До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дерматологи пояснюють: 8 кроків до правильного догляду за шкірою

Замість того, щоб використовувати п'ять кремів поспіль, а тоді змивати їх водою, варто прислухатися до професіоналів. У гонитві за ідеальною шкірою пропонуємо вісім кроків, з яких складається правильний і регулярний догляд за шкірою.

Photo: LightFieldStudios / Getty Images
1. Спочатку легкі продукти

Сироватки – найлегші продукти – завжди йдуть першими. В цьому є сенс. "Вони доставляють активні інгредієнти в шкіру найефективніше", – каже Ранелла Гірш, дерматолог з Бостона. До того ж їх легко використовувати. Підберіть дві або три сироватки, які вирішують одну з ваших проблем: формули з пептидами для зморшок, саліцилову кислоту для жирної шкіри, солодець або алое, щоб заспокоїти почервоніння.

Реклама
2. Додайте антиоксидант

Вітамін С є одним з інгредієнтів, необхідних кожному типу шкіри. "Він освітлює, захищає від сонячних променів і сприяє виробленню колагену", – каже хімік-косметолог Ні'Кіта Вілсон, яка рекомендує використовувати сироватку сильної дії.

3. Витримайте паузу

"Якщо ви дасте продукту час висохнути, він не розтечеться, – розповів Allure дерматолог Фредрік Брандт 2014 року. – Догляд за шкірою є частиною моєї рутини зранку. Наприклад, я наношу один продукт і йду пити каву, тоді наношу другий продукт і чищу зуби".

4. Обов'язкове завершення

Зволожувальний крем є ключовим продуктом і логічним завершенням будь-якої процедури нашарування, бо "він герметизує сироватки на вашій шкірі, так робить їх ще більш ефективними", – каже Вілсон.

5. Задом наперед

Якщо ваша чутлива шкіра червоніє вже від думки про застосування одного лікувального засобу, спробуйте спочатку нанести зволожувальний крем без ароматизаторів, а тоді сироватки. "Крем знизить ефективність сироваток, – каже Гірш, – але так вони викликатимуть менше роздратування".

6. Додайте олію

У невеликих дозах олії додають шкірі сяйва. Наносіть їх на сухі ділянки після крему – як правило, олії можуть проникати в зволожувачі, але не навпаки. Пропустіть олію, якщо під шаром зволожувального крему нанесено більше двох сироваток – у якийсь момент ви не зможете уникнути жирного блиску.

7. Не забувайте про захист

"Сонцезахисний крем – останній крок вашої ранкової рутини", – каже Джаннетт Граф, дерматолог з Грейт-Нек, Нью-Йорк. "Він перебуває на поверхні вашої шкіри, а якщо використовувати його першим, він перешкоджатиме проникненню інших інгредієнтів".

8. Накрити наніч

Ви матимете молодший вигляд, якщо закінчуватимете нічну рутину ретинолом. (Кожен дерматолог рекомендує цей суперінгредієнт.) "Я наношу свій ретинол на сироватку і крем – зволоження допомагає ретинолу проникати краще з меншим роздратуванням", – каже Брандт.

За матеріалами allure.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.