До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Рідкісне явище: що зашифровано в помаді Rouge Dior New Look '47 Collection

Цієї осені знаменита помада Rouge Dior вийде в новому оформленні Rouge Dior New Look '47 Collection, обмеженою кількістю екземплярів. Розповідаємо, які модні коди зашифровані в ній.

"В атмосфері кутюрних ательє на Rue François 1 тиша порушується тільки звуками ножиць і голок, що прошивають тканини. Свідками магії за лаштунками haute couture стають лише мовчазні манекени", — кажуть у Домі. Саме цю магію й намагалися передати творці помади Rouge Dior.

Реклама

Цієї осені помада Rouge Dior присвячена знаменитому New Look — силуету, який назавжди змінив історію моди. 12 лютого 1947 року Крістіан Діор показав свою першу колекцію, робота над якою, за його власним визнанням, забрала в нього мінімум душевних сил і переживань. Тоді з’явився знаменитий образ з підкресленою талією, похилими плечима й пишною спідницею, який допоміг жінкам усього світу зануритися в мрію про післявоєнне майбутнє й пережити травму, пов’язану з війною. New Look — це не назва колекції, як багато хто звик думати, а запальний епітет, яким нагородили колекцію модні журналісти.

New Look містив зокрема й знакові жакети Bar, інтерпретації яких донині можна знайти в колекціях Дому, і спідниці Corolle, на які йшло 12 метрів вовняної тканини, три метри тафти й перкалі та 150 годин ручної праці. Саме ці знакові силуети прикрашають стрижень нової помади.

Вона вийшла одного кольору, №999. Це рідкісної краси червоний, збалансований і відкалібрований власними лабораторіями кольору Dior. Він не віддає рудизною, майже не містить фіолетового або синюватого пігменту. По-справжньому правильний, глибокий, чистий нейтральний червоний.

Вперше помаду Крістіан Діор випустив у 1949. Тоді її робили вручну й не випускали в продаж, а дарували клієнткам Дому. Із цією помадою героїня Бетт Девіс з’являється у фільмі "Все про Єву" 1950 року. З нею Марлен Дітріх знімається у Гічкока в "Страху сцени".

У 1953 помаду запустили в серійне виробництво. Її виробляли в кейсі-постаменті, який відтворював обриси Луксорського обеліска.

Відтоді вийшло безліч текстур і відтінків, помада змінювала футляри й формулу. Головним відтінком як і раніше є червоний 999 — ним навіть прикрашена внутрішня поверхня ковпачків. Одночасно з помадою виходять рум’яна з ексклюзивним принтом на поверхні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.