До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Дихання пальцями" — техніка проти безсоння, від якої шаленіє тікток

Неспокійний розум заважає заснути? Якщо так, допоможе найновіша техніка сну, дуже популярна в тіктоку — "дихання пальцями". Метод, який швидко присипляє тіло та розум, вже зібрав понад 5,2 мільйона переглядів на платформі.

Реклама

Ця техніка дихання передбачає залучення обидвох рук: п'яти пальців на одній руці та одного на іншій. Така комбінація запускає парасимпатичну нервову систему тіла, яка відповідає за наш відпочинок, травлення та розслаблення.

Метод "дихання пальцями" включає додаткові органи чуття, а саме зір і дотик, коли ви спостерігаєте та відчуваєте, як ваші пальці рухаються разом із вдихом і видихом. Цей мультисенсорний ефект допомагає підвищити уважність і особливо корисний, коли треба ввести мозок у стан глибокої релаксації та підвищити вироблення ендорфінів.

Пальцеве дихання, яке чудово підходить для полегшення стресу, тривоги та фізичного болю, а також сприяє сну, можна виконувати будь-де, у будь-який час і в будь-якому віці. Воно чудово підходить для дітей. Дослідження показали, що використання сили дихання допомагає організму природним чином виробляти гормон сну мелатонін. А отже, "дихання пальцями" — дієвий і безкоштовний варіант боротьби з безсонням. Наводимо його покрокову інструкцію.

Залучаємо свої руки

Для виконання цієї техніки вам знадобляться обидві руки: одна буде вашою "основною" рукою, яка не рухатиметься, а другу будемо використовувати для обведення пальців на вашій "основній" руці.

Починаємо ввести

Спочатку потрібно витягнути перед собою "основну" руку та розвести пальці. Починаючи з того місця, де великий палець прилягає до долоні на вашій основній руці, повільно проведіть вказівним пальцем іншої руки до кінчика великого пальця. Під час цього повільно вдихніть. Досягнувши верху, проведіть вказівним пальцем по іншій стороні великого пальця, видихаючи.

Переходимо до інших пальців

Повільно проведіть вказівним пальцем по вказівному пальцю основної руки, а потім перейдіть до інших пальців. Під час руху глибоко вдихайте і видихайте, як робили із великим пальцем: рух вгору, до кінчика пальця, — вдих, рух вниз — видих.

Рухаймося в іншому напрямку

Після того, як ви обведете кожен палець і закінчите на нижній частині мізинця, рухайтесь у зворотному напрямку, повертаючись до великого пальця. Продовжуйте вдихати і видихати.

Продовжуємо, поки не заснемо

Повторюйте, доки не відчуєте себе достатньо розслаблено, щоб зупинитися та зрештою заснути.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.