До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про третій сезон "Оповіді служниці"

Сьогодні, 5 червня, виходить третій сезон "Оповіді служниці" – чудового серіалу, що змусив увесь світ полюбити антиутопії. Акторка Елізабет Мосс, яка грає Джун Осборн, лічить години до прем'єри на своїй сторінці в Instagram, а vogue.ua тим часом зібрав все, що відомо про новий сезон.

Надія

Нагадаємо, що закінчення другого сезону збентежило глядачів – але при цьому дало їм надію. Після невдалої спроби врятувати старшу доньку з її нової сім'ї Джун залишає будинок Вотерфорда і потрапляє в компанію нового командора Лоуренса – загадкового, небезпечного, суперечливого персонажа. Проте вже у фіналі другого сезону стає зрозуміло, що Лоуренс, який колись був біля витоків держави Гілеад і прописав основні принципи її економіки, допомагатиме служницям. Джун залишається в Гілеаді і готова боротися – у третьому сезоні вона очолить опір служниць. Головна ідея нового сезону – це передчуття надії. "Надія дуже важлива як у сучасному світі, так і в нашому серіалі. Ми хочемо показати глядачеві: завжди і всюди, навіть у найжахливішій ситуації, є місце для надії", – говорить Елізабет Мосс.

Реклама
Сюжет

На цей момент Hulu представив два трейлери, завдяки яким можна припустити, про що йтиметься у сюжеті. Перший – більш атмосферний і нагадує чи то політичну сатиру, то чи міні-екранізацію однієї з антиутопій Джорджа Оруелла: чийсь голос за кадром закликає Америку прокинутися, а служниці в червоних шатах нагадують армію, яка готується до бою. Другий трейлер чіткіший: ми розуміємо, що у третьому сезоні Джун готує повстання, а помічниками в цій нелегкій справі стануть батько її новонародженої доньки Нік і колишня "господиня" Серена. Трейлер занурює глядача в дуже тривожний стан: Джун у виконанні Елізабет Мосс повертається в Гілеад, щоб очолити протест, і передчуття якогось вибуху буквально фізично відчувається у двохвилинному відео. В інтерв'ю творці, яким закидали надмірну кривавість другого сезону, кажуть, що зосередилися не на зовнішніх подіях, а на внутрішніх трансформаціях героїв, які готуються до революції.

Скільки серій нас чекає

На відміну від "Гри престолів", новий сезон буде довгим – нас чекає цілих 13 серій. Серіал знімали в Торонто, а також у Вашингтоні. Зважаючи на масштабні сцени, зняті біля монумента Вашингтона близько півроку тому, в третьому сезоні налаштовані серйозно служниці рушать до столиці.

Хто опиниться в центрі сюжету

Джун і ще раз Джун. "Вона готова повстати. Вона готова використати шанс, який дає їй життя, і застосувати весь досвід і всі можливості, що набула за останні три роки в Гілеаді. Джун тепер дуже небезпечна", – сказав шоураннер Брюс Міллер в одному з інтерв'ю. І це інтригує.

Актори

Серена, роль якої виконує Івонн Страховскі, схоже, стане однією з ключових героїнь і допоможе повстанню Джун. Повернеться Джозеф Файнс у ролі командора Вотерфорда. Також у новому сезоні ми побачимо Макса Мінгелла в ролі відданого Джун Ніка, а також подругу Джун, Емілі (Алексіс Бледел). Один з найбільш суперечливих персонажів серіалу, тітка Лідія, що вижила, за словами продюсера Брюса Міллера дуже змінилася після того, що з нею зробила Емілі. З'являться в новому сезоні і два нові актори: Крістофер Мелоні ("Закон і порядок") і Елізабет Різер ("Привиди будинку на пагорбі"). Мелоні зіграє впливового командувача Вінслоу, який потовпришує з Вотерфордом у важливій поїздці, а Ризер – його дружину, яка стане подругою Серени.

Який стосунок до третього сезону має Маргарет Етвуд

Як відомо, "Оповідь служниці" – екранізація антиутопії Маргарет Етвуд, канадської письменниці і багаторазової фіналістки престижної Букерівської премії. Але у книжці Етвуд тільки одна частина, а серіал вже розвернувся на три сезони. Його творець Брюс Міллер запевняє глядачів, що серіал досі знімають виключно за книжкою Етвуд. Різниця лише в тому, що на деяких подіях серіал зосереджується більше і розтягує їх в часі, на відміну від книжки. Тим часом стало відомо, що Маргарет Етвуд написала другу частину роману, і вона вийде друком уже цієї осені.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.