Найстильніші осінні чоботи 2024 року, які варто мати у своєму гардеробі

Чоботи — це основа осіннього гардероба. Цьогоріч бренди та дизайнери представили безліч і класичних, і авангардних моделей. У сезоні осінь-зима 2024/2025 можна знайти взуття на будь-який смак: від утилітарних чобіт на масивній підошві до елегантних варіантів на мініатюрних підборах, замість високих та зухвалих каблуків. Більшість сучасних трендових чобіт — це практичні та універсальні пари, які не лише доповнять різноманітні образи, а й мають всі шанси залишитися у гардеробі як позачасове та різноцільове взуття. Час підготуватися до холодів і вибрати свою ідеальну пару.

Які чоботи в моді цієї осені?

У сезоні осінь-зима 2024/2025 з'явилося безліч модних варіантів чобіт. Міучча Прада для Miu Miu представила потерті шкіряні чоботи зі шнурками навколо щиколоток. У Prada можна знайти розкішні й елегантні чоботи до колін на підборах. Матьє Блазі в колекції Bottega Veneta показав довгі чоботи з фірмовим плетінням та унікальними підборами, а колекцію Gucci поповнили глянсові чоботи в стилі дербі з культовою пряжкою. Тож про всяк випадок перевірте — є шанс, що трендові чоботи вже у вас у шафі.

Як вибрати чоботи?

Щоб вибрати ідеальну пару, варто звернути увагу на практичність чобіт. Перш за все, для чого ви їх купуєте? Якщо для прогулянок містом, вибирайте моделі, які витримають осінню дощову погоду — замшеві варіанти краще залишити для сухих днів. Вирішіть, де і як будете їх носити: до офісу, на побачення чи на вечірки? Відповідь на це запитання допоможе вам уникнути імпульсивних покупок, а обрати щось дійсно своє й не пожалкувати про вкладені кошти. Та й не забуваймо, що нині головна ціль в індустрії — зберігати довкілля. Тому всі ваші покупки мають бути зважені та продумані.

Як носити чоботи?

Головна перевага чобіт — це універсальність. Вони мають чудовий вигляд у різних образах. Чоботи до щиколотки гарно поєднуються з максі- та мідіспідницями, літні сукні можуть мати цікавий, актуальний та сучасний вигляд із чоботами до колін або ковбойками, а байкерські чоботи додадуть будь-якому вбранню характеру. Не бійтеся пробувати нові поєднання, адже саме ці експерименти найчастіше приносять найкращі результати.

Чоботи до колін на підборах

AEYDE

TOTEME

STAUD

Челсі

TOGA
STUDIO NICHOLSON

Байкерські чоботи

PARIS TEXAS

ARKET

Чоботи до щиколотки

SOULIERS MARTINEZ

HEREU

Ковбойські чоботи

PARIS TEXAS

KHAITE

Чоботи на пласкій підошві до колін

MASSIMO DUTTI

COS

PROENZA SCHOULER

Чоботи зі шнурівкою

THE ROW

DR. MARTENS

BOTTEGA VENETA

Популярне на VOGUE