До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як реанімувати шкіру рук у холоди

Одночасний вплив холоду й антисептиків — серйозне випробування для шкіри рук

Зберегти гладкість шкіри взимку — завдання із зірочкою. Холоднеча на вулиці, антисептики, часте миття з милом і гарячою водою — у гідроліпідної мантії не залишається майже жодних шансів на виживання. Але є деякі трюки, які здатні допомогти. Головне — зробити їх звичкою з настанням холодів.

Крем для рук Sisleÿa L'Intégral Anti-Âge, Sisley

По-перше, важливо розумно підходити до використання антибактеріальних засобів і по змозі віддати перевагу звичайному миттю рук: засоби для дезінфекції нерідко стають причиною запалень, подразнення, алергічних реакцій та іноді призводять до екземи. По-друге, треба розвинути звичку мити руки водою кімнатної температури: і гаряча, і холодна руйнують захисний бар’єр шкіри. По-третє, після миття треба м’яко витирати руки (а не розтирати їх рушником) і наносити зволожувальний крем. По-четверте, рукавички мають стати головним аксесуаром зимового сезону: вони справді захищають.

Реклама
Антисептичний спрей для рук, Zielinsky & Rozen

Бертран Хі, експерт мережі Bastien Gonzalez, пояснює, що в холод шкіра активніше втрачає вологу й тому піддається ризику лущення і мікротріщин, особливо навколо нігтьового ложа й на суглобах. Замкнути вологу в епідермісі допомагає простий трюк: треба наносити крем на ще вологу після миття шкіру.

Крем для рук La Crème Main, CHANEL

Улюблена зимова процедура для догляду — парафінотерапія — згодиться, тільки якщо шкіра абсолютно здорова. Її можна поєднувати з нанесенням на ніч щільного поживного крему. Знаменитий Homeoplasmine з паризьких аптек теж чудово працює, якщо наносити його на ніч.

Homeoplasmine

Контакти з водою, наприклад, під час вологого прибирання, ручного прання або миття посуду, ліпше обмежити. Тим, у кого алергія або контактний дерматит, важливо розуміти: латекс теж може спричинити алергію. Тому завжди краще вибирати нітрилові рукавички без тальку.

Дезінфекційний засіб для рук зі зволожувальним ефектом Cedarwood, Gloved

Головне правило, яке вбереже від справді серйозних проблем, — звертатися до лікаря, якщо зі шкірою рук явно щось не так. Поради з Інтернету — провальний шлях. Наприклад, горезвісні ванночки з ромашкою тільки ще більше висушать шкіру, а кокосова олійка підсилить контактний дерматит, якщо його прояви вже почалися. Онлайн-консультації дерматолога — найцивілізованіший спосіб розв’язати проблему.

Крем-бальзам для рук Abeille Royale, Guerlain

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.