До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Актор у справі: інтерв'ю з Джаредом Лето

Джаред Лето, якому 26 грудня виповнюється 49 років, все більше часу проводить у Силіконовій долині: інвестує в стартапи і нові технології, причому досить успішно. З ним зустрілася Дарія Шаповалова.

Жилет з шерсті і нейлону, шерстяне пальто, шерстяні штани, все – CALVIN KLEIN 205W39NYC

Я чекаю Лето в компанії його менеджерів хвилин 15: він закінчує репетицію, щоб перерватися на інтерв'ю зі мною і знову продовжити підготовку до концертів. Джаред виходить в яскраво-рожевій розтягнутій футболці, дизайн якої він придумав сам. На ній написано шість імен: Kylie, Elvis, Kanye, Jesus, Lebron, Oprah. Пізніше актор пояснить мені, що в цьому є іронія: усі дивляться футболку і думають, що це імена селебріті – Опри Вінфрі або Кайлі Дженнер, а "насправді це звичайні американські імена". Обізнана з графіком Джареда, я здивована, наскільки приголомшливий вигляд він має: підтягнутий, без єдиної зморшки. І як все встигає? – мало хто знає, але останні кілька років до двох його головних пристрастей, кіно і музики, додалася ще одна – технології.

Реклама
Шерстяне пальто, бавовняні штани, шкіряні туфлі, все – Balenciaga
Куртка з джерсі, шерстяне пальто зі вставками зі штучного хутра, бавовняна футболка, штани з джерсі, все – Gucci

Кілька років тому Джаред почав активно інвестувати в стартапи. Сьогодні в портфоліо Лето-бізнесмена – понад 60 компаній, серед яких: Uber, Reddit, Robinhood і Snapchat. "Стартапи змінюють наше життя, – розповідає Лето. – Ми починаємо по-іншому спілкуватися, обмінюватися інформацією, робити покупки. Щоб встигати за всім, потрібно рухатися гранично швидко і цінувати свій час". Бути продуктивним і не витрачати час даремно акторові допомагає щоденна медитація. По-іншому встигнути все, що робить Джаред, неможливо. Він цікавий, відкритий і відмінно розбирається в літературі, бізнесі і моді, не кажучи вже про кіно чи музику. І постійно вчиться. Серед його останніх літературних відкриттів – "Дилема інноватора", дослідження на тему того, як через нові технології гинуть сильні компанії. Джаред також захоплений популярним впорядкування файлів, його улюблені – How I Built This і Masters In Business. Лето говорить, що кайфує від того, наскільки цей світ динамічний і які дивні речі в ньому можливі. Його вразила історія компанії Slack, в яку він інвестував. "Зараз це потужний корпоративний месенджер, який використовують у всьому світі. А починався він як невеликий чат декількох людей – вони писали відеоігри і спілкувалися в ньому між собою. І тільки потім усвідомили, що це щось більше, – і стали мільйонерами".

Куртка з джерсі, шерстяне пальто зі вставками зі штучного хутра, бавовняна футболка, все – Gucci

Джаред не тільки активний інвестор, а й цікавий користувач – всі свої соціальні мережі він веде самостійно. У Instagram і Snapchat він щодня спілкується з шанувальниками, розігрує квитки на свої концерти і повідомляє про релізи нових пісень і кліпів. З власником Snapchat, Еваном Шпігелем, Джареда пов'язує тісна дружба, а з компанією – не тільки персональні інвестиції в проект, а й щільне співробітництво. Так, для анонса Walk on Water – однієї з пісень 30 Seconds to Mars – компанія створює для співака спеціальну лінзу. І я цілий вечір проводжу з директорами з розвитку цієї компанії, які мені цю саму лінзу демонструють. "Я схиблений на Snapchat: як тільки приходить ідея щось запостити – тут же згадую про Snap", – зізнається актор. У Instagram, де у нього 10 млн підписників, Джаред теж збирався вкласти гроші, але в той момент компанія вже підписала контракт з Facebook – Лето запізнився з інвестиціями буквально на кілька тижнів. Актор відомий своїми численними співпрацями.

Тренч з шерсті і шовку, джемпер з віскози, все – Valentino; брюки з латексу, Arthur Avellano
Тренч з шерсті і шовку, джемпер з віскози, все – Valentino; брюки з латексу, Arthur Avellano

Його дружба з креативним директором італійського Будинку Gucci, Алессандро Мікеле, стала основою для їх спільної роботи. "До сих пір пам'ятаю, коли вперше про нього дізнався. Перед церемонією "Оскар" 2015 року мені принесли кілька варіантів вбрання, одним з яких було Gucci. Тоді я його не вибрав, оскільки вже знав, що буду в Saint Laurent, але для себе відзначив, що новий дизайнер Будинку – геній. Так почалася наша дружба з Алессандро, і з тих пір ми часто створюємо щось разом. Наприклад, перед Met Gala мені показали кілька варіантів ескізів, приклади тканин – і ми разом з Мікеле створили мій образ".

Шерстяне пальто, Marni; бавовняний жакет, Lemaire
Жилет з шерсті і нейлону, шерстяне пальто, шерстяні штани, шкіряні черевики, все – CALVIN KLEIN 205W39NYC

Незважаючи на любов до моди, до шопінгу актор ставиться досить прагматично: він перестав ходити в магазини багато років тому і впевнений, що майбутнє – за додатками для шопінгу. "Я думаю, незабаром з'являться компанії з підбору одягу, які все будуть робити за вас. Наприклад, ви інженер, живете в Сан-Франциско і заробляєте кілька сотень тисяч доларів в рік. У вас немає часу на шопінг, але ви не хочете бути схожим на першокурсника в м'ятій футболці. І ви знаходите додаток, який вас влаштовує, і користуєтеся його послугами: завантажуєте своє фото, а потім компанія просто надсилає вам одяг". У спілкуванні Лето вдумливий, спокійний – він любить філософствувати, давати поради і міркувати про те, як змінити світ. Але звучить це зовсім не пафосно – я вірю кожному його слову. У Джареда було складне дитинство без батька, і на шляху до успіху йому довелося через багато пройти. "Я бачу, як більшість людей зупиняються, здаються, втрачають фокус. Але якщо ви готові переступати через себе і свої страхи – ви зможете досягти неможливого. Найголовніша частина цього процесу – старанна робота".

Тренч з шерсті і шовку, джемпер з віскози, все – Valentino; брюки з латексу, Arthur Avellano

Цього року Джаред збирається запустити в своїй компанії Adventures in Wonderland, що займається організацією концертів, новий напрямок – серіали. "Я консерватор і більше люблю дивитися фільми в кінотеатрах, але дивно ігнорувати індустрію серіалів. Зараз у нас дещо в розробці". Сам Лето, незважаючи на зайнятість, іноді все ж знаходить час на телебачення. З його останніх відкриттів – "Оповідь служниці" і "Озарк".

Фото: Ibra Ake
Стиль: Jake Sammis
Зачіски: Sami Knight @starworks
Грумінг: Jamie Taylor @thewallgroup
Ретушування: Ally Whitman
Продакшн: Western Promises
Асистент фотографа: Justin Smith
Асистенти стиліста: Mackenzie
Grandquist, Madeleine Issa
Кастинг: Adam Browne @Six Wolves
Модель: Jared Leto

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.