11 головних аксесуарів сезону осінь-зима 2023/2024

Покази сезону 2023/2024 завершилися, і можна з упевненістю сказати, що дизайнери все більше прагнуть зрозуміти, як ми живемо та одягаємось у реальному житті, і наповнити цю реальність особливими деталями. Це означає, що туфлі із гострим носком, символ жіночності, співіснуватимуть із практичним взуттям, як-от армійські черевики. Vogue.ua зібрав 11 головних аксесуарів сезону осінь-зима 2023/2024, на які варто звернути увагу вже зараз.

Надвеликі шарфи

На показі Saint Laurent моделі були закутані у великі шалики, що за обʼємом конкурували з блейзерами, представленими Ентоні Ваккарелло. У Etro великий шарф став ознакою безтурботного богемного способу життя, а в Giorgio Armani він символізував повернення до гламуру Старого Голлівуду. Хай там як, надвеликий шарф – це найтрендовіший аксесуар сезону.

Saint Laurent

Michael Kors Collection

Etro

Гострий носок

Зараз не час для солодкості "дівчачих" круглих носків. Оскільки права жінок продовжують розмиватися, гостроносі туфлі — це запрошення для жіноцтва оволодіти своєю сексуальністю, знайти та застосувати свою силу.

Valentino

Miu Miu

Bottega Veneta

Незвичні ручки

У сумках цього сезону — все про ручки. Вони можуть набувати вигляду манжет або браслетів, простих чи складних за формою. Незалежно від того, чи то форма риби, як у Bottega Veneta, чи старовинна телефонна трубка, як у Puppets and Puppets, вишукана ручка може додати химерності у ваше повсякденне життя.

Acne Studios

Bottega Veneta

Puppets & Puppets

Чоботи вище коліна

За потужністю та практичністю ніщо не зрівняється з черевиками за коліно. Ідеальна пара — трохи вища за спідницю або пальто, з якими їх носять.

Isabel Marant

Stella McCartney

Hermes

Металізовані матеріали

Металеві сумки прийдешнього сезону виконують подвійну функцію: з легкістю вміщують речі першої необхідності і діють як доза дофаміну протягом дня.

Givenchy

Gucci

Dries Van Noten

Хутряні босоніжки

Є щось дуже ніжне в тому, щоб огорнути ноги м’яким штучним хутром. Однак щодо босоніжок, які ми бачили цього сезону, йшлося не про тепло — практичне використання матеріалу — а скоріше про відчуття м’якості, яке протистоїть жорсткому світові.

Burberry

Khaite

Sportmax

Клатч

Відкинувши на другий план і мініатюрні сумки, і аксесуари розміру XXL, клатчі гучно повернулися на подіуми, а отже — і в гардероби зіркових модниць.

Jil Sander

Miu Miu

Versace

Практичні черевики

Черевики в армійському стилі — невід’ємна частина осіннього гардеробу. Вони, звичайно, гарні, але правда в тому, що дизайнери просто люблять доповнювати жіночні силуети цими практичними парами.

Fendi

Chloe

Dior

Яскраві колготки

Схоже, червоні колготки де-факто стали важливим аксесуаром прийдешньої осені. Вони доповнювали прозорі сукні у Dolce & Gabbana та костюми з короткими спідницями у Theory. І це найкращий спосіб додати кольору вашому гардеробу.

Theory

Coperni

Rev

Кінець логоманії

Дизайнери віддають перевагу "непомітним" сумкам, які набувають обрисів їхніх фірмових знаків, як-от торбинка у формі камелії Chanel або оновлення забутої класики Thom Browne — офісного настінного годинника.

Chanel

Thom Browne

Coach

Чітке бачення

Дивно вважати окуляри, необхідні для поліпшення зору, модним трендом, але ще дивніше розуміти, що моделі в окулярах на подіумах — це надзвичайно рідкісне явище. У Louis Vuitton, Miu Miu та Balenciaga окуляри з прозорими скельцями стали символом погляду в майбутнє — і надії.

Louis Vuitton

Miu Miu

Balenciaga

Текст: Laia Garcia-Furtado

За матеріалами vogue.com.

Популярне на VOGUE