До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Маленькі жінки": все, що потрібно знати про новий фільм Грети Гервіг

Грета Гервіг, автор фільму-сенсації цього року "Леді Берд", взялася за нову картину. Незважаючи на те, що зйомки "Маленьких жінок" ще толком не почалися, його вже прозвали найочікуванішим фільмом 2019 року. Деталей про майбутню екранізацію не багато, але точно ясно, що у неї безпрецедентний акторський склад. Vogue UA зібрав все, що відомо про "Маленьких жінок".

Грета Гервіг, Сірша Ронан і Тімоті Шаламе
Акторський склад

У Грети Гервіг складне завдання: попередня адаптація роману "Маленькі жінки" 1994 року була дуже вдалою і отримала три номінації на "Оскара". І в неї був воістину зоряний акторський склад: Вайнона Райдер, Крістіан Бейл, Сьюзан Сарандон, Клер Дейнс і Кірстен Данст. Але не варто недооцінювати Грету та її можливості. В її адаптації чотирьох сестер Марч зіграють Емма Стоун (Мег), Сірша Ронан (Джо) і висхідні зірки Флоренс П'ю (Емі) і Елайза Сканлен (Бет). Також у фільмі зіграє і Тімоті Шаламе – йому дісталася роль Лорі. Лора Дерн і Джеймс Нортон ведуть перемовини про участь в зйомках. Завершує список зірок Меріл Стріп, якій дісталася роль тітоньки Марч.

Реклама
Грета Гервіг і Сірша Ронан
Сюжет

600-сторінковий роман Луїзи Мей Олкотт був випущений в декількох частинах між 1868 і 1869 роками. У ньому описане життя чотирьох сестер сімейства Марч – Маргарет, Джо, Бет і Емми, і він частково автобіографічний – у Олкотт було три сестри. Сестри ростуть, дорослішають і закохуються, і все це в складний час, після Громадянської війни в США. Роман був адаптований кілька разів – як на великому екрані, так і на телебаченні, але ще належить з'ясувати, як Гервіг, що є і письменницею, і режисером, втілить в життя знаменитих персонажів і їхні стосунки між собою і з родичами. Нова стрічка стане шостою екранізацією роману "Маленькі жінки" за всю історію кінематографу.

Кадр з фільму "Великі маленькі жінки", 1994 рік
Дата виходу

Офіційної дати виходу поки немає, але зйомки почнуться цієї осені, а до кінця наступного року картина з'явиться у великому прокаті.

Грета Гервіг і Тімоті Шаламе
Чому Грета Гервіг

Продюсери розповідають, що запросили Грету Гервіг працювати над "Маленькими жінками" тому, що у неї слава фахівця сюжетів про молодих дівчат. Історія буде зосередженою на тому, як це – бути юною дівчиною, яка входить у дорослий світ. За одну зворушливу історію про дорослішання – драму "Леді Берд" – цього року Грета Гервіг була номінована на "Оскара". Греті 35 років, вона дебютувала в кіно як сценарист і помічник режисера, також знімалася у фільмі Вуді Аллена "Римські пригоди". "Леді Берд" – її повнометражний режисерський дебют.

Грета Гервіг на церемонії "Золотий глобус"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.