До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Селін Діон розповіла про свою боротьбу з рідкісною хворобою

Селін Діон оголосила про те, що в неї діагностовано синдром скутості – неврологічне захворювання, на яке страждає лише одна людина на мільйон. Вона скасувала свій світовий тур Courage і хоробро прийняла новий виклик. Щоб поділитися цією приголомшливою новиною, 54-річна співачка з Квебека й мати трьох дітей опублікувала свою сповідь в Instagram.

"Як ви знаєте, я завжди була відкритою книгою, – сказала Діон. – Раніше я не мала сил щось сказати, але зараз я готова. Тривалий час у мене були проблеми зі здоров’ям, і мені було дуже важко прийняти цей виклик, а розповісти про все, через що я пройшла, й поготів". Вона також розповіла, як діагностований у неї синдром скутості позначився на житті та творчості. "На жаль, м’язові спазми впливають на всі аспекти мого повсякденного життя, – продовжила вона, – іноді викликають труднощі під час ходьби й не дають мені змоги використовувати голосові зв’язки, щоб співати так, як я звикла".

Реклама

За даними Національного інституту неврологічних розладів та інсульту, синдром м’язової скутості людини характеризується скутістю й спазмами м’язів, підвищеною чутливістю до подразників, як-от звук і світло, а також емоційний стрес, який може спричинити спазми м’язів. Співачка повідомила, що заради збереження власного здоров’я вона перенесе свій світовий тур Courage, з якого планувала розпочати 2023 рік.

"Все, що я вмію – це співати, – сказала Діон. – Це те, що я робила все своє життя, і це те, що я люблю робити найбільше. Я дуже за вами сумую. Я сумую за тим, щоб бачити всіх вас, бути на сцені, виступати для вас... Щоб знову до вас повернутися, я не маю зараз іншого вибору, окрім як зосередитися на власному здоров’ї. І я маю надію, що я на шляху до одужання". Діон продемонструвала стійкість в особистому житті, коли у 2017 році втратила чоловіка й наставника Рене Анжеліля, а також у своїй приголомшливій кар’єрі однієї з найпопулярніших канадських співачок усіх часів. П’ятиразова володарка Grammy, навіть у такі важкі для себе часи, й далі використовує всю свою міжнародну популярність для підвищення рівня обізнаності про СНІД та допомагає всім тим, хто зараз страждає, зокрема й українцям. Хто, як не Діон, може втілити назву свого світового туру Courage в життя?

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.