До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наука догляду: чому варто додати вітамін D до щоденного арсеналу краси

У чому користь вітаміну D і як він впливає на зовнішність, розповідає лікарка-косметологиня, засновниця клініки Tryfonova M.D. Марія Тріфонова.

Реклама

Вітаміни важливі: вони зміцнюють імунну систему, а їхній дефіцит може спричинити небезпечні для життя захворювання та завдати шкоди здоров'ю. Вітаміни, що ми вживаємо, істотно впливають не лише на внутрішні органи, а й на те, який вигляд ми маємо. Особливо коли йдеться про вітамін життя, що підтримує шкіру, волосся та загальний стан здоров'я, – вітамін D3. Саме його варто вживати щодня.

У чому користь вітаміну D та який його рівень є нормою?

Головні переваги вітаміну D для організму в тому, що він зміцнює кістки, імунну систему та підвищує чутливість до інсуліну, що необхідно для спалювання жиру.

У холодну пору року рівень вітаміну D коливається і може знижуватися до критичних показників. Це, звичайно ж, відбивається на рівні імунітету, активності та настрої.

Так, норма вмісту вітаміну D в крові – більше 30 нг/мл (50 нмоль/л), менші значення – недостатність, а менше 20 нг/мл (50 нмоль/л) – дефіцит. Передозування вітаміном D можливе, починаючи з концентрації 100 нмоль/л, безумовно токсична концентрація – 200 нмоль/л.

Вітамін D сприяє зростанню та відновленню клітин, а також допомагає імунній системі шкіри знищувати вільні радикали.

Як вітамін D впливає на красу?

Вплив вітаміну D на шкіру є відносно недавнім відкриттям, тому він досі не так поширений у списках інгредієнтів у догляді за шкірою, як інші вітаміни, наприклад, вітаміни C і A. Проте дослідження засвідчують, що вітамін D відіграє роль у підтримці сильного, здорового шкірного бар'єру та зменшення запалення, яке може погіршити такі стани, як-от акне, екзема та розацеа. Коли ми в клініці стикаємося з такою проблемою, як пігментація, перше на що звертаємо увагу? – це рівень вітаміну D. Саме дефіцит цього сонячного вітаміну, хоч би як парадоксально це звучить, може призвести до пігментації в області обличчя.

Візьмемо, наприклад, мелазму. Виникнення цього порушення пов'язане не лише з порушенням гормонального фону, але і з тривалим дефіцитом вітаміну D.

Чи правда, що ризик дефіциту вітаміну D є у кожного?

Нестача сонячного світла та неправильне харчування є двома найпоширенішими причинами дефіциту вітаміну D. До того ж, якщо ви щодня користуєтеся сонцезахисними засобами, то з упевненістю можна сказати, що вітаміну D у вашому організмі недостатньо. У нашій клініці ми рекомендуємо вживати вітамін D весь рік. В осінньо-зимовий період, звичайно ж, дозування має бути підвищено від 2 000 до 6 000 одиниць. У літні дні достатньо профілактичної дози – близько 1000 одиниць. Дозування обов'язково розраховується лише після діагностики та аналізу крові пацієнта.

Чи може вітамін D покращити метаболізм та сприяти схудненню?

Вітамін D є невід'ємною частиною детокс-програм в Tryfonova M.D. Коли до нас звертаються пацієнти, що бажають пройти курс процедур зі зменшення об'ємів тіла, ми рекомендуємо попередньо перевірити рівень вітаміну D. Хочі пряма кореляція між вітаміном D та втратою ваги не доведена, дослідження показують, що вітамін D допомагає зменшити утворення нових жирових клітин або пригнітити їх накопичення. Збільшення жирових відкладень на животі безпосередньо пов'язують з дефіцитом вітаміну D. І не варто забувати, що "сонячний вітамін" підвищує рівень серотоніну, який відіграє вирішальну роль у контролі над апетитом.

Ось чому ортомолекулярний комплекс Orthomol Vitamin D3+K2 у вигляді спрею є справжньою знахідкою для наших пацієнтів. Цей вітамінний дует вже зарекомендував себе у нашій клініці. Одночасне вживання D3 та K2 покращує дію кожного з цих вітамінів.

Про Orthomol

Ортомолекулярна формула Orthomol – принципово новий підхід до використання поживних речовин та корисних нутрієнтів. Завдяки своїй кристалічній структурі комплекси мають велику засвоюваність і ефективність. Із впевненістю можу сказати, що вітамін D3 від Orthomol діє як антиоксидант, нормалізує клітинний обмін та запобігає накопиченню мертвих клітин на поверхні шкіри.

Вітаміни Vitamin D3+K2 краще працюють у парі. А зручна форма спрею дозволяє приймати комплекс у будь-якому місці та у будь-який час.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.