До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що далі: Raf Simons осінь-зима 2019/2020

Безсумнівно, після того, як Раф Сімонс гучно покинув Calvin Klein, всім було цікаво побачити не тільки те, що дизайнер створив для власного бренду, але і як прокоментує відхід з американської компанії. "Я не хочу зациклюватись на негативі, – сказав він. – Я хотів зробити щось абстрактне, красиве, елегантне, горде і витончене, але не втрачати, при цьому, того, що символізує бренд: молоде покоління, похмурі фільми".

Raf Simons осінь-зима 2019/2020

Кінематограф став порівняно недавнім орієнтиром для колекцій Рафа Сімонса, коли дизайнер апелював до "Щелеп", "Випускника" і "Твін Пікс" у Calvin Klein. Увечері 16 січня на показі вже для свого однойменного бренду дизайнер черпав натхнення в іншому класичному творі Девіда Лінча, авторському неонуар фільмі 1986 року "Синій оксамит". Нерухомі образи Лори Дерн і Кайла Маклахллена красувались на фото-принтах – типовому дизайні Рафа Сімонса. Сама Дерн вшанувала колаборацію своєю присутністю в першому ряду на шоу в перфорованому топі Raf Simons колекції весна-літо 2019.

Реклама
Raf Simons осінь-зима 2019/2020

На додаток до колажу з "Синього оксамиту" Сімонс додав патчі з написом "номофобія", "ксантофоб", "герої", "невдахи", "спалюючи будинок", "Антверпен з 1995 року" та "історія мого світу". Номофобія – це страх залишитися без мобільного телефону, а ксантофобія – страх жовтого кольору; і розуміти Рафа можна як завгодно, але, при цьому, жодної синьої оксамитової речі на подіумі не було. Замість цього було багато леопардових принтів і прикрашених свого роду амулетами пальт – ще одна причина шаленіти від дизайнів Сімонса 2019 року.

Raf Simons осінь-зима 2019/2020

Схоже, що Раф продовжив там, де закінчилася його минула колекція, у якій були приголомшливі атласні пальта, які дотягували до рівня кутюрних колекцій. Цього разу на подіумі домінували драматично довгі силуети: максі-пальта і плащі, подовжені піджаки і светри. Також, моделі були досить об'ємними і з витягнутими плечима, схожими на образи молодого Девіда Бірна. Ну, і як завжди, головні убори у Сімонса далекі від звичних капелюхів і шапок: майже неймовірна конструкція, яка включає в себе жокейський капелюх, парасольку і бейсболку. Навряд чи когось здивує, якщо в новому сезоні вона замінить популярну сьогодні панаму.

Raf Simons осінь-зима 2019/2020

"Я думаю, що основа всього – це породжувати проблеми, але в той же час я не хочу звучати негативно, тому що мені так цікаво думати про те, як тепер все може скластися – для всіх". Що стосується його особисто? Він сказав, що вияв почуттів з боку фанатів і прихильників протягом останніх декількох тижнів був чимось, що "робить його дуже гордим і щасливим". Що далі? "Минуло багато часу з тих пір, як у мене була можливість відступитися", – розмірковував він. – Мені більше цікаво подивитися, як я збираюся з цим впоратися, і що буде далі".

Переглянути всю колекцію можна тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.