До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 модних досягнень Брук Шилдс

Моделі й актрисі Брук Шилдс 31 травня виповнюється 58 років. Свою кар'єру вона почала ще в дитинстві, а в 10 років її мати дала згоду на участь дочки у відвертій фотосесії для журналу PlayboyPress. Уже в дорослому віці Шилдс судитиметься за це з журналом і програє, але це знімання привернуло увагу індустрії до дівчини з ангельським обличчям і допомогло побудувати подальшу кар'єру. Vogue.ua згадує про головні здобутки іменинниці в світі моди.

Брук Шилдс
Робота з Vogue

Брук Шилдс стала наймолодшою моделлю на обкладинці Vogue. Трапився цей дебют 1980 року, коли дівчині було лише 15 років. Її агентом була сама Ейлін Форд, яка нерідко розповідала в своїх інтерв'ю, що відкрила дитячий підрозділ в своєму агентстві саме через цю юну красуню з бездонними блакитними очима.

Реклама

<b>БрукШилдсВог</b>

Рекламна кампанія Calvin Klein

Світова популярність до юної Брук Шилдс прийшла після рекламної кампанії CalvinKlein, в якій вона вимовляла всього одну фразу: "Ви хочете знати, що є між мною і моїми джинсами? Нічого!"

Рекламна кампанія CalvinKleinJeans з Брук Шилдс
"Блакитна лагуна"

Того ж 1980 року Брук Шилдс знялася у фільмі "Блакитна лагуна". І хоча після нього вона й отримала антиприз "Золота малина" як найгірша актриса, утім глядачі запам'ятали її образ на довгі роки. А для модних дизайнерів він став постійним джерелом натхнення.

Кадр з фільму "Блакитна лагуна"
Кадр з фільму "Блакитна лагуна"
Дружба з ІвомСен-Лораном

У 1980-х Брук Шилдс також отримала статус музи ІваСен-Лорана, одного з найвідоміших французьких кутюр'є того часу. Вона ходила на його шоу і носила його вбрання, а він не припиняв захоплюватися її натуральністю і красою.

Річард Аведон і Брук Шилдс на показі YvesSaint Laurent
Будні дизайнера

Логічним продовженням модельної кар'єри для Шилдс стало акторське мистецтво. За ці роки вона знялася в декількох десятках стрічок, але все одно продовжувала викликати асоціації з "Блакитною лагуною" і модними зніманнями. Тому 2018-го вона вирішила повернутися на fashion-арену, тільки цього разу в ролі дизайнерки. Шилдс об'єдналася з компанією QVC і представила в лютому колекцію практичного позачасового одягу з назвою BrookeShieldsTimeless.

Брук Шилдс в образі з колекції BrookeShields Timeless

В інтерв'ю тоді вона розповідала: "Я все життя в модній індустрії і знаю, який вигляд повинен мати модний одяг і як має сидіти, але мені хочеться зробити якість доступнішою, тому я і об'єдналася з QVC".

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.