До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що слід знати про другий сезон серіалу "Статеве виховання"

Чудовий комедійний серіал "Статеве виховання" повертається на Netflix 17 січня з другим сезоном. Що чекає Отіса і його друзів, а також як розвиватиметься історія його матері, секс-психолога Джин Мілберн у виконанні Джилліан Андерсон, – читайте на Vogue.ua.

Сюжет

Коротенько нагадаємо сюжет. Сексолог Джин і її юний син-підліток Отіс – головні герої "Статевого виховання". Основна дія відбувається в середній школі маленького містечка Мурдейл: Отіс разом з подругою організовує в школі таку собі секс-клініку для підлітків, аби допомогти однокласникам розібратися з сексуальними проблемами. Сюжет другого сезону інтригує не на жарт. Згідно із синопсисом, у другому сезоні шкільне і сімейне життя Отіса раптово зіткнуться, коли його мама Джин виступить на шкільних зборах, що все змінять. Яку роль цей виступ зіграє для героїв, в інтерв'ю британському Vogue розповіла сама Джилліан Андерсон: "Це принизливо для Отіса. Просто думка про те, що його мама буде в кампусі, не кажучи вже про те, що говоритиме з однокласниками про секс, – руйнівна. Гадаю, це перший такий момент в серіалі, коли глядачі будуть здивовані не менше, аніж герої".

Реклама
Трейлер

"Більше ніякої клініки і більше ніякої драми", – каже Отіс у трейлері другого сезону. Здається, хлопець готовий закрити свою секс-клініку і зосередитися на стосунках з новою дівчиною Олою. Але в його однокласників море сексуальних проблем і вони потребують порад парубка. У Джин розвиваються відносини з Джейкобом, а в школі тим часом з'являється новий вродливий учень, в якого закохуються всі. Схоже, серіал буде ще більш відвертим – підтверджує це і Джилліан Андерсон. "На телебаченні ніхто не робив нічого подібного раніше, а в другому сезоні ми будемо ще жорсткішими. Це дозволяє нам публічно говорити про речі, які вважали ганебними. Я в жодному випадку не ханжа, але в серіалі дійсно є сцени, під час перегляду яких я зіщулююся. Це обурливо, з одного боку, і саме це робить його прекрасним".

Актори

Насамперед у новому сезоні повернуться улюблені герої Отіс і Джин у виконанні Ейса Баттерфілда і Джилліан Андерсон. Одна з ліній буде зосереджена на стосунках Отіса і його нової дівчини Оли у виконанні Патриції Елісон. Повернеться і близький друг Отіса, Ерік, якого грає чарівний актор Шуті Гава. Чи розвиватимуться у новому сезоні у Еріка пристрасні відносини з сином директора школи Адамом (Коннор Свінделс), якого строгий батько відправив до військової академії, – поки невідомо. З'являться і три нових персонажі: хуліганка Вів (її зіграє акторка родом з ПАР Чайнінуе Езеуду), емігрант Рахім (у виконанні Самі Уталбалія) і юнак з особливими потребами Айзек (Джордж Робінсон).

Гумор

У серіалі чудове все. Особливо – іскрометний сценарій дебютантки на великому телебаченні Лори Нан і почуття гумору, з яким вона поставилась до дуже серйозних тем. Всі ключові герої в "Статевому вихованні", з одного боку, є соціальними кліше і стереотипами, з іншого – демонструють сучасний світ у всій його різноманітності і дивині. За словами акторів, настрій серіалу пов'язаний з атмосферою, яка панувала на зйомках. "У нас не було часу на репетицію, тому я зустрів Джилліан лише за день до зйомок, – згадує актор Шуті Гава. – Нам дійсно довелося взятися за справу дуже швидко і ми знайшли дуже легкий шлях – весь час трохи жартували одне над одним, щоб розряджати обстановку. Зокрема тому серіал такий смішний".

Фокус на жінках

Новий сезон серіалу зосередиться на жіночих персонажах – у "Статевому вихованні" вони розкішні. "Багато з наших жіночих персонажів виходять на перший план значно більше в другому сезоні, – каже автор і сценарист серіалу Лорі Нан. – Ми навмисно трохи зміщуємо фокус і проводимо більше часу з нашими дівчатами і жінками, за чим дуже, дуже цікаво спостерігати".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.