До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як пандемія змусила нас відмовитися від помади і що буде далі

З огляду на те, що маски для обличчя — це нова норма, у наших ротів тепер значно менше ефірного часу. Від L'Oréal до Chanel ми дізналися у світових експертів, яке майбутнє чекає на помаду в посткоронавірусному світі.

Photo: Alex Sarginson / TRUNK ARCHIVE

Здоров'я та безпека мають першорядне значення у посткоронавірусному світі, де єдина можливість привернути увагу до своїх губ — за допомогою маски для обличчя. Але що це означає для помади? Чи є поява масок у нашому житті кінцем можливості самовираження через прикрашання губ? Ми попросили шість експертів з індустрії краси, зокрема, глобального директора з макіяжу L'Oréal Paris Вел Гарланд і візажиста Chanel Кей Монтано, розповісти про те, що вони думають стосовно ситуації з масками і помадами.

Реклама
Нккі Вольф, зоряний візажист Dior

"Переваги змістилися: зараз більше уваги приділяється підводці для очей і ефектному зовнішньому вигляду, а шкіра і губи залишаються природнішими, щоб макіяж під маскою не стирався.

Тінти для губ і бальзами, на кшталт Dior Addict Lip Tattoo або Lip Glow, ідеально підходять для тривалого ефекту і носіння під маскою, при цьому відчуття комфорту і приємного догляду за губами залишається. Зараз існує тренд на злегка забарвлені губи в природних тонах, і навіть коли ми бачимо, що на губах саме помада, то у неї матова текстура і злегка розмитий стиль нанесення.

Коли у нас з'явиться можливість уже не носити маски, то з'явиться й бажання прикрасити наші губи драматичними й виразними глянцевими тонами. Нам усім буде приємно привернути увагу до своїх ротів після того, як наші очі так довго були на авансцені".

Вел Гарланд, глобальний директор з макіяжу L’Oréal Paris

"Хай живуть стійкі формули! Сила добре нафарбованих губ у тому, що вони за мить створюють настрій і неодмінно мають бути частиною макіяжу. Я раджу використовувати тінт для губ або матову помаду. Ця текстура означає, що колір ваших губ буде досить стійким і не потребуватиме втручань.

Коли я знімаю маску, я хочу бути ошатною, щоб справити враження. Поцілунок нафарбованими губами в порівнянні з поцілунком голими губами — потужна і надихаюча заява. Зараз, більше ніж будь-коли, сила губ повинна залишатися з нами".

Інге Грогнард, візажист Balenciaga

"Я не думаю, що це кінець для помади. Вона повернеться, адже все ще є місця, де ви можете перебувати без маски, наприклад, коли ви їсте або п'єте, або під час онлайн-наради. Це питання змушує мене думати про деяких жінок в арабських країнах, які носять чадру і все одно наносять помаду щодня. Як закріпити помаду під маскою? Поцілувати серветку після нанесення помади, а потім нанести зверху трохи пудри."

Алекс Майо, візажист Lizzo і Tinashe

"Маски не зовсім сумісні зі щоденною б'юті-рутиною, до якої ми звикли. Ми можемо підкреслити очі, додати виразності бровам, але як щодо ідеальних соковитих губ? Використання улюбленої помади не потребує зволікань, але потребує корегування. Ви наносите помаду, щоб відчути силу і цілісність, і навіть попри те, що рот має бути прикритим, коли ви перебуваєте в громадському місці, це не змінює того, як ви почуваєтеся, маючи помаду на губах. Виберіть стійку рідку помаду або використовуйте серветку і пудру для додання поверхні стійкості. Нанесення кольору на губи має психологічний ефект, тому на робочих зустрічах, відокремлених обідах і під час таких важливих зідзвонів у Zoom помада залишається основним продуктом ".

Люсі Брідж, візажист Vivienne Westwood і Charles Jeffrey

"Макіяж губ не має відходити на другий план тільки тому, що тепер ми змушені носити маски — помаду все ще можна носити в таких випадках, як для вечері в ресторані або навіть просто вдома. Помада миттєво надає впевненості. Було б прикро залишитися без цього ключового елемента макіяж-рутини, коли ми потребуємо більше впевненості в своєму житті".

Кей Монтано, візажист Chanel

"Ми надягаємо маски в магазинах, закритих приміщеннях і в натовпі, але ми все ще можемо їсти в ресторанах, де маски не обов'язкові, коли ми сидимо, і у нас все ще є наша сім'я і близькі друзі, з якими ми можемо проводити час без маски на обличчі. Маски з'являються і зникають як у громадському, так і в особистому житті, і я все ще вважаю, що можливість прикрасити обличчя може трохи підбадьорити і вас, і людей довкола, коли ви знімете маску за вечерею і зробите вечір особливим.

Я раджу використовувати стійкі помади з насиченими пігментами або оксамитові кольори, які забарвлюють губи, або нейтральні тілесні відтінки з олівцем для губ для спокійнішого, але виразного вигляду. Я не дозволила коронавірусу вплинути на моє почуття гламуру, і я усвідомлюю необхідність створювати привід, щоб насолоджуватися життям настільки, наскільки це можливо".

Текст: Tish Weinstock

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.