До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як доглядати за різними типами шкіри взимку: рекомендації експерта

Про правильний зимовий догляд за шкірою ходять легенди. Чи завжди потрібне зволоження? Як підібрати ефективне, але делікатне очищення? І які процедури особливо корисні взимку? Vogue.ua спільно з Катериною Килівник, лікаркою-дерматологинею клініки здоров’я і краси Grace, і брендом косметики Maria Galland Paris дізнався, без чого ніяк не обійдеться зимовий догляд і як сформувати індивідуальну б’юті-рутину.

Катерина Килівник

Маючи на меті сформувати ефективний догляд за шкірою, хочеться ґрунтовно зосередитися на індивідуальних потребах шкіри і знайти "чарівну таблетку" у вигляді засобів, які допоможуть розв’язати всі проблеми й лаконічно помістяться на полиці у ванній. Догляд за шкірою, якого буде зручно дотримувати і в ажіотажі дедлайнів, і під час відпустки, має бути комплексним і зрозумілим у використанні. Натепер одним з найкращих брендів, до яких варто прислухатися, є Maria Galland Paris.

Реклама

За 60 років існування та активної роботи, Maria Galland Paris облаштувалися в косметологічних кабінетах найкращих світових SPA й полонили своїми засобами та процедурами понад 50 країн світу. Нині це один з провідних світових брендів косметики для догляду за шкірою, якому довіряють усі, від б’юті-адептів і прихильників якісної косметики до професіоналів індустрії краси.

Головна особливість бренду в цілісному підході до краси. Засновниця бренду Марія Галлан ставилася до догляду за шкірою як до особливого ритуалу, який впливає не тільки на стан і зовнішній вигляд шкіри, а й на життєву енергію організму загалом. Тому засоби й процедури для догляду за шкірою в Maria Galland Paris підбирають індивідуально кожному клієнтові на підставі способу життя, режиму активності й харчування, уподобань та особливостей шкіри людини. В основі кожного підібраного засобу — інноваційна формула з приємною текстурою й ароматом, а в кабінеті в косметолога — високоефективні запатентовані мануальні процедури.

За словами Катерини Килівник, лікарки-дерматологині в клініці здоров’я і краси Grace, для нашої шкіри важливий професійний догляд, який треба видозмінювати залежно від сезону. "Холодна пора року критична для шкіри тим, що її типовий стан може повністю змінюватися, включно з реакцією на звичні засоби", — каже Килівник.

Незалежно від сезону та типу шкіри важливо пам’ятати про чотири основні етапи догляду за шкірою: очищення, тонізація, лікування (за потреби) і зволоження. Дотримання цих етапів безпосередньо впливає на кінцевий результат і реакцію шкіри на зовнішні зміни.

На запитання про те, як правильно реагувати на потреби шкіри та як сформувати свій зимовий догляд, розповіла лікарка-дерматологиня Катерина Килівник.

Чим відрізняється догляд за шкірою в холодну пору року?

Кожен етап базового догляду за шкірою треба переглядати залежно від сезону. Перший етап — очищення. Якщо влітку й восени ви використовуєте гель, то взимку його компоненти можуть агресивно впливати на шкіру. Краще замінити очищувальний гель на молочко або емульсію, які підтримуватимуть гідратацію шкіри та зволожуватимуть верхні шари епідермісу.

Далі — тонізація. Цей етап теж варто підкоригувати. Якщо влітку можна використовувати тоніки з великим умістом кислот, то взимку їх краще замінити на щадніші засоби й зволожувальні компоненти — наприклад, рослинними екстрактами, — і шовковистою текстурою.

Для зимового очищення й тонізації нормальної, комбінованої та жирної шкіри згодяться очищувальний гель 60 Refreshing Cleansing Gel Maria Galland Paris з освіжною текстурою, що м’яко прибирає макіяж і денні забруднення, освіжаючи й оновлюючи шкіру. Відтак можна використовувати лосьйон 62 Hydra Matte Lotion з легким відлущувальним ефектом, який вирівнює колір обличчя і надає шкірі матовості.

Набір для дбайливого очищення Maria Galland Paris

Для догляду за нормальною і сухою шкірою спробуйте молочко 61 Gentle Cleansing Milk — це засіб з текстурою, що тане. Він усуває макіяж і денні забруднення, надає шкірі м’якості й еластичності. Для тонізації використовуйте лосьйон 64 Silky Soft Lotion — глибоко зволожувальний гель-лосьйон, який допомагає підтримувати екосистему шкіри, забезпечує інтенсивне зволоження і заспокоює.

Набір для комфортного очищення Maria Galland Paris

Завершальний етап зволоження теж варто переглядати залежно від сезону, віддаючи перевагу щільнішим, але не комедогенним засобам. Наносити їх треба щонайменше за 30 хвилин до виходу на вулицю, щоб вони встигли ввібратися.

Яким має бути зимовий догляд за чутливою шкірою?

Взимку чутлива шкіра найбільше потребує захисту, особливо у зволоженні. У холодну пору року людям з чутливою шкірою не можна використовувати агресивних компонентів, як-оті кислоти у високих концентраціях. Найкраще віддати перевагу засобам зі щільнішою текстурою.

Сироватка-бустер для сяяння шкіри 004 Ultim’Boost Radiance, Maria Galland Paris

Лінійка Skin-Soothing Maria Galland Paris — це приклад коректного поетапного зволоження для чутливої шкіри, схильної до почервоніння й подразнення. Перший крок — сироватка-бустер для сяяння шкіри 004 Ultim’Boost Radiance. Засіб працює як провідник для компонентів основного догляду і допомагає вдихнути життя в шкіру, на якій помітні ознаки втоми, недосипу та стресу.

Заспокійлива сироватка 214 Gentle Soothing Infinity Serum, маска 216 Gentle Soothing Mask, Maria Galland Paris

Далі на підготовленій шкірі треба добре розподілити заспокійливу сироватку 214 Gentle Soothing Infinity Serum з екстрактом лотоса. Ця сироватка запобігає старінню тканин, миттєво надає шкірі здорового вигляду, знімає симптоми подразнення і покращує тургор шкіри. Для закріплення результату, поверх сироватки можна використовувати ніжний гіпоалергенний крем 213 Gentle Soothing Cream з бавовняною олією і вітамінами А і Е для оновлення клітин, сповільнення процесів старіння та інтенсивного живлення тканин. Також двічі на тиждень як додатковий засіб для догляду корисно використовувати маску 216 Gentle Soothing Mask. До складу маски входять заспокійливі комплекси цінних олій, рослинні екстракти й активні компоненти, що сприяють розгладженню і пом’якшенню шкіри, позбавленню відчуття стягненості, подразнення і почервоніння.

<b>Maria Galland 1</b>

Часто власники жирної шкіри ігнорують щільні засоби для зволоження. Одна з головних помилок ґрунтується на переконанні, що жирній шкірі не потрібне зволоження. Тут важливо розуміти, що надлишкове вироблення шкірного сала й рівень гідратації шкіри — це не одне й те саме. Насичення шкіри водою відбувається так: вода постачає вологою весь організм, доходячи до шкіри в останню чергу, водночас великою мірою випаровуючись під впливом внутрішніх і зовнішніх чинників. Тому так важливий правильний догляд, який запобігатиме втраті вологи й підтримуватиме оптимальний рівень зволоженості шкіри.

Як відбувається процес оновлення шкіри взимку? Яким має бути домашній догляд?

Наша шкіра примхлива й потребує уваги та турботи. Попри універсальність базових етапів догляду, кожному з нас потрібна різна текстура основних і додаткових засобів. Нам потрібні різні комбінації інгредієнтів, щоб засоби давали результат. Саме тому забезпечити повноцінний догляд разовими процедурами та поодинокими засобами неможливо.

Регенерувальна сироватка-бустер 003 Ultim’BoostRegeneration, Maria Galland Paris

Зазвичай косметичні засоби, які підбирає косметолог після повної діагностики шкіри, концентрованіші й глибші за типом впливу. Вони якраз і стають частиною професійного зимового догляду, обов’язковою умовою якого є глибоке зволоження і регенерація.

Для регенерації шкіри в домашніх умовах краще дотримувати таких етапів: спершу треба нанести регенерувальну сироватку-бустер 003 Ultim’BoostRegeneration для живлення і відновлення пружності шкіри. Цей засіб поліпшує провідність сироватки 5С Rejuvenating Serum у глибокі шари шкіри — екстракт стовбурових клітин винограду й коензим Q10 в її компонентному складі забезпечує регенерацію і поліпшує діяльність стовбурових клітин шкіри. Фінальний і обов’язковий етап під час регенерації шкіри — нанесення крему 5А Cell Rejuvenating Cream. Ліпіди, що входять до складу крему, допомагають наситити шкіру й захищають від негативного впливу зовнішніх чинників. Щоб підтримувати метаболізм і тонус шкіри, також треба додати до свого регулярного догляду регенерувальну маску 81 Cell Rejuvenating Caviar Mask з екстрактом ікри та живильними оліями.

<b>Maria Galland 2</b>

Як сформувати універсальний зимовий догляд для нормальної та комбінованої шкіри?

У холодну пору року, після етапів очищення й тонізації, нормальна та комбінована шкіра теж потребує якісного зволоження. Ідеальний варіант — зволожувальна лінійка Hydra Global Maria Galland Paris, до якої входять незамінні засоби миттєвого впливу, що забезпечують довгостроковий результат.

Сироватка 240 Hydra'Global Serum, маска 280 Hydra'Global Thirst-Quenching Mask, Maria Galland Paris

Щоб підсилити ефективність засобів лінійки, спершу використовуйте зволожувальну сироватку-бустер 001 Ultim’Boost Hydratation, яка забезпечує оптимальну гідратацію і захист епідермісу.

Зволожувальна сироватка-бустер 001 Ultim’Boost Hydratation, Maria Galland Paris

Потім нанесіть сироватку 240 Hydra’Global Serum, що проникає в глибокі шари шкіри й забезпечує миттєве та пролонговане зволоження. З живленням і зволоженням на 24 години допоможе насичений крем для обличчя 261 Rich Cream з екстрактами морських водоростей і запатентованим активним комплексом. Як додатковий догляд двічі на тиждень використовуйте маску з легкою кремовою текстурою 280 Hydra’Global Thirst-Quenching Mask — ексклюзивна комбінація активних речовин серед компонентів засобу заряджає шкіру енергією і захищає від зовнішніх подразників, зберігаючи молодість шкіри.

<b>Maria Galland 3</b>

Також не забувайте про шкіру навколо очей. Ця зона часто залишається без уваги й під впливом зовнішніх чинників, способу життя й анатомічних особливостей з’являються синці, набряклість, пігментація. На щастя, подібним наслідкам реально запобігти за допомогою професійних рекомендацій та якісної косметики.

Крем під очі 250 Hydra’Global Eye Contour Gel Cream, Maria Galland Paris

Для зменшення набряклості, синців і розгладжування дрібних зморщок, спричинених зневодненням, використовуйте крем під очі 250 Hydra’Global Eye Contour Gel Cream. А щоб додатково подбати про шкіру навколо очей, придбайте охолоджувальну маску 251 Hydra’Global Anti-Fatigue Cooling Eye Mask. Використовуйте її двічі-тричі на тиждень, щоб підтримувати еластичність шкіри навколо очей і для боротьби із синцями. Для вираженого ефекту наносьте її легкими масажними рухами.

<b>Maria Galland 4</b>

Які професійні процедури особливо рекомендовані взимку?

Катерина Килівник виокремлює процедуру Hydra’Global. За її словами, це спосіб не просто відпочити в руках професіонала, а ще й наситити шкіру енергією та здоров’ям. "Дуже багато професійних процедур, зокрема тих що забезпечують глибоке зволоження і живлення, не мають сезонності. Наприклад, процедура Hydra'Global, розроблена Maria Galland Paris, — еталон професіоналізму й приклад того, як шкіра буквально насичується життям всього за 75 хвилин навіть у разі сильного зневоднення. У холодну пору року ця процедура особливо рекомендована, оскільки містить всі етапи базового очищення, які фахівець здійснює за допомогою дієвих засобів і запатентованих технік лімфодренажного масажу", — каже Килівник, пояснюючи, що процедура Hydra'Global складається з комплексу глибокого очищення, тонізування, унікальної двофазної маски з пудрою снігових водоростей, бустерів-активаторів, сироваток і кремів у поєднанні з техніками масажу. "У підсумку шкіра насичується і зволожується настільки, що згладжуються навіть очевидні лущення і розгладжуються дрібні зморшки, спричинені сухістю шкіри. Шкіра набуває свіжого і сяйливого вигляду. Регулярне проходження цієї процедури, незалежно від сезону, допомагає підтримувати здатність шкіри до самогідратації, стимулює обмінні процеси, підсилює захисні функції шкіри і запобігає старінню", — пояснює вона. Процедура Hydra'Global від Maria Galland Paris доступна в клініці здоров’я і краси Grace.

Також взимку рекомендовані процедури, що передбачають масажні техніки. Оскільки в холодну пору року шкіра відчуває стрес і напругу, поєднання ефективних засобів на основі м’яких компонентів і мануальних технік — здоровий спосіб підтримувати тонус шкіри в холодну пору року. У Maria Galland Paris є запатентована процедура Метод Мозаїчного Моделювання. Це антивікова процедура тривалістю 90 хвилин, упродовж яких руки фахівця й активні компоненти використовуваних засобів зміцнюють тургор шкіри, дарують розслаблення й енергію, видимий ліфтинг і сяяння. Регенерація й омолодження шкіри під час процедури досягаються за допомогою активної омолоджувальної маски із самонагрівної глини з екстрактами водоростей і мінеральним комплексом. Метод Мозаїчного моделювання — це знакова процедура Maria Galland Paris, яку потрібно спробувати, якщо ви не знаєте, з чого почати. І яку неможливо не повторити, якщо ви її вже пробували.

Дізнатися більше про догляд, процедури та діагностику шкіри можна на офіційному сайті Maria Galland Parisі в салонах-партнерах у п’яти містах України. Пройти повну діагностику шкіри, підібрати домашній догляд та отримати професійний догляд на основі засобів Maria Galland Paris можна в клініці здоров’я і красиGrace.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.