Чоботи для верхової їзди — елегантний тренд сезону осінь-зима 2024/2025

Чоботи для верхової їзди вже давно є символом британської еліти. Вони увійшли в моду не лише завдяки аристократам, але й за допомогою культових образів, популяризованих у романах Джиллі Купер. У її серії "Хроніки Ратшира" ця пара взуття стала ознакою не лише витонченого смаку, а й символом сексуальності. Навіть король Чарльз під час своїх років гри в поло з’явився на обкладинці журналу Tatler у цих чоботях, що лише підтверджує їхній статус у модні та популярній культурі.

Gucci осінь-зима 2024/2025

Gucci осінь-зима 2024/2025

Хоча модний світ поки відмовляється від жорстких байкерських чобіт, він паралельно повертається до елегантної естетики чобіт для верхової їзди. Під час Vogue World у Парижі Кендалл Дженнер і Джіджі Гадід з’явилися у вишуканих образах Hermès, включаючи культові Jumping Boots, що підготували ґрунт для осінніх взуттєвих трендів 2024 року. Чоботи для верхової їзди стали ключовим елементом колекції Сабато Де Сарно для Gucci, де креативний директор представив 32 моделі взуття, що ефектно височіли майже до середини стегна.

Принцеса Анна на Burghley Horse Trials, які вона виграла в 1971 році

Принц Чарльз, одягнений у темно-синій джемпер Ralph Lauren та чоботи для верхової їзди, сидить поруч з сестрою леді Діани Спенсер, леді Сарою Спенсер, під час матчу з поло в Guards Polo Club у липні 1977 року у Віндзорі

Як не дивно, цей вишуканий тренд продиктований модними Домами: Gucci та Hermès радять поєднувати чоботи для верхової їзди з довгими класичними пальтами та вовняними сукнями. І, нагадуємо, що іконою цього стилю залишається принцеса Діана, яка у 1980-х заправляла вузькі штани у чоботи для верхової їзди, створюючи невимушені, але елегантні образи. Додайте до цього взуття сучасні елементи — регбійну сорочку та шкіряну обʼємну куртку — й отримаєте актуальний ансамбль для сезону осінь-зима 2024/2025.

JIL SANDER
COS
MANGO
TOTÊME
REFORMATION
RALPH LAUREN
DUNE

Популярне на VOGUE