До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як пережити зиму: лайфхаки спеціалістів з догляду за шкірою

У проекті Vogue UA "Як пережити холоди" експерти в догляді, зачісках та макіяжу розповідають, які трюки і хитрощі допоможуть провести зиму з комфортом – і максимальною користю для краси. Сьогодні візажист Vitalia, косметолог Академії Наукової Краси Юлія Копецька і головний косметолог Guerlain в Україні Валентина Лисенко розповідають, яким повинен бути зимовий догляд за шкірою​

Загальні правила

Холод, вітер, різниця температур і вологості на вулиці пошкоджують епідерміс. Шкіра червоніє плямами, лущиться, у деяких навіть лопаються судини. Особливо дістається людям з чутливою шкірою – вона реагує гостріше. "Щоб уникнути неприємностей, знадобляться правильне очищення і захист", – розповідає Юлія Копецька. Візажист Vitalia додає, що в розпал холодів треба змістити акценти в догляді і приділяти особливу увагу харчуванню. "Правильно підібрані засоби допоможуть впоратися з дискомфортом, викликаним морозами", – говорить вона.

Захисна сироватка для чутливої шкіри Sérum SOS, Guerlain

Валентина Лисенко нагадує, що текстури зимових засобів повинні бути більш поживними, щільними, густими. "Це як гардероб: влітку ми носимо повітряні сукні, а взимку кутаємося в шуби і шарфи. У холоди треба пам'ятати про сироватки: це активні вітамінізовані продукти, які допомагають кремам проникнути вглиб шкіри і підсилюють їх роботу.

S.O.S-сироватка для чутливої шкіри з маслами лаванди, сої і авокадо Multi-Réparateur Restructurant, Clarins
Очищення й тонізування

Юлія Копецька: "Для зняття макіяжу краще вибирати засоби, які відновлюють водно-ліпідну мантію шкіри. Зазвичай до їхнього склад включають алое, лецитин, екстракт ромашки, вівса, молочні кислоти. Крім того, на період холодів треба забути про вмивання гарячою водою (вона сильно сушить), а після вмивання – відновлювати рН. З цим впорається тонік (лосьйон) з олігоелементамі і мінералами, який до того ж підвищує місцевий імунітет шкіри і береже її власні захисні резерви".

Vitalia: "Варто відмовитися від спиртових тоніків на користь молочка і лосьйону".

Валентина Лисенко: "Грамотне очищення – головний ключ до гарної шкіри. Починати його треба з очей і губ. Для демакіяжу цих ніжних зон є свої засоби. Вони діють лагідно і м'яко, важливо тільки слідувати інструкції.

Наступний етап – зняття макіяжу з обличчя. Не всі пам'ятають, що міцелярна вода – експрес-засіб, після якого обов'язково потрібно вмиватися. Ціна помилки – комедони, пори, що забилися, тьмяний колір обличчя.

Реклама

Текстуру засобів для вмивання найчастіше підбирають інтуїтивно: ті, у кого шкіра суха, вважають за краще кремові текстури; ті, у кого змішана і жирна, – люблять вспінювати гелеві кошти з водою. І правильно роблять".

Чутлива шкіра

Юлія Копецька: "Для чутливої шкіри потрібні засоби, щоадаптують її до екстремальних погодних умов. У них непростий склад, часто з "медичними" інгредієнтами: це блокатори субстанції "Р", бисаболол і 18-бета-гліціррізіновая кислота (потужні протизапальні компоненти); біоміметичні пептиди – рідні шкірі речовини, що віддають команди внутрішнім резервам – "відновлюватися", "активувати захисні сили"; екстракт кудзу, рослини сімейства бобових, який зміцнює стінки судин і допомагає виводити токсини; бетаїн – речовина з цукрового буряка зі зволожувальним і пом'якшувальним ефектом і т.д."

Крем для чувствительной кожи №2, Payot
Ранковий догляд

Юлія Копецька: "Ранок треба починати з очищення. Після вмивання і тоніка (лосьйону) треба нанести сироватку із заспокійливими інгредієнтами, що адаптує крем або флюїд. Хороший захисний крем повинен відчуватися. Ця ознака свідчить про те, що в складі крему є масло або віск, які на роговому (епідермальному) шарі будуть охороняти шкіру від холоду і від зневоднення".

Валентина Лисенко: "Взимку сонце не просто активне, а й має більшу руйнівну силу через мороз і вітер. Тому в сонячні дні не можна забувати про SPF. На щастя, більшість виробників розробляючи зимові захисні засоби, за замовчуванням включають в них сонцезахисні фільтри".

Денний живильний крем для сухої шкіри Abeille Royale, Guerlain
Вечірній догляд

Юлія Копецька: "Після демакіяжу і тонізації треба нанести нічний зволожувальний крем. Щоб волога зберігалася в шкірі краще, можна доповнити дію крему сироватками або ампулами: з азуленом (добре заспокоюють), вітамінами А і Е (виводять токсини і відновлюють), Омега-3, -6, -9 кислотами ("лагодять" водно-жирову мантію і клітини шкіри), гіалуроновою кислотою (відмінно зволожує), мінералами, мікроелементами, водоростями".

Vitalia: "Крем краще вибирати такий, щоб він міг повноцінно захищати шкіру, живити її і утримувати в ній вологу. До його складу має входити якомога більше поживних речовин, щоб пом'якшувати і ущільнювати епідерміс. Зимовий must have – патчі під очі, прекрасний експрес-засіб, який прибирає сліди втоми, набряклість, пом'якшує шкіру і надає їй сяйво всього за 15-20 хвилин ".

Валентина Лисенко: "Взимку шкіру теж потрібно зволожувати, але робити при цьому особливі процедури: наносити зволожувальні засоби не зранку, а на ніч. Так не виникне роздратування і почервоніння".

Нічна зволожувальна маска Jelly Sleeping Mask, Dior
Гоммаж

Валентина Лисенко: "Глибоке очищення і "полірування" епідермісу особливо важливі взимку, коли від вітру і морозу ущільнюється роговий шар шкіри. Яким би дорогим і дієвим не був крем, він не зможе проникнути крізь шар клітин, що віджили своє.

Багато хто думає, що достатньо ходити до косметолога, щоб обличчя було в порядку, але салонного догляду недостатньо. Я рекомендую гоммаж. На відміну від скрабів і пілінгів, якими найчастіше захоплюватися не можна, гоммаж дозволений кілька разів на тиждень. Гоммаж Guerlain містить чотири види кислот і розчиняє верхній шар відмерлих клітин м'яко, ніжно, безболісно і глибоко. Весь подальший догляд – маски, сироватки чи креми – шкіра вбирає як губка".

Гоммаж Gommage de Beaute, Guerlain
Маски

Юлія Копецька: "Живильні маски взимку потрібні всім без винятку типам шкіри. До їх складу часто включають цераміди рослинного походження. Вони служать цементом для клітин, а до того ж утримують в них вологу і захищають епідерміс". Валентина Лисенко: "Маски – зимова необхідність. Адже взимку усі п'ють менше води, а разом зі зміною сезону, обігрівачами, кондиціонерами, контрастами температур – це стрес для шкіри. Отже, потрібні екстрені заходи".

Відновлювальна маска Sublimage, Chanel

Читайте також:

Первый слой: кремы для тела с окутывающим эффектом

Будет жарко: ароматы с согревающим эффектом

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.