До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Катя Сільченко про бальні танці та ідеальну фігуру

"Я прийшла в моду з бальних танців – і це багато в чому визначило моє життя і підхід до професії, – розповідає Катя Сільченко, дизайнер одягу, засновниця марки the COAT. – Якою б іронічною та веселою не була колекція, вся увага в ній зосереджена на жіночності. Я уважно ставлюся до тіла – напевно, тому і роблю компліментарний для жінок одяг ". Vogue.ua Сільченко розповіла, як танці допомагають їй в житті і як підтримувати форму з їхньою допомогою.

Я знаю, що якщо мені потрібно скинути два кілограми, я йду в зал і на танці, а потім "доганяюся" бігом, який, якщо чесно, терпіти не можу: 200 калорій, спалених за півгодини на біговій доріжці, можна втратити за три хвилини самби або джайву. Грає кожен м'яз: стегна, лопатки, стопи, коліна, і це набагато цікавіше, ніж просто дивитися прямо перед собою – і бігти в одному темпі.

Реклама

По тому, як танцює жінка або чоловік, я можу багато чого зрозуміти про людину. Тут, як в моді: якщо хтось взутий в взуття Balenciaga з останнього показу, то відразу ясно: навряд чи людина купила річ "з нагоди", просто, щоб ходити на роботу чи тільки з любові до фіолетових ботфортів. Приблизно те ж і з танцями: коли людина рухається особливим чином, мені зрозуміло, яка у неї техніка і де вона займалася. Тіло і танці видають людину з головою.

Моя мама мріяла, що я займуся великим тенісом, буду вчитися в харківському ін'язі і вийду заміж за дипломата. Життя показало, що все це – абсолютно не моє (і чоловік також). Я довго шукала своє захоплення, пробувала навіть народні танці. А потім потрапила до Олексія Ігоровича Литвинова – і закохалася в його харизму і енергетику. Він був, напевно, найвідомішим професіоналом в танцювальному світі України. І став тим, хто зміг закохати мене в бальні танці.

Так у моєму житті з'явився Blackpool – чемпіонат світу зі спортивних бальних танців у Великобританії. На нього з'їжджаються тисячі пар, змагання починаються о 6 ранку і закінчуються пізно вночі. На фінал приїжджає королівська сім'я, гості одягаються в black tie, і в цілому це масштабне і грандіозне шоу. Я стала фіналісткою Blackpool в категорії "до 21 року".

Бальні танці не належать до Олімпійських видів спорту, але я вважаю, що це несправедливо. Нормативів у висоту або в довжину тут немає, зате є навантаження і божевільний темп. Наприклад, на зборах мені потрібно було прокидатися о шостій ранку, бігати протягом півтори години, займатися фітнесом. Потім починалися практики, лекції, були викладачі, які приїжджали з усього світу. Мені теж довелося поїздити. Але світ бального танцю затягує: люди одержимі ним і працюють днями і ночами, тренуються навіть в літаках.

Звичайно, якщо говорити про великий спорт, то, наприклад, футбол – куди більш розкручений. У юніорів є агенти – вони ведуть, контролюють, опікують, а якщо треба – роблять масаж. На жаль, в танцях не так. Багато що робиться інтуїтивно. Вже закінчивши зі спортом (я пішла з танців в 22: мій партнер вибрав кар'єру дипломата, а я почала викладати), я зрозуміла, що моя система була вибудована не до кінця. Тому я до сих пір відновлюю, підкачую і розтягую спину – це наслідки серйозного спорту. Звичайно, якщо займатися для себе, в задоволення, таких проблем не буде.

У танцях – божевільні енерговитрати, калорії згоряють як у пічці. Це допомагає триматися в ідеальній формі. Але за умови, що тренування – регулярні, інтенсивні і проходять мінімум тричі на тиждень. В інших випадках треба контролювати обсяг і склад їжі. Спочатку я цього не врахувала і тому після закінчення кар'єри продовжувала харчуватися як раніше, – перше, друге, третє і компот. В результаті почала одужувати. Цілий рік вага "плавала", поки я не вичислила свої нові порції. Звичайно, вони стали набагато меншими.

У бальних танцях, як і в гімнастиці, багато уваги приділяється розтяжці підйому. Високий підйом, витончені ікри і підтягнуті коліна – це те, що можуть дати дівчині спортивні бальні танці. В результаті ноги в будь-якому взутті (і без нього) виглядають бездоганно.

Танці можуть забезпечити гарні руки та ідеальну поставу. Звичка тримати спину прямою, а живіт – втягнутим приходить досить швидко і потім тримається роками. Це допомагає в будь-яких обставинах, не кажучи вже про те, що правильна постава робить вас стрункішими.

Це ще не все. Зараз з'явилася мода на ботокс для геніталій, ущільнення вагіни за допомогою ін'єкцій. Той, хто займався бальними танцями, про це не думає. Тут як в балеті, "все в себе": сідниці підтягнуті, пахові м'язи в тонусі. Кожен крок опрацьовує внутрішню поверхню стегон. В результаті все виглядає (і відчуває себе) бездоганно.

Ще один важливий аспект – взаємини з чоловіками. Справа в тому, що танцюрист під час виступу розповідає історію. У дитинстві це історія дружби, в зрілості – історія кохання. Партнери відчувають ритм, реагують один на одного. У плані особистих відносин і сексуального життя це великий плюс. Викладач іноді говорив нам з партнером: "Я не бачу балансу в парі, дихайте в унісон!" Тоді ми з партнером ставали спиною один до одного і просто дихали. Зате потім вже могли вибудувати цілий танець, танцюючи на одному диханні.

Тим, хто тільки починає займатися бальними танцями, варто вибирати групові заняття. Це мотивує не боятися, спостерігати за успіхами інших, тягнутися до кращого. Більш досвідченим танцюристам можна брати приватні уроки, щоб відточити техніку. Я зараз займаюся з тренером – нині діючий Чемпіон України Олександр Кравчук: поки його партнерка готує Наталю Могилевську до нового сезону "Танців з зірками", він тренує мене.

Одяг для танців повинен бути трикотажним і зручним: прийшовши в зал, треба собі подобатися. Потрібне спеціальне стійке взуття з хорошим гнучким супінатором – воно продається в спеціалізованих магазинах, наприклад, на Пушкінській. Зате після після того, як пропригав у джайві кілька хвилин поспіль на підборах заввишки в 8 сантиметрів, "шпильки" Christian Louboutin і Jimmy Choo здаються зручними тапочками.

Більше краси – в Instagram @vogueua_beauty

Читайте також:

Танцы в стиле Vogue

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.