До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Принцеса Діана на обкладинках Vogue

Принцеса Діана була провідною зорею й невичерпним джерелом натхнення для мільйонів жінок по всьому світу. Вона була живою й природною, не боялася показувати слабкість або емоції, а ще дуже любила моду й кілька разів з'являлася на обкладинках Vogue.

Vogue British, 1981

29 липня 1981-го 20-річна Діана Спенсер вийшла заміж за принца Чарльза й стала принцесою Вельською Діаною, якій судилося закохати в себе всю планету. Фотографія з церемонії одруження облетіла весь світ. Також для серпневої обкладинки її використав й журнал Vogue.

Реклама
Vogue British, грудень 1991

Ця обкладинка стала по-справжньому історичною. Справа в тому, що саме тоді принцеса Діана зробила свою фірмову зачіску "під хлопчика", яку їй просто на знімальному майданчику зробив перукар Сем Макнайт. Про цей факт він розповів у своїй книжці: "Нам повідомили, що буде знімання зі знаменитістю, і ми гадали, що прийде Маргарет Тетчер, але тут двері відчинилися, і перед нами з'явилася принцеса Діана. Вона запитала у мене, що б я зробив з її зачіскою, і я запропонував вкоротити волосся. Вона не розгубилася і натомість запропонувала зробити це просто зараз. Так і з'явилася найвідоміша зачіска десятиліття".

Vogue British, грудень 1991

Vogue British, липень 1994

Липневу обкладинку 1994 року називають однією з головних перемог Александри Шульман на посаді головної редакторки британського Vogue. Для цього номера принцесу Діану зняв Патрік Демаршельє. А одним з головних акцентів обкладинки стали сапфірові сережки, які тепер належать новій принцесі Вельській Кетрін дружині її старшого сина Вільяма.

Vogue British, жовтень 1997

Остання обкладинка принцеси Діани для Vogue була вже посмертною. Жовтневий номер 1997 року присвятили лише їй. Редакція британського Vogue взяла для його ілюстрації архівне фото, зроблене Патріком Демаршельє 1994 року.

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.