До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чом твої очі: героїні Vogue — про те, від чого їхні очі сміються, плачуть та сяють

Ми примружуємо очі від задоволення та закочуємо їх в роздратуванні; ми кажемо "люблю" очима та відводимо їх, щоб приховати почуття. Всі емоції, які ми проживаємо, — світлі, сумні або болючі, — відбиваються в очах. В партнерському проєкті з Medik8 Ukraine героїні Vogue Ірина Данилевська, Ольга Руднєва і Lida Lee розповідають, як вони живуть у новому українському сьогоденні, що відчувають і де беруть сили та натхнення, щоб продовжувати нести світло — зокрема в своїх очах.

Ірина Данилевська,

співзасновниця та голова оргкомітету UFW

Піджак, гольф, брюки, каблучка — власність моделі, кліпси Peracas (SPAZIO)

Мої очі сяють...

Коли бачу хороших людей. Знайомих і незнайомих. Коли бачу те, що вони роблять. Коли вчинки і думки цих людей надихають і захоплюють.

Реклама

Коли дивлюся на дітей. Своїх і чужих. Коли бачу, як вони вміють радіти життю, попри все, що відбувається.

Коли спостерігаю, як оживає природа — одвічний символ того, що життя продовжується.

Мої очі сумні...

Коли перед сном я уявляю хлопців в окопі по коліно в воді, то відчуваю сум, смуток, сором за моє м’яке ліжко і чистий одяг. Вчора поділилася цими думками з близькою людиною — і почула у відповідь: "Не треба суму і смутку — їх достатньо. Ви можете випромінювати віру, впевненість?" Я відповіла, що це було б нечесно та нещиро.

Проте життя триває. От як сьогодні. Ми зустрічаємося на зніманні. Ви робите інтерв'ю. Світлана (візажистка Світлана Римакова, чоловік якої на фронті. — Прим. ред.) — робить мені макіяж. Я готую новий сезон Ukrainian Fashion Week. Знову за кордоном. Все ще за кордоном…

Ми не вилучаємо емоції з життя. Можливо, не демонструємо їх назовні, але завдяки ним щось робимо, рухаємося далі і допомагаємо одне одному вижити, витримати, зберегтись.

Востаннє я плакала...

Вчора, коли зустрілася з військовим, якому ми збирали допомогу. Ось він стоїть біля мене — такий красивий, абсолютно модельної зовнішності — якщо говорити нашою професійною мовою, — і я знаю, що це останній день його відпустки, що він приїхав у Київ забрати речі для своїх побратимів. Стримувалась, доки він не поїхав, — і…

Востаннє я сміялася до сліз, коли...

Володя (Володимир Нечипорук, чоловік Ірини, генеральний продюсер Ukrainian Fashion Week до війни, волонтер зараз. — Прим. ред.) зробив з однодумцями артбук "Із полум’я зродились", де зібрані портрети українців — військових, лікарів — героїв, що творять нову історію світу. Команда, яка працювала над артбуком, ревно ставиться до кожного наступного кроку щодо промоції книги. Нечипорук, продюсер проєкту, каже: "Ну чесне слово, ви як сполохані мами, що народили дитину. Ваш "новонароджений" вже до школи пішов, а ви все ще ставитеся до нього як до немовляти".

Уявила цей образ і розсміялась — майже до сліз.

Мої очі втомлені...

Коли мої очі втомлені, я дивлюся на воду. Це заспокоює. Дивлюсь на зелень. Дивлюсь на лінію горизонту.

Я завжди зараховувала себе до людей, яких захоплює краса створеного людиною, більше, ніж краса природи. До війни так і було. А зараз вчуся надихатися природою. Розумію, що природа заспокоює, уповільнює.

Очима, повними любові, я дивлюся...

На чоловіка.

На дочку.

На онуків.

На друзів і колег.

На наших воїнів.

На дизайнерів. Захоплююсь людьми, які знаходять в собі сили творити. Їхня віра в свою справу — це моменти оптимізму, які дають можливість рухатись далі.

Очима сказати "Люблю"...

Піджак, гольф, брюки, каблучка — власність моделі, кліпси Peracas (spazio.ua)

Ті, хто мене знають, говорять, що в такі моменти мої сірі очі стають блакитними.

Але частіше у мене виходить очима промовляти інше. Нечипорук каже: "Ти подивилася — і наче дві дірки пропекла".

Діти (у Ірини Данилевської та Володимира Нечипорука троє онуків. — Прим. ред.) — єдині, хто знають, як "захищатися" від моїх суворих поглядів. Їхня мама, моя дочка, — психотерапевтка, тому вони з дитинства навчилися відчувати і розуміти, коли емоції справжні, а не "виховний момент". Вони впевнені в моїй любові.

Приховати почуття в погляді...

Я так би хотіла цьому навчитися! Особливо зараз. Якщо читаю сумні новини або бачу людину в формі — мимоволі мінюсь на обличчі.

Мені колись, у минулому житті, казали: "Ірино, будь ласка, якщо на подіумі буде колекція, в якій ти не впевнена, не сідай в перший ряд". Справді, можна було не дивитися на подіум — достатньо було глянути на мене. І все було ясно.

Мружусь від задоволення, коли...

Не скажу.

<Після маленької паузи>

Коли цілуюся з чоловіком.

Сонце чи окуляри?

Я майже завжди в протисонцевих окулярах. Навіть взимку. Проте зараз вчишся ловити маленькі радості. Такі, як промені сонця на своєму обличчі. Тому я все частіше знімаю окуляри — хочу ловити радість, а не захищатися від неї.

Ольга Руднєва,

керівниця Superhumans

Сукня KATIMO, сережки Peracas, кольє та браслет Federica Tosi (SPAZIO), босоніжки St. Agni (THE ICON)

В моїх очах можна прочитати...

Сум, радість, закоханість, страх, втому, задоволення та історії, які назавжди зі мною.

Мої очі сяють...

Коли зустрічаюся з людьми, за якими скучила. Коли відкриваю для себе нові міста. Коли наші пацієнти роблять перші кроки на своїх залізних ногах або вперше за багато місяців можуть взяти до рук горнятко. Коли мрію про щось велике та коли мрії про велике здійснюються.

Востаннє я плакала...

Коли Віталій, наш перший пацієнт, повернувся на фронт. Очі сталі мокрі, бо важко відпускати своїх. Але я щаслива, що він знайшов себе і своє місце. І що має крутий протез, якій допоможе йому вижити.

Мої очі втомлені...

Після довгих поїздок та безсонних ночей. Але горнятко кави та холодний душ завжди допомагають.

Сукня KATIMO, сережки Peracas, кольє та браслет Federica Tosi (SPAZIO), босоніжки St. Agni (THE ICON)

Мої очі сповнені надії...

Щодня. Мої очі сповнені надії щодня. Бо кожен день — це надія зустріти неймовірних людей, стрибнути вище голови, досягнути нових горизонтів та бути частиною нових великих історій.

Мої очі сумні...

Коли читаю, через що проходить наша Україна зараз. Коли дізнаюся про героїв, які стали янголами. Коли мій племінник каже мені: "Я скучив за тобою", а я не можу все кинути та поїхати до нього, щоб піти разом на морозиво.

Очима, повними любові, я дивлюся...

На результати своєї роботи та на мрії, які стають реальністю.

Очима сказати "Люблю"...

Завжди говорю і вірю, що любов можна прочитати в моїх очах.

Сукня KATIMO; сережки Peracas, кольє та браслет Federica Tosi (усе – spazio.ua), босоніжки St. Agni (theicon.ua)

Мружусь від задоволення...

Від ніжних дотиків, від класної музики, від теплого вітру на березі океану, від гарних слів, яких так довго чекала, від спогадів про найкращі миті, які назавжди зі мною.

Сонце чи окуляри?

Завжди відкриваю очі сонцю. Обожнюю його промінці та хочу бачити світ у променях сонця.

Lida Lee, співачка

Очі мене видають...

Завжди. Очі першими видають емоцію, по них можна все відчути і зрозуміти.

Я не вмію брехати — і мама знає про це з мого дитинства — миттєво розколююсь.

Сукня Aya Muse (theicon.ua), браслет Federica Tosi (spazio.ua)

Востаннє я сміялася до сліз...

Вчора на зніманні. На фотосеті, коли впала. Коли дивлюся смішні тіктоки.

Я намагаюся сміятися щодня: сміх зараз — важлива річ. Адже треба вивільняти емоції, радіти кожному дню.

Востаннє я плакала...

Я сентиментальна людина. Але розкажу про останнє, що мене вибило з колії. Ми приїхали виступати до дітей, пацієнтів Охматдиту. Під час виступу ми спілкувалися, говорили про мрії, про те, чого прагнуть діти. До мене підійшов семирічний хлопчик, попросив нахилитися, щоб не було чутно в мікрофон, і сказав: "Мрію, щоб настала перемога і щоб про це дізналася моя мама. Але її вже немає в живих". Потрібно було бачити його очі в той момент...

Таких дітей багато, і насправді вони вже не діти — вони старші за тебе тут (притискає долоню до серця. Прим. ред.). З одного боку, це свідчить про те, що у нас сильна загартована нація, яка вже багато почула, побачила, пережила, а з іншого — розумієш, якою ціною це дається. Нереально про це забути або зробити вигляд, що нічого не було, і жити далі.

Мої очі втомлені...

Уночі, коли багато сиджу, читаю, працюю над музичним матеріалом, — але це приємна втома. Адже створення чогось нового — це класний процес.

Зараз, з війною, я пізно лягаю, рано прокидаюсь. Тому очі втомлені частіше.

Мої очі сповнені надії...

Щоранку я прокидаюсь і дивлюсь у небо такого особливого весняного кольору — і подихи весняних ароматів дають надію. Я надихаюся, коли виступаю — і бачу очі людей, що сидять у залі. Коли бачу перемоги нашої країни. Коли чую історії людей, що змінили свої професії через війну — не побоялися.

Сукня Aya Muse (theicon.ua), браслет Federica Tosi (spazio.ua)

Мої очі сумні, коли...

Я не намагаюся приховувати сум, просто не можу. Сумую, коли читаю новини, коли бачу фотографії; коли чую історії людей близького кола, які все життя займалися творчими професіями і пішли на фронт.

Очима сказати "Люблю"...

Мені здається, що у мене саме очі — це перше, що каже "Люблю".

З таким станом і очима я написала пісню "З тобою". З таким станом я без слів говорю близьким, що люблю їх.

Мружусь від задоволення...

Сукня Aya Muse (theicon.ua), браслет Federica Tosi (spazio.ua)

На сонці. Мружусь, коли концентруюсь, — у мене розсіяний астигматизм.

Прикриваю очі від ароматів — для мене це окрема стихія.

Від концертів "Пори року" Вівальді — музика занурює мене в особливий світ. Вона прозора і дає політ фантазії.

Я прикриваю очі, коли медитую, створюю щось нове, мрію.

Про очі

Наші очі — наші життя, хоч би як пафосно це б не звучало. Якщо винести за дужки емоції та залишити сухі факти, то отримаємо ось що. Періорбітальні м'язи (ті, що навколо очей), — найактивніші серед м'язів обличчя: ми кліпаємо щонайменше 11 тисяч разів на день. На рік це понад чотири мільйони рухів — неймовірне навантаження. Велику частину інформації про довкілля ми сприймаємо саме очима. Ми дивимося в монітор та в книги, в очі коханим та в обличчя викликам. Всі емоції, вся сила інтелекту, весь характер відображаються в очах. Видається справедливим, що зоні навколо очей показаний особливий догляд.

Крем для зони навколо очей з ніжним вивільненням вітаміну А Crystal Retinal Ceramide Eye, Medik8

Британський бренд Medik8, відомий своїми засобами з догляду за шкірою, які мають доведену ефективність, випустив універсальний крем для зони навколо очей Crystal Retinal Ceramide Eye, що відновлює молодість шкіри протягом ночі. Він продовжує успіх та ефект оригінальної інноваційної сироватки Crystal Retinal та доведено освітлює, розгладжує та підтягує шкіру навколо очей.

Крем для зони навколо очей з ніжним вивільненням вітаміну А Crystal Retinal Ceramide Eye, Medik8

Завдяки подвійному інкапсульованому ретинальдегіду, який навмисне "доточений", щоб не подразнювати ніжну шкіру навколо очей, він — ідеальне втілення ідеї про баланс сили та м’якості. Crystal Retinal Ceramide Eye доступний у трьох формулах, від ніжної для новачків до більш активної для впевнених користувачів засобів з ретинолом. Він пройшов дерматологічне та офтальмологічне тестування.

Крем для зони навколо очей з ніжним вивільненням вітаміну А Crystal Retinal Ceramide Eye, Medik8

Ретинол, безперечно, є золотим стандартом для збереження молодості, здоров'я і пружності шкіри — Vogue.ua писав про це тут. Засоби, які його містять, діють неперевершено: помітно розгладжують, освітлюють та підтягують шкіру; зменшують прояви зморщок і набряків; освітлюють та освіжають шкіру.

Крем для зони навколо очей з ніжним вивільненням вітаміну А Crystal Retinal Ceramide Eye, Medik8

Втім, ретинолу часто побоюються через його здатність подразнювати шкіру. Хімікам і технологам Medik8 вдалося знайти формулу, яка є унікальною в багатьох сенсах.

Про Crystal Retinal Ceramide Eye, Medik8

Crystal Retinal Ceramide Eye — новий революційний засіб для цілеспрямованого омолодження шкіри навколо очей. Вперше у світі ретинальдегід, інгредієнт №1 у догляді за шкірою від Medik8, спеціально оптимізований і стабілізований для зони навколо очей, представлений у трьох модифікаціях (3, 6, 10) як частина унікальної лінійки бренду Crystal Retinal. У поєднанні зі зволожуючими шкіру керамідами та гіалуроновою кислотою він забезпечує ефективний результат, не подразнюючи та живлячи.

Подвійний інкапсульований ретинальдегід: дві форми інкапсуляції (мікрогубка та циклодекстрин) поєднуються, щоб забезпечити ультрауповільнене, градієнтне проникнення ретинальдегіду в шкіру. Це зводить до мінімуму можливість подразнення шкіри, водночас забезпечуючи омолоджувальний результат в 11 разів швидше за ретинол.

Кульки з гіалуроновою кислотою помітно збільшують пружність, розгладжують дрібні та глибокі зморшки. Кераміди глибоко живлять і зволожують протягом ночі. Екстракт ромашки (бісаболол) заспокоює та розслаблює делікатну шкіру навколо очей. Запатентований комплекс олії насіння моркви та герметичне паковання Medik8 працюють в комбінації, щоб запобігти погіршенню формули під впливом кисню та ультрафіолетового випромінювання.

Crystal Retinal Ceramide Eye 3, Medik8

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.