До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ексклюзив: Ната Жижченко про новий альбом MOZAÏKA, екологію та роботу в Чорнобилі

Напередодні концерту ONUKA 7 грудня в клубі Stereo Plaza, лідер групи Ната Жижченко у спеціальному відео розповіла Vogue.ua, як минув її рік, про новий альбом MOZAÏKA, про роботу на Чорнобильській атомній електростанції, та про те, як відіграти 14 концертів за 30 днів.

ONUKA на фестивалі Sziget

Концерт в клубі Stereo Plaza стане для Нати Жижченко своєрідним підсумком року. 2018-го група випустила альбом MOZAÏKA, виступила на фестивалях Sziget в Будапешті і Pohoda в Словаччині, з'їздила в європейський тур, запустила екологічну ініціативу Ecostrum, якою ініціювала збір коштів для станцій переробки сміття в Україні, і презентувала арт-проект у столичному метро, ​​який став таким собі гідом по старовинній київській мозаїці. Все це вкотре доводить, що ONUKA – більше, ніж група, а Ната Жижченко – більше, ніж музикант. У найкращих традиціях світової музичної індустрії артист стає лідером думки, а його музика – соціальним проектом, здатним змінити світ.

Реклама
Кадр з кліпу Strum, знятий на сміттєзвалищі у Підгірцях

Незважаючи на весь масштаб явища ONUKA і безліч паралельних проектів, Ната Жижченко та її музиканти все так само ретельно і по-перфекціоністськи готуються до концертів. Ната і музиканти освоюють нові інструменти – наприклад, терменвокс та телінку. Костюми для київського концерту зробила стиліст і художник по костюмах Соня Солтес, яка працювала над екологічною сукнею Нати для кліпу Strum. У Києві, обіцяє Ната, вони зіграють розширену програму: на глядачів чекає і сет з оркестром НАОНІ, і "техногенна частина", як називає це Ната (ймовірно, маючи на увазі мінімалістичний інструментальний трек Arka, присвячений Чорнобилю), і більш танцювальні треки. Всеукраїнський тур групи, який відбувся у листопаді, і підготовку до київського концерту в своєму відео зняв чоловік Нати, Євгеній Філатов, саундпродюсер і лідер проекту The Maneken.

Відео: Євгеній Філатов

Монтаж: Анна Бугакова

Інтерв'ю: Дарія Слободяник

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.