Чому ми все ще носитимемо Birkenstock цього літа

Birkenstock повертаються. Знову і знову. Щоліта вони з'являються на ногах наймодніших дівчат. І тепер ми їх зустрічатимемо й навесні, й восени.

Ще в 1774 році Йоганн Біркеншток представив першу пару Birkenstock, але лише через століття сімейний взуттєвий бізнес почав виробляти моделі на пробковій підошві. Тоді нині культові капці носили переважно представники галузі медицини. Попри зручність та універсальність цього взуття, німецькому бренду не вдавалося завоювати сферу моди аж до 1970-х, десятиліття, коли Birkenstock нарешті став популярним в США серед крутої молоді. У 1990-х роках ці босоніжки з’явилися в нових кольорах, їх почали носити моделі та інші впливові модні особистості. Сьогодні їх, наприклад, нерідко можна побачити на Кендалл Дженнер.

У 2024 році Birkenstock-манія не припиниться. На початку цього року бренд перевипустив три свої флагманські моделі: Madrid (найперші босоніжки, які придумала компанія), Arizona (символ контркультури 1970-х) і, нарешті, Gizeh, створену в 1983 році. Всі ці пари ми неодмінно бачитимемо часто в наступні місяці.

Нижче ми зібрали кілька класичних пар, які слід додати до свого гардероба, якщо ви ще цього не зробили.

За матеріалом vogue.com.au

Популярне на VOGUE