До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Netflix екранізують культовий роман Маркеса "Сто років самотності"

Netflix придбав права на екранізацію культового роману Габріеля Гарсії Маркеса "Сто років самотності".

Габріель Гарсія Маркес

Серіал зніматимуть на іспанській мові і в основному на батьківщині лауреата Нобелівської премії – Колумбії. Виконавчими продюсерами стануть сини Маркеса.

Реклама

Придбання прав на адаптацію "Сто років самотності" перетворилося у складне змагання. Гарсія Маркес каже, що його батько скептично ставився до можливості вписати роман, написаний в стилі магічного реалізму, у традиційну структуру кіно і дуже хотів, щоб історію розповідали іспанською мовою.

Габріель Гарсія Маркес з книжкою "Сто років самотності" на голові

"Протягом десятиліть наш батько не хотів продавати права на цей роман, бо вважав, що його неможливо екранізувати або що його виробництво не іспанською мовою не передасть весь сенс. Але в нинішній золотий вік серіалів, з рівнем таланту сценаристів і режисерів – ми впевнені, що це буде відмінна робота".

"Сто років самотності" розповідає про династію Буендіа, жителів міста Макондо, і об'єднує фантастичні і алегоричні елементи: наприклад, дощі з жовтих квітів, алхімію і релігійні явища, з реалізмом, історією і неймовірною стилістикою. Роман Маркеса став важливим твором магічного реалізму і одним з найзнаменитіших латиноамериканських романів ХХ століття, який був проданий приблизно у 47 мільйонах екземплярів і перекладений на 46 мов.

Перше видання книги "Сто років самотності", 1967

Примітно, що права отримав саме Netflix, який зовсім недавно досяг значних успіхів зі стрічками іспанською мовою, серед яких фільм "Рома", що тільки отримав "Оскара" та серіал про Пабло Ескобара "Нарко".

Незважаючи на те, що це перша адаптація "Ста років самотності", раніше роботи Маркеса вже екранізували. Роман 1985 року "Кохання під час холери" був адаптований Майком Ньюеллом з Гав'єром Бардемом у головній ролі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.