До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Культові продукти з догляду за шкірою, які обожнюють француженки

Заведено вважати, що звички з догляду за шкірою у французьких дівчат вирізняються простотою й позбавлені химерності. Доказом тому є здатність обходитися найпотрібнішим і найякіснішим. Ось сім продуктів з догляду за шкірою, перед якими схиляється майже кожна француженка.

Photo: @jeannedamas

"Якісний самостійний догляд за шкірою у француженки полягає в очищенні, зволоженні, SPF й помаді", — розповідає лікарка Марін Вінсент, француженка й засновниця The French Pharmacy. Цей простий skincare-режим із чотирьох кроків знайомий кожній француженці з юності, а ми всі хочемо його ускладнити. "Ми прагнемо до простоти. У нас є улюблені перевірені продукти, які з нами назавжди. Крім того, є такий феномен, як лояльність до бренду, що передається з роду в рід", — каже Вінсент.

Реклама

Багато хто з нас постійно перебуває в пошуку нових технологій і тенденцій у галузі догляду за шкірою. Ми вибираємо одні продукти для подорожей і зовсім інші для постійного догляду, але, як зазначає Вінсент, французькі дівчата ставляться до свого догляду з більшою усвідомленістю: "Вони використовують мало продуктів, але вибирають їх обережно, орієнтуючись на якість, а не на галас навколо, прислухаються до порад своїх мам і бабусь. На їхніх поличках у ванній кімнаті зазвичай повно баночок з фармацевтичною дермокосметикою".

Французька естетика завжди вирізнялася мінімалізмом там, де йшлося про красу, і водночас здорова й свіжа шкіра завжди була ключовим елементом будь-якого образу. Однак головне правило — ніколи не мати занадто доглянутий вигляд. "Рідко можна побачити француженку з накладними віями й нігтями або автозасмагою, — зазначає Вінсент. — Француженка приймає власні недосконалості, адже вони роблять її унікальною, але також вона завжди витрачає час на профілактичний догляд за шкірою". Маючи вроджені знання про те, що добре для шкіри, а що ні, французькі дівчата не перебувають довго на сонці й не забувають змивати макіяж перед сном.

Тому не дарма французькі фармацевтичні бренди вважають одними з найкращих в індустрії краси, адже вони справді знають, як правильно доглядати за шкірою. "Більшість французьких аптечних продуктів розробили компанії, засновниками яких є фармацевти або лікарі, тож ці продукти дійсно доступні за ціною й не дивно, що багато які з них стали культовими", — пояснює Вінсент. Замість того, щоб платити за брендинг, ви платите за ефективність формули всередині флакона. "Я думаю, що французька фармацевтика є такою ж частиною нашої ідентичності, як багети й круасани!" — жартує Вінсент. Так які ж продукти вона вважає головними французькими героями в догляді за шкірою?

Міцелярна вода Bioderma Sensibio

"Це знаковий очищувальний засіб, який є у ванній у кожної француженки. Здорова шкіра починається з гарного очищення, а це прекрасний засіб для зняття макіяжу".

Міст для обличчя Institut Esthederm Eau Cellulaire

"Найкращий міст з погляду використання й складу. Активні складники проникають у клітини шкіри для повного зволоження після очищення або нанесення макіяжу".

Сироватка для обличчя Gallinée Probiotic Youthful Serum

"Для глибокого зволоження й здоров’я шкіри зверніться до цієї унікальної про- й пребіотичної рецептури, яка живить мікробіом (тобто гарні бактерії) на шкірі".

Зволожувальний крем Embryolisse Lait-Creme Concentré

"Ще один культовий продукт. Чудовий праймер і зволожувальний крем, який захищає й живить шкіру впродовж дня".

Сонцезахисний крем La Roche-Posay Anthelios Ultralight SPF50

"Незамінний для будь-якої здорової шкіри, щоб уникнути пігментації й запобігти появі зморщок. Його обов’язково потрібно мати напохваті весь рік безперервно".

Маска для обличчя La Rosée Regenerating Stick

"Цей продукт є порівняно новим, але вже встиг стати легендарним у французьких аптеках завдяки своїй глиняній рецептурі й способу нанесення. Маска допомагає очистити шкіру й звузити пори".

Скрабувальна маска Filorga Scrub And Mask Reoxygenating Exfoliating Mask

"Моя найулюбленіша маска у світі — миттєве сяяння гарантоване!"

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.