуватий напівтон, не утворюються. .

Біоцукри сої і кукурудзи, рослинний гліцерин вловлюють молекули води з повітря і утримують їх на шкірі. Пом’якшуючий олійний екстракт чорної троянди, живильна олія ши та олія камеліни, багата на Оmega-3 та 6 – жирні кислоти надають м’якість і пружність.

Тануча текстура засобу

Комфортний і насичений як крем і водночас свіжий і легкий, як вода. У бальзаму Baume-En-Eau à la Rose Noire дійсно незвична текстура, якою він завдячує технології water-drop. Це емульсія, так звана вода в олії. Під час взаємодії зі шкірою, вона розпадається на сотні тисяч росинок. Вони ковзають шкірою, огортаючи її свіжістю, даруючи комфорт й оксамитове покриття. Водяні краплі легко "провалюються" в шкіру, насичуючи її усіма корисними компонентами засобу.

Бальзам Sisley Baume-en-Eau à la Rose Noire екстрактом чорної троянди

Танучий бальзам Sisley Baume-en-Eau з екстрактом чорної троянди поповнив серію Sisley à la Rose Noire, куди увійшли олія і маска.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.