До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У здоровому тілі здоровий дух: Марі Карачина про особисті принципи велнес

Світ починає потроху повертатися до нормального життя. Під час карантину комусь вдалося набути нові корисні звички, а комусь — зберегти старі. У спільному проєкті Vogue UA та Orthomol коуч із бігу, засновниця руху Skinny & Strong й авторка книги Never Stop Марі Карачина поділилася головними принципами своєї велнес-рутини, яких легко дотримувати в будь-яких ситуаціях.

Марі Карачина (фото: @skinny.strong)
Здорова рутина

Я зазвичай рано встаю, але завдяки тому, що лягаю до 23:00, прокидаюся завжди енергійна. Випиваю воду. Щоранку я або біжу 2—4 км, або роблю комплекс на 10 хвилин з планок і вправ на спину. Я не сприймаю це як тренування — це заряд на день. Коли знаєш, що ти до 9:00 зробив уже щось корисне для себе, упродовж дня млявості немає й працюєш на піку. Після пробіжки в мене повільний сніданок, обов’язково без телефона. Потім починаю працювати.

Реклама
Марі Карачина (фото: @skinny.strong)

Одна з моїх незмінних звичок — я п’ю дуже багато кави. Я з тих людей, хто бачить у ній користь, і не вважаю, що вона негативно впливає на організм. Але водночас пам’ятаю про головне — будь-який ритуал, будь-яка дія, будь-яка активність у збалансованій кількості — це непогано.

І, звісно ж, найпростіше й те, про що всі забувають, — вода, особливо після пробудження. Той, хто п’є каву або алкоголь, мають пам’ятати, що на кожну випиту чашку або келих потрібна склянка води. Я часто додаю лимонний сік або трохи будь-якого натурального фруктового соку у воду.

Допоміжні засоби

Безперечно, саме спорт і правильне харчування незмінно сприяють моєму доброму самопочуттю. Проте я регулярно вживаю вітаміни, особливо в періоди великого фізичного навантаження й підсиленого спортивного режиму. Також я періодично тестую кров на наявність різних мікроелементів, щоб знати, чого бракує моєму організмові. Час від часу вибираю вітамінні домішки, що стимулюють різні процеси в організмі.

Фото: Марі Карачина

Наприклад, нині я вживаю Orthоmol Beauty — вітамінний комплекс, що містить всі потрібні мікро- й макроелементи для якісного росту волосся й нігтів, чудово покращує стан шкіри. Всього за тиждень використання я помітила, як покращився загальний стан шкіри: колір, гладкість, ніжність і пружність. Цікаво подивитися наприкінці курсу, чи вплинуть вітаміни на стан волосся й нігтів. Передбачається, що вони сприятимуть росту, роблячи їх міцними й здоровими.

Головний інструмент

Біг постійно активізує обмінні процеси, тому в організмі немає застою. Додавши його до свого повсякденного розкладу, можна нівелювати будь-який шкідливий вплив неправильного способу життя.

Щоб почати бігати, потрібно зрозуміти, яким великим є позитивний ефект пробіжок. Наприклад, я теж часто лінуюся перед тренуванням, і, буває, буквально змушую себе тренуватися. Але вже через 10—15 хвилин після початку розумію: мені вже не хочеться закінчувати, бо я задоволена собою.

Здорове тіло

Спорт важливий для здоров’я — попри безперечність цього твердження, результат не побачиш відразу, проте згодом починаєш відчувати його приголомшливий ефект. Біг дає відчуття крутості, незалежно від того, скільки ти бігаєш.

Марі Карачина (фото: @skinny.strong)

Я не раз спостерігала, як у багатьох людей відбувалися масштабні зміни в житті. Тому що вже перші забіги роблять те, що раніше здавалося недосяжним, — це проєктується на все життя, переноситься на різні його сфери: від кар’єри до особистих взаємин. Люди розривають стосунки, які тривали роками й вичавлювали енергію, йдуть з роботи, що не приносила втіхи. Багато хто починає робити все з любові й дійсно змінює своє життя.

Здоровий дух

Перша віпасана стала переломним моментом у житті. Вона допомогла мені навчитися сприймати невдачі. На медитації вчили, що все пройде. Пам’ятаю вправу, коли потрібно було 1,5 години сидіти й не рухатися — взагалі. Ти сидиш, все болить, м’язи набрякають, але ти говориш собі, що все пройде.

Медитація допомагає мені в житті, я навчилася розуміти, що хоч як тобі боляче або складно, — це закінчиться.

Оскільки я перебуваю в активному життєвому потоці, щоденна практика допомагає заспокоїтися. Медитація — це означає просто усвідомлено зупинитися, просто глибоко подихати й не думати. Я намагаюся практикуватися тричі на тиждень приблизно по годині в день.

Orthomol Beauty

Німецький вітамінний комплекс Orthomol Beauty містить вітамін С, вітамін Е, біотин, цинк, гіалуронову кислоту й коензим Q10. Вони призначені, щоб робити шкіру сяйливою, а нігті й волосся — міцними й здоровими. Гіалуронова кислота відповідає за баланс вологи, оливковий екстракт — захищає від руйнівного впливу ультрафіолету. У кінцевому підсумку вітамінний комплекс допомагає гальмувати старіння й регулює кисневий обмін.

Фото: Марі Карачина

Важливо пам’ятати, що вітаміни потрібно купувати тільки в офіційного представника марки. Саме вони гарантують правильне перевезення й зберігання вітамінів, що безпосередньо впливає на їхню якість. Правильна вологість і температура, умови зберігання, термін придатності — все це впливає на ефективність продукту. Оскільки вітаміни — препарат для внутрішнього застосування, важливо переконатися, що продавець має всі потрібні сертифікати й дозвільні документи. Офіційний інтернет-магазин марки Orthomol в Україні: https://orthomol.life/

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.