До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Велика краса: найуславленіші клієнтки й музи Payot

Моніка Вітті, Інгрід Бергман, Ріта Гейворт і Грета Гарбо — згадуємо б’юті-образи великих жінок, які були клієнтками Дому PAYOT. Нагадаємо, цього року бренд святкує 100-річчя з дня заснування.

Грета Гарбо

Холодна краса, вишукані манери, чудовий снобізм — такою була Грета Гарбо, одна з найвродливіших жінок в історії, одна з найталановитіших і відомих актрис. Її ім’я звучить у Vogue Мадонни й увічнено в Книзі рекордів Гіннеса як найвродливішої жінки світу. Грета народилася в Стокгольмі, і чимала сила її чарівності прихована в низькому голосі й шведському акценті. Гарбо періодично спала із Сесілом Бітоном, іконою стилю й майстром модної фотографії; майже не з’являлася на публіці й любила гуляти, ховаючи обличчя за величезними сонцезахисними окулярами. Вона товаришувала з Ротшільдами й Онассісами, подорожуючи з ними Середземномор’ям. Напевно, Надя Пайо, відкриваючи свої розкішні спа в Біарріце й Монте-Карло, думала саме про таку клієнтуру — забезпечених людей на найфешенебельніших курортах світу.

Реклама
Грета Гарбо

У 20-річному віці Грета опинилася в Голлівуді. Там їй, зрозуміло, порадили схуднути й змінити стиль, а прізвище Густафссон змінити на звучне Гарбо. Візажистка, yoututbe-блогерка Ліза Елдрідж у своїй книзі "Барви. Історія макіяжу" пише: "Вона мала дуже виразні очі, які фарбувала в особливий спосіб: спочатку наносила на повіки шар вазеліну, покривала його пудрою нейтрального відтінку, а потім розтушовувала в складці повіки темні тіні й уздовж контуру додавала чорну підводку — суміш того ж вазеліну й деревного вугілля. На ті часи це був досить суворий образ, який визначив моду на багато років уперед".

Померла Грета Гарбо у квітні 1990, у Нью-Йорку, у віці 84 років — від пневмонії. Переглядаємо рідкісні кадри з Гретою Гарбо, що випромінюють магнетизм і красу.

<b>грета гарбо для пайо</b>

Грета Гарбо була відома порцеляновою шкірою, яка створювала чисто магнетичний ефект у німому чорно-білому кіно. Грета фанатично приховувала обличчя за капелюшками, окулярами — все для того, щоб захиститися від сонця. Сьогодні все було б набагато простіше — із сонцезахисними фільтрами останнього покоління й антиоксидантами. Crème Savoureuse SPF 50 з екстрактом сливи какаду захищає від фотостаріння. Легкий, невагомий, з ніжним ароматом, він багатий вітаміном С і відновлює ушкодження, завдані ультрафіолетом. У Payot є ціла лінійка для захисту від сонця. Докладніше про неї ми писали тут.

Crème Savoureuse SPF 50, Payot
Інгрід Бергман

На відміну від Грети Гарбо, яку обожнювали за холодну, відсторонену красу, інша велика шведка, Інгрід Бергман, була відома теплою, осяйною красою. Вона як ніхто інший вміла носити прості вбрання: жодних прикрас, мінімум хутра, тільки чистий крій, базові речі й абсолютний комфорт. В’язані светри, грубі тканини, камуфляж — у цих речах Інгрід сяяла. Вона ніколи не носила довге волосся, але для ролі у фільмі "Дзвони Святої Марії" вона вкоротила його ще більше. Варто було фільму вийти на екрани, як стрижка стала популярною.

Інгрід Бергман

За свою сорокарічну кар’єру Інгрід знялася і в найкращому європейському авторському кіно, і у великих голлівудських проєктах, здобула три "Оскари" й чотири "Золоті глобуси". Роль у фільмі "Касабланка" закріпила за нею статус музи романтичного кіно. Бергман надихала Хічкока, Росселіні й Бергмана й далі наснажує людей у всьому світі. 2015 року вона стала офіційним обличчям Каннського кінофестивалю. До речі, одна з дочок Інгрід — актриса Ізабелла Росселіні, що успадкувала і красу, і талант матері.

<b>ингрид бергман для пайо</b>

У 1949 році Інгрід Бергман залишила Голлівуд і оселилася в Європі, де Payot відкрив перші на континенті спа-центри. Один з них — у Парижі. Інгрід напевно оцінила б прості й геніальні засоби Roselift Collagène: сироватка Roselift Collagène Concentré містить колаген-стимулювальний пептид у подвійній концентрації, а патчі Roselift Collagène Patch Regard за лічені хвилини освіжають зону навколо очей, розгладжують і підтягують шкіру.

Патчі Roselift Collagène й сироватка Payot Roselift Collagène, Payot
Ріта Гейворт

Ріта Гейворт народилася 1918 року в Брукліні. Її назвали Маргарита Кармен Канзіно, її батьком був відомий танцюрист фламенко із Севільї. У 18 Ріта втекла з дому і вийшла заміж (це було перше з її п’яти заміж). Перший чоловік перетворив Маргариту Канзіно на Ріту Гейворт: змусив змінити ім’я, зовнішність і колір волосся — на багряно-рудий. Найвідоміша роль Гейворт — Джильда з однойменної драми в стилі нуар.

Ріта Гейворт

Ріта охоче відкривала бездоганне тіло. Її шкіра завжди сяяла, ніби на неї завжди було спрямоване невидиме джерело світла. Досягти такого ефекту можна й сьогодні: олія Huile Élixir з найтоншим ароматом працює одночасно як потужний живильний коктейль і як хайлайтер, надаючи шкірі сяйва.



Олія для тіла Huile Élixir, Payot

Ріта Гейворт стала першою голлівудською актрисою, що отримала титул принцеси, — її третім чоловіком став східний принц Алі Хан. Фільмографія Гейворт налічує понад шістдесят ролей; попри це вона жодного разу не номінувалася на "Оскар". Зате уста Ріти визнано найпрекраснішими у світі за версією Американської Ліги діячів мистецтв. У Ріти Гейворт була неймовірна шкіра, яка сяяла зсередини без жодних хайлайтерів. Свою вроду Рита підтримувала за допомогою засобів Payot і нерідко зазирала на рю Кастільон, буваючи в Парижі. Саме там розміщується флагманський спа-центр Payot — поруч із Вандомською площею, за два кроки від легендарного кафе Angelina. Завсідники Парижа добре уявляють собі локацію: поруч — готелі Costes і Mandarin Oriental.

<b>рита хэйуорт для пайо</b>

Моніка Вітті

Італійська актриса Моніка Вітті народилася в Римі 1931 року. Муза й кохана режисера Мікеланджело Антоніноні, ікона фільмів нової хвилі, вона зображала пристрасних, але неприступних красунь. Витончена блондинка з копицею білявого волосся обожнювала штани й робила в образах ставку на макіяж, що підкреслював її нереальної краси зелені очі. Затьмарити славу Моніки Вітті вдалося лише іншій Моніці, Беллуччі. Милуємося образами легендарної блондинки, яка була клієнткою Дому Payot.

<b>моника витти для пайо</b>

Легка, темпераментна, життєрадісна, Моніка Вітті закохалася б у маску-пілінг Bubble Mask, яка насичує шкіру киснем, нейтралізує токсини й знімає забруднення.

Маска-пілінг Bubble Mask, Payot
IT-засоби Payot

Нагадаємо, засновниця Payot випередила тренди в догляді на 100 років: розробила триступеневу систему догляду; зробила ставку на активні інгредієнти; дійшла висновку, що здоров’я шкіри й здоров’я всього організму тісно пов’язані. Вона також придумала техніку масажу обличчя "42 рухи" й не просто надавала б’юті-послуги всім клієнткам, незалежно від їхньої популярності й статусу в суспільстві, але ще й навчала їх догляду. Згадаймо засоби, які винайшла Надя Пайо сто років тому, які до сьогодні вважають бестселерами марки.

Pâte Grise L'Originale досі продається (і шалено популярна) у тому ж вигляді, у якому її створила Надя Пайо: оксид цинку з підсушувальним протизапальним впливом, екстракт сланцю, який контролює вироблення себума, і екстракт мигдалю, який знімає подразнення й усуває запалення.

Pâte Grise L'Originale, Payot

Експерименти Наді на її паризькій кухні дали світу засіб Crème N°2 L'Originale, у якому поєдналися екстракти солодки, кунжуту, кукурудзи, ефірні олії чебрецю й лаванди з їхнім заспокійливим впливом, і оксид цинку. Crème N°2 так ефективно знімає подразнення, що відомий кожному власникові чутливої ​​шкіри.

Crème N°2 L'Originale, Payot
Пайо Парі. На правах реклами. Парфумерно-косметична продукція. ТОВ "Егзагон". Тел.: (044) 33-77-000, www.hexagone.ua

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.