До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Б'юті-календар: коли потрібно приймати вітаміни

Як планувати прийом вітамінів, з'ясовуємо в партнерському матеріалі з Orthomol.

У всьому повинна бути логіка і алгоритм. Це стосується і роботи, і харчування, і здоров'я, і графіка. Турбота про власне здоров'я – не виняток. Ми не хочемо хворіти, відчувати втому, біль і так далі. Саме тому вибираємо для себе те, що може допомогти.

Реклама

Вітаміни варто приймати за графіком. Якщо раніше складність полягала в тому, щоб поєднати одні вітаміни з іншими, а заодно якось додати до них мінерали і мікроелементи, то зараз існують збалансовані вітамінні комплекси. Все, що потрібно, – підібрати їх відповідно до того, які проблеми зі здоров'ям треба вирішити і підтримку яким органам і системам треба забезпечити.

Вітамінно-мінеральні комплекси ТМ Orthomol – одні з найкращих у своєму сегменті і здатні вирішити багато питань, пов'язаних зі здоров'ям. Саме тому призначати їх повинен лікар – після невеликого обстеження. Іноді достатньо анамнезу, який лікар збирає усно; іноді потрібні аналізи. Які саме – з'ясовують індивідуально. Але якщо говорити про профілактику, можна розбити прийоми вітамінно-мінеральних комплексів по місяцях.

Зима
Orthomol Vitamin D3 Plus з грудня.

Весна

Навесні, коли організм ослаблений, не зайвим буде подбати про імунітет. Для дорослих є комплекси Orthomol Immun, що випускають у чотирьох різних формах прийому, і Orthomol I-Care. Обидва містять достатню кількість вітамінів, що відповідають за захист імунітету, і неферментні антиоксиданти, зокрема вітаміни А, С і Е.

Для дітей від 4-х років призначений комплекс Orthomol Junior C Plus, що містить 25 найбільш необхідних дитячому організму вітамінів для захисту імунітету.

Навесні, коли люди зазвичай починають підготовку до літа, можна почати приймати комплекс Orthomol Quickcap Shape – він спрямований на те, щоб налагодити енергетичний обмін і вивести токсини. У його складі – l-карнітин, екстракти журавлини, куркуми і артишоку. l-карнітин допомагає позбутися зайвих жирових відкладень, нормалізує кровотік, покращує роботу печінки, підвищує фізичну і розумову працездатність; три інші запобігають захворюванням судин, серця і печінки, надають загальнозміцнювальну, тонізувальну, протизапальну дії, регулюють водно-сольовий обмін, знижують інтоксикацію.

Літо

Літо час, коли люди активніше займаються спортом, зокрема, на свіжому повітрі. Підтримувати тіло в тонусі допоможуть загальновідновлювальні вітаміни Orthomol Sport з Омега-3 жирними кислотами або Orthomol Sport з амінокислотою Таурин.

Перед тренуваннями корисно приймати Оrthomol Sport Prepare: він вивільнює додаткові ресурси організму для якісних та інтенсивних тренувань, допомагає по-новому поглянути на свої можливості. Під час інтенсивних тренувань наприклад, з триатлону, крос-фіту, можна приймати Orthomol Sport Perform. Це електролітний напій, що допомагає своєчасно відновити втрачені з потом мінерали і мікроелементи. Після занять рекомендовані Orthomol Sport Protein з ізолятом сироваткового білка (він ефективно відновлює м'язи) і Orthomol Sport Recover, що піклується про серце після тривалих виснажливих занять.

Осінь

Восени у багатьох проявляється синдром емоційного вигоряння і хронічної втоми. Спад емоційного стану буває і навесні, але з вересня по листопад він трапляється частіше. Перейти на світлу сторону допомагає прийом комплексів Orthomol Vital F для жінок і Orthomol Vital M для чоловіків.

У них збалансований склад вітамінів, мінералів і мікроелементів; у складі вітаміни групи B, вітаміни С і D, що відповідають за відновлення психічного і фізичного балансу.

Загальні правила

Приймати полівітамінні комплекси треба під час або після їжі в першій половині дня. Прийом вітамінів натщесерце може викликати нудоту або розлад шлунка, а у вечірні години безсоння, оскільки багато з них тонізують.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.