До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 фільмів, які не можна пропустити в січні

Документальний фільм про Дріса ван Нотена, Емілі Блант у ролі Мері Поппінс і Ван Гог у виконанні Віллема Дефо – жоден січневий кінореліз не можна пропустити.

"Марія – королева Шотландії"
"Мері Поппінс повертається"

Поки глядачі гадають, чи отримає Сенді Пауелл, автор костюмів до фільму "Мері Поппінс повертається", премію BAFTA, фільм про стильну няню-чарівницю можна подивитися в українському прокаті. До того ж, акторський склад нового мюзиклу – чудовий. Роль Мері Поппінс дісталася Емілі Блант, Колін Ферт виконує роль Вільяма Везеролла Вілкінса, а двоюрідну сестру Мері Поппінс, Топсі, зіграла Меріл Стріп, а це означає, що на знімальному майданчику зустрінеться дует з фільму "Диявол носить Prada". Мюзикл зняв Роб Маршалл – шестиразовий номінант премії "Тоні", який вміє знімати фільми-феєрверки.

Реклама

У прокаті з 3 січня

"Ван Гог. На порозі вічності"

"Чому ви вирішили, що ви художник? – Бо не вмію нічого більше. Повірте, я намагався". Коли актор Віллем Дефо вимовляє цю фразу в картині "Ван Гог. На порозі вічності", – стає ясно, чому на Венеціанському фестивалі його нагородили кубком Вольпі за головну чоловічу роль, а гра актора викликала фурор. В очах Дефо немає ні болю, ні божевілля – тільки бажання творити. І фільм Джуліана Шнабеля саме про це – про пристрасть до мистецтва. З темою режисер знайомий серйозно: до номінації на "Оскар" за фільм "Скафандр і метелик" він сам був успішним художником: брав участь у Венеціанській бієнале і виставляв роботи в музеї Метрополітен.

У прокаті з 3 січня

"Янгол"

Режисер Луїс Ортега за підтримки продюсера Педро Альмодовара зняв фільм про найзнаменитішого і найгарнішого вбивцю Аргентини – Карлоса Робледо Пуча. В історію Пуч увійшов під найменням Янгол, тому що був неймовірно красивим: золоті кучері, блакитні очі, пухкі губи. У 20 років його засудили на довічне ув'язнення: він убив 11 людей і скоїв 40 пограбувань плюс кілька зґвалтувань. Реальний Робледо досі сидить у в'язниці (вже 38 років), а його роль у фільмі зіграв молодий аргентинський актор Лоренцо Ферро – йому, до речі, також 20. За словами режисера, його завжди приваблювали історії злочинців – перш за все, естетикою. "Мене завжди зачаровували їхні образи (і ніколи – насильство), тому я вирішив зробити свій фільм максимально красивим, свого роду подарунком глядачеві", – розповідає Ортега.

У прокаті з 10 січня

"Марія – королева Шотландії"

Головних актрис покоління, Марго Роббі і Сіршу Ронан, запросила у свій фільм Джозі Рурк, одна з найвідоміших у Британії театральних режисерів. "Марія – королева Шотландії" розповідає про протистояння королеви Шотландії, Марії Стюарт, і її двоюрідної сестри, королеви Англії, Єлизавети I, а сюжет оснований на історичному романі Джона Гая. Ефектні костюми Александри Бірн, неймовірний мейк-ап і полум'яна перука Марго Роббі – від фільму буде складно відірватися.

У прокаті з 17 січня

"Зелена книга"

Одна з головних героїв нинішньої оскарівської гонки – біографічна драма "Зелена книга" Пітера Фареллі, співрежисера культових кінокартин "Дещо про Мері", "Я, знову я і Ірен", "Тупий та ще тупіший". Це роуд-муві про те, як джазовий піаніст Дон Ширлі вирушає в турне по півдню США, а супроводжує його викидайло Тоні "Базіка" Валлелонг. В дорозі їх супроводжує Зелена книга – путівник для темношкірих автомобілістів, які видавали в США в 40-60-і роки. Головне задоволення від фільму – дует Віго Мортенсена і Махершала Алі; останній вже отримав за цю роль "Золотого глобуса".

У прокаті з 24 січня

"Дріс ван Нотен"

Вперше за 25 років кар'єри дизайнер Дріс ван Нотен дозволив стороннім перебувати в студії під час створення колекцій. Щасливцем став німецький режисер Райнер Гольцемер: він провів в антверпенському ательє дизайнера цілий рік, аби зібрати матеріали для документального фільму "Дріс". У картині є кадри, зняті в індійських майстернях бренду, де створюють вишивки, а також в сімейному маєтку ван Нотенів.

У прокаті з 17 січня

"Фаворитка"

Один з найяскравіших фільмів 2018 року, "Фаворитка" грецького режисера Йоргоса Лантімоса, продовжує свій тріумфальний парад. У вересні фільм отримав Гран-прі Венеціанського кінофестивалю, а виконавиця головної ролі Олівія Колман – приз за найкращу жіночу роль. У січні Олівія ж взяла "Золотого глобуса" у цій номінації. Зараз фільм номінований на BAFTA і, ймовірно, отримає свої нагороди в Лондоні. Не за горами "Оскар" – кінострічка напевно отримає на головній кінопремії року не одну нагороду. "Фаворитка" – оманлива і весела костюмована драма про божевільну британську королеву Анну і її фавориток, герцогиню Мальборо (Рейчел Вайс) і бідну родичку (Емма Стоун), насправді, як завжди у Лантімоса, виявиться нещадним вироком сучасному світу. Але, тим не менш, страшенно красивим.

У прокаті з 31 січня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.