До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як вибрати корейську косметику за типом шкіри

Корейська косметика ввійшла в моду 10 років тому і відтоді перебуває на піку популярності. У партнерському матеріалі з брендом корейської косметики Dr.Ceuracle з’ясовуємо, як підібрати косметику за типом шкіри — і не помилитися.

Для жирної шкіри

Одна з умов здорової шкіри — грамотно підібрана косметика. Перед тим, як її шукати, потрібно знати причини проблеми. Так ось, жирний блиск, який часто псує настрій, — це результат роботи сальних залоз. Їхнє завдання — виробляти жировий секрет (себум) і виводити його через пори на поверхню шкіри. Роботою сальних залоз керують гормони андрогени. Головний з них — тестостерон. Він є не тільки в чоловічому, а й у жіночому організмі. Саме під його впливом підсилюється вироблення шкірного сала, яке, гуснучи й окиснюючись, може призводити до появи комедонів і запалення. Лискуче обличчя й розширені пори — типові супутники. Є й добрі новини: ліпіди, що містяться в секреті сальних залоз, запобігають трансепідермальній втраті вологи, а отже шкіра з віком матиме набагато кращий вигляд, ніж у тих, хто страждає через брак зволоження й живлення.

Реклама

Шкіра жирна, якщо в неї:

  • підвищена щільність;

  • характерний блиск;

  • грубуватий зовнішній вигляд;

  • помітно розширені пори;

  • є схильність до комедонів і висипів.

Науково підтверджено: акне провокують бактерії Propionibacterium acnes, чутливі до чоловічих статевих гормонів. Але є ще деякі чинники, які можуть загострювати жирність шкіри й висипання. Це спекотний вологий клімат, погані екологічні умови, генетична схильність, неправильна гігієна, велика кількість цукру й лактози в меню, фаст-фуд.

Шкірне сало виробляється активніше в пубертатному періоді, під час менопаузи, перед менструацією. Чималу роль відіграє й вік. Бразильські вчені провели дослідження, результати якого опублікували в журналі Skin Research and Technology. З’ясувалося, що робота сальних секрецій залежить від віку. Період з 15 до 35 років — піковий, коли сальні залози досягають максимальних показників секреції й розміру. Потім їхній розмір і обсяги вироблення себуму зменшуються. Тобто, з віком жирна шкіра може перейти в категорію "комбінована".

Які засоби згодяться для жирної шкіри

Непоганий засіб для жирної шкіри має містити компоненти, що регулюють вироблення себуму. Як ми з’ясували раніше, тестостерон впливає на вироблення сальних залоз. У тестостероні є фермент 5-альфа редуктаза, який переводить його в активну форму (дигідротестостерон). Саме він бере участь у формуванні висипів, підвищує виділення шкірного сала. Це означає, що саме його важливо пригнічувати в догляді за жирною шкірою. Таку властивість має пептид Regu-Seb (з олії ядра колючої арганії, екстракту плодів південноамериканської пальми сереної, олії насіння індійського кунжуту). Цей біоактивний комплекс успішно пригнічує 5-альфа редуктазу.

В асортименті корейського бренду Dr.Ceuracle є серія, яку дерматологи-косметологи розробили спеціально для власників жирної й проблемної шкіри. Себорегулювальна косметика нового покоління з комплексом 5α Control містить такі компоненти:

  • Sepicontrol A5 — комплекс, розроблений для жирної й проблемної шкіри. Він налагоджує здорову роботу сальних залоз, скорочує запалення й запобігає їхній появі в майбутньому;

  • NET зменшує обсяги вироблення себуму, не дає забиватися порам і запобігає появі підшкірних комедонів;

  • REGU®-SEB впливає на гормональну причину появи акне;

  • Sopholiance S зменшує кількість і запобігає розмноженню бактерій, що провокують появу акне.

<b>корейская косметика для жирной кожи</b>

Дослідження засвідчили, що вже за два місяці щоденного застосування серії 5a Control кількість комедонів зменшується на 78%, виділення себуму — на 20%. Крім того, засоби запобігають окисненню ліпідів і захищають від вільних радикалів.

Для сухої шкіри

Понад 40% звернень до лікарів-дерматологів припадає на власників сухої шкіри. Сухою шкіра стає через дефіцит вологи й природного жирового змащення. Її характерні ознаки такі: немає жирного блиску, пор майже не видно, підвищена чутливість, тонка структура, часто виникають лущення, стягнення, шорстка поверхня, ранні зморшки. Їй потрібен особливий догляд.

Причини сухості можна поділити на дві групи: зовнішні і внутрішні. До зовнішніх належить екстремальна погода, перепади температури (сонце, мороз і вітер); пересушене повітря в приміщенні, неправильний догляд. Внутрішні причини пов’язані зі станом організму: брак води, нездорове харчування, хвороби нервової й ендокринної систем; брак вітамінів А і Е, а також мінералів; захворювання шкіри. До сухості можуть призвести куріння й вікові зміни, а також збої в роботі нирок.

За даними наукових досліджень, проблема пересушеної шкіри трапляється майже в 40% жінок після 30, майже у 80% — після 64 й абсолютно у всіх жінок після 80. Є суттєва різниця між сухою й зневодненої шкірою. Сухість — це незмінна якість, коли шкіра майже не виробляє власного себуму, а зневоднення — тимчасовий стан, який можна виправити. Зволоження — головний спосіб боротьби зі зневодненням шкіри. Але і та, й інша потребують щоденного якісного догляду, який міг би вирішити два завдання: забезпечити доступ вологи й утримати її в шкірі.

Які засоби потрібні для сухої шкіри

Для сухої шкіри незамінні засоби, які містять:

— гіалуронову кислоту (полісахарид з великою молекулярною масою, завдяки якій одна молекула здатна притягувати в тисячу разів більше води; найкраще для зволоження згодиться комплекс із різних молекулярних мас);

— олії (рослинні олії, особливо ті, що багаті на олеїнову кислоту, прекрасно пом’якшують і живлять шкіру);

— ферменти (екстракти дріжджових грибів, продукти обміну речовин бактерій, частини цитоплазми й елементи клітинної стінки, які живлять шкіру зсередини й відновлюють процеси обміну в клітинах);

— пробіотики (живі бактерії, які поліпшують стан мікрофлори);

— кераміди (це ліпід, що утримує вологу в клітинах, допомагає зберігати цінну вологу в шкірі й підсилює захисний бар’єр).

Для проблемної шкіри

Проблемна — це шкіра, на якій є будь-які з таких проявів: прищі, чорні цятки, вугри. Такому типу шкіри властиві й інші проблеми — підвищена сальність, схильність до пігментації, алергічні прояви, зневоднення. Панує стереотип, що акне — підліткове захворювання. Насправді акне трапляється й у дорослому віці, потребує своєчасної діагностики та лікування.

<b>косметика для проблемной кожи</b>

Є кілька причин, чому шкіра стає проблемною. Серед них — неправильне харчування; брак вітамінів; стреси; гормональні перебудови; порушення функцій гормональних залоз; накопичення в порах забруднень.

Цікаво, що проблемна шкіра — часте явище. І якщо в 1970-х на акне страждала здебільшого молодь, то нині відсоток появи висипів на шкірі в людей після 25 років зріс на чверть. Акне — результат впливу бактерії P.acnes. До того ж сама вона цінна для організму, а білок, який вона виробляє, — ні.

Чорних цяток не можна позбутися назавжди, адже це окиснюється шкірне сало. Після усунення воно знову з’являється й окиснюється, стаючи чорною цяткою. Вихід — використання засобів з ретинолом і кислотами. Завдяки їм себум не затримується в порах і не окиснюється. У 2021 році дерматологи радять використовувати щадну кислоту, щоб не пошкодити верхнього шару шкіри. Серед них: молочна, саліцилова, лактобіонова кислоти. З лактобіоновою кислотою ексфоліація виходить дуже ніжною й без побічних ефектів, шкіра відразу ж оживає, стає гладкою.

Для проблемної шкіри потрібно вибирати засоби з антибактеріальним впливом. Добре підібрані компоненти в наборах корейської косметики Benton:

Серія з Алое — запатентовані комплекси на основі компонентів зеленого чаю, алое, прополісу, саліцилової кислоти, гіалуронової кислоти.

Серія із Центелою Азійською — прекрасно заспокоює шкіру й пришвидшує загоєння. Містить каламін — компонент, який абсорбує зайвий себум, загоює висипання, вирівнює тон шкіри.

<b>косметика от акне</b>

Корейська косметика Dr.Ceuracle з лінійки Acne Cure містить саліцилову й молочні кислоти, антибактеріальний актив Sopholiance, екстракт локриці й фітосфінгозін. Всі перераховані засоби допомагають усувати почервоніння, сприяють загоєнню наявних акне й запобігають розвитку нових, створюють середовище, згубне для розвитку бактерій.

Для чутливої шкіри

Сьогодні дерматологи вважають, що чутливість — це не вроджена властивість шкіри, а її стан. Наприклад, у Google словосполучення sensitive skin за останні п’ять років стали запитувати вдвічі частіше.

Сертифікований дерматолог Говард Муард вважає, що причини підвищеної чутливості шкіри — складний, надлишковий догляд, погані екологічні умови й несприятливе довкілля. Серед шкідливих чинників він називає сонячну радіацію; мобільні телефони; стрес; ліки; гормони. Чутливою ​​може стати будь-яка шкіра під впливом зовнішніх чинників або захворювань. У догляді важливо вибирати неагресивні очищувальні й зволожувальні засоби. Бажано, щоб вони були без ароматизаторів і з позначкою "некомедогенно".

Також важливо працювати із захисним бар’єром шкіри, який складається з керамідів, холестерину й жирних кислот, а також мікробіому. Адже коли гідроліпідний бар’єр руйнується, шкіра втрачає цілісність, вологу, мікробіом і стає схильною до розвитку патогенної мікрофлори на поверхні, появи висипів та алергії.

Для підтримки здорового мікробіому дерматологи Dr.Ceuracle створили серію Pro Balance, до складу засобів якої входить — комплекс із п’яти пробіотиків (Lactobacillus Ferment Lysate, Lactococcus Ferment Lysate, Bifida Ferment Filtrate, Bifida Ferment Lysate, Saccharomyces Ferment Filtrate). Вони збагачують мікробіом корисними бактеріями й допомагають зупинити розвиток патогенної флори. Також засоби містять кераміди й зволожувальні агенти.

<b>пробиотики керамиды 2021</b>

Для вікової шкіри

Що старіша шкіра, то більше води вона втрачає, стає сухішою й тоншою. У ній зменшується кількість гіалуронової кислоти, зникає тургор. Вікова шкіра потребує особливого догляду.

Головна причина старіння шкіри — вік. Але пришвидшують процеси старіння такі чинники:

  • недостатнє зволоження;

  • стрес;

  • УФ-промені;

  • токсини;

  • неправильне харчування;

  • недосипання;

  • малорухливий спосіб життя.

Упродовж останніх десятиліть триває багато суперечок на тему вікового догляду: коли його варто починати? Косметологи виробили універсальну відповідь: "Ми лікуємо НЕ паспорт, а шкіру". Тому варто керуватися не віком, а станом шкіри. Щойно починають з’являтися перші ознаки старіння (мімічні зморшки, втрата пружності шкіри, пігментація), можна використовувати засоби для догляду.

Один з головних компонентів засобів — антиоксиданти, що сповільнюють в’янення, а також вітамін С (стимулює вироблення колагену для пружності шкіри, надає яскравості), ніацин (відроджує захисні можливості шкіри, є сильним антиоксидантом, прибирає тьмяність, підвищує еластичність), комбуча (захищає організм від окиснювальних процесів, містить велику концентрацію антиоксидантів і ензимів).

<b>прополис 2021</b>

Неінвазивна карбокситерапія DJ Carbon Medical Therapy

Інноваційна процедура для пожвавлення шкіри, абсолютно безболісна й ефективна, дає змогу без ін’єкцій відновити дихання й функції клітин шкіри.

Домашній набір для неінвазивної карбокситерапії

Введення активної речовини СО2 без застосування голки робить процедуру максимально комфортною, цілком безпечною й безболісною. Її люблять за такі ефекти:

  • підвищення еластичності й загального тонусу;

  • боротьба з пігментацією й вибілювання;

  • омолодження шкіри обличчя й шиї;

  • запобігання загостренням акне;

  • усунення рубців, шрамів та інших дефектів шкіри.

Неінвазивна карбокситерапія допоможе шкірі відновитися, доправить потрібні поживні речовини й допоможе "дихати". Часто цю процедуру роблять у салонах краси, але також її можна використовувати і в домашньому догляді самостійно.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.