В Україні створили онлайн-галерею сучасного мистецтва Spilne Art

ART
20 листопада 2020

В Україні запустили першу онлайн-галерею Spilne Art, яка робить мистецтво доступним. Паралельно із цим у центрі Києва, у публічному просторі, проходитиме виставка на рекламних щитах з творами молодих українських художників.

imageБез назви, Ксенія Дацюк

Цим жестом команда Spilne Art хоче розповісти про запуск онлайн-платформи й показати, наскільки сучасне українське мистецтво може бути доступним для розуміння, придбання й натхнення. Засновниця галереї Наталія Ткаченко впевнена, що українським художникам потрібен зручний майданчик для продажу картин, а поціновувачам мистецтва — зрозумілий сайт, де можна ознайомитися із сучасним мистецтвом за допомогою кількох кліків.

"Німецький Голлівуд і господиня Фрау", Роман Камінський

"Для мене важливо створити велику спільноту, яка купує роботи сучасних молодих художників, — каже Наталя. — Багатьом цікаве сучасне мистецтво, але вони з нерозумінням і острахом ставляться до ціноутворення та купівлі робіт. Я не хочу, щоб люди боялися власного вибору або відсутності цінників під картинами. Тому ми створили Spilne Art, де легко вибирати. Хочеться, щоб якомога більше людей і бізнесів інвестували в нові імена артринку України".

Вже зараз на платформі можна побачити роботи ілюстратора Сергія Майдукова, зірки українського стритарту Waone (Володимира Манжоса), Данила Ковача, Романа Камінського та інших художників.

Популярне на VOGUE