До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Де знімали восьмий сезон серіалу "Гра престолів"

Восьмий сезон "Гри престолів" з'явиться на екранах тільки весною 2019 року, але зйомки серіалу вже закінчилися. Фінал сьомого сезону натякає на те, що попереду глядачів очікує найбільша битва за трон Семи Королівств, яка тільки можлива, тому інтерес до всього, що пов'язано з "Грою престолів", – великий, як ніколи. На створення фінального сезону продюсери не пошкодували грошей: зйомки однієї серії коштують у середньому 15 мільйонів доларів. Vogue UA показує місця, які стали основними майданчиками для зйомок фінального сезону.

Кар'єр Магераморн
Деякі локації з'являються в серіалі ще з перших днів зйомок 2010 року, і більшість з них – в Північній Ірландії. Наприклад, всі інтер'єрні сцени восьмого сезону зняті в студії Paint Hall Studios. Тут також збудували екстер'єр Червоного Замку.
Кар'єр Магераморн

Протягом багатьох знімальних років в Північній Ірландії знімали курну спеку Дотракії, але в останньому сезоні це місце стало основною локацією для зйомок похмурої Півночі. Кар'єр Магераморн, зображений вище, вже давно є "будинком" для Чорного замку і стіни, що захищає королівство від вторгнення білих ходоків. Також припускають, що тут знімали і Вінтерфелл, будинок Джона Сноу і Старків. Раніше ж Вінтерфелл знімали на північний захід від Белфаста. Очікують, що ця локація також з'явиться у восьмому сезоні – за чутками, тут знімали найбільшу битву в історії цього шоу. Зйомки тривали 55 ночей поспіль.

Реклама

Ще одна країна, яка найчастіше з'являється в серіалі – Ісландія. Вона стала основним місцем для зйомок півночі Стіни. Найбільше запам'ятовувана частина Ісландії, яка "брала участь у зйомках", – печера в Грйоутаяу. У сьомому сезоні епічна битва з білими ходоками була знята на горі Кіркьюфетль на північному узбережжі країни, на південному льодовику Свінафелльсьекулл і на чорному піщаному пляжі Рейнісфьяра.

Гора Кіркьюфетль

Також у восьмому сезоні епізодично з'явиться Іспанія. Раніше саме в Севільї знімали королівство Дорн. Тепер, у восьмому сезоні, в серіалі з'явиться і півострів Сан-Хуан-де-Гастелугаче, на північний схід від Більбао. Також фінальний сезон знімали в Сантіпонсе, недалеко від Севільї – в зруйнованому римському амфітеатрі.

Нарешті, найвідоміше реальне місце "Гри престолів" – Дубровник – повернеться в ролі столиці Королівської Гавані. Морські стіни і кам'яні палаци зразково красивого хорватського міста зробили його ідеальним місцем зйомок.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.