Парад можливостей: виставка історичних прикрас і ескізів Chaumet

У Парижі відкрили виставку історичних прикрас і ескізів Chaumet. Autrement – це не просто експозиція коштовностей, а й майстер-клас з творчого носіння ювелірних виробів.

imageChaumet

Дому Chaumet є чим пишатися у своїй історії. Чого варта навіть перша офіційна Муза Будинку – дружина Наполеона Жозефіна, яка на коронацію одягнула тіару з лавровим листям, а потім часто з'являлася в прикрасі, ніби сплетеній з колосків пшениці. В епоху ар-деко колекцію Дому поповнили лаконічними варіаціями дорогоцінних головних уборів: егретами (їх кріпили на зачіску як брошку), фероньєрками (обручі), тіарами, які носили низько на лобі так, наче закріплювали гривку короткої стрижки.

Chaumet
Chaumet
Chaumet

На виставці Autrement, що працюватиме до 2 листопада, увага спрямована не просто на чудові історичні речі, а на вигадливі ювелірні предмети, які сьогодні мають екзотичний вигляд. Є поясні ланцюжки, еполети, егрети, діадеми, пов'язки-бандо на високу зачіску. Багато речей викликають подив і запитання: що це і як носити. Цього і прагнуть її творці.

Chaumet
Chaumet
Chaumet

Виставку доповнюють фотографії Джулії Гетта. Вона надихалася фламандськими майстрами і мистецтвом епохи Відродження. Світлини фотографині демонструють, як носити коштовності найнесподіванішими способами: сотуари як пов'язки для волосся, брошки як шпильки, персні як брошки.

Chaumet
Chaumet
Chaumet
Chaumet

Популярне на VOGUE