До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 інді-фільмів, які варто побачити 2019 року

Створені маленькими кіностудіями та незалежними режисерами, інді-фільми найчастіше залишаються непомітними для широкої аудиторії. Проте, захопливі сценарії і участь талановитих акторів роблять таке кіно набагато цікавішим від багатьох голлівудських прем'єр. У цьому матеріалі розповідаємо про сім таких фільмів, які варто побачити цього року.

Красивий, поганий, злий
Кадр з фільму "Красивий, поганий, злий"

Сюжет картини оснований на реальних подіях. Це історія про Теда Банді (Зак Ефрон) – американського серійного вбивцю, садиста, ґвалтівника і некрофіла, що вбив більше 30 дівчат в 1970-х роках. Розповідь представлена очима Елізабет Клопфер (Лілі Коллінз) – дівчини Теда, яка за сім років їх відносин не знала про його злочини.

Реклама
Оксамитова бензопила
Кадр з фільму "Оксамитова бензопила"

Морф Вандеволт, власник галереї, починає продавати картини невідомого художника, знайдені в його квартирі після смерті. Тільки він не знав, що надприродна сила творів буде мстити тим, хто дозволив своїй жадібності стати на шляху мистецтва. Зняв цей містичний хоррор Ден Гілрой, а головну роль арт-дилера виконав Джейк Джилленгол.

Американський син
Кадр з фільму "Американський син"

Кінодебют американського художника Рашида Джонсона, знятий за мотивами однойменного роману Річарда Райта. Це історія про темношкірого хлопця, чия сім'я живе у злиднях в Чикаго 1930-х років. На роботі у місцевого магната головний герой стикається з проблемами расизму, насильства та упередженості. Провідну роль у фільмі виконав Ештон Сандерс – зірка оскароносного фільму "Місячне сяйво".

Лапочка
Кадр з фільму "Лапочка"

Це фільм про взаємини п'яниці-батька і його сина-актора, який перебуває на початку своєї кар'єри. Сценарій до фільму написав Шайя Лабаф і, мабуть, він є автобіографічним оповіданням про його стосунки з батьком. Історія досліджує психологічний стан дитини і розповідає незручну правду про тривалі наслідки жорстокого поводження. Головні ролі виконали два перспективні молоді актори – Лукас Геджес і Ноа Джу. Шайя Лабаф з'являється у фільмі в ролі свого батька.

Звіт про тортури
Кадр з фільму "Звіт про тортури"

"Звіт про тортури" – це політичний трилер з Адамом Драйвером у головній ролі. Уряд США вирішує провести розслідування програми затримання і допиту ЦРУ. Співробітник Сенату проаналізував безліч файлів і виявив "вдосконалені методи допиту" – насправді жорстокі, аморальні і неефективні дії агентів. Їх ЦРУ прийняло після теракту 11 вересня. Комітет Сенату з розвідки вирішує оприлюднити результати свого розслідування, але ЦРУ і Білий дім всіляко намагаються цьому перешкодити.

Troop Zero
Кадр з фільму Troop Zero

Troop Zero – комедійно-драматичний фільм, що зняв перспективний дует Bert & Bertie. Дія картини відбувається в провінції штату Джорджія 1977 року. Дівчинка-невдаха мріє про життя в космосі. Першим кроком на шляху до мрії є потрапляння на Золоту платівку "Вояджера", яку записують НАСА. Вона збирає групу однодумців, які спробують їй допомогти потрапити в проект. Акторам в цьому фільмі компанію склали оскароносні актриси Віола Девіс і Еллісон Дженні.

Luce
Кадр з фільму "Luce"

Складний і показовий фільм Джуліуса Она про довіру, привілеї і людську потребу ілюзій. Минуло десять років з тих пір, як Емі і Пітер Едгар (Наомі Воттс і Тім Рот) усиновили хлопчика з Еритреї. Він став найкращим учнем у школі і улюбленцем суспільства. Але все це тривало до того моменту, поки його вчителька Гаррієт Вілсон (Октавія Спенсер) не зробила тривожне відкриття, яке безумовно може погано вплинути на репутацію хлопця.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.