До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 кінострічок, які слід побачити у листопаді

Від продовження культового "Сяйва" Стенлі Кубрика до повнометражного фільму "Абатство Даунтон" – vogue.ua розповідає, які кінопрем'єри не можна пропустити в листопаді.

"Доктор Сон"

Психологічний фільм жахів "Доктор Сон" з Юеном Макгрегором у головній ролі оснований на однойменному творі Стівена Кінга, який є продовженням роману "Сяйво" 1977 року. У центрі сюжету вже дорослий Денні Торренс, виснажений жахливими подіями, що відбулися з ним у дитинстві. Він – алкоголік з глибокою психологічною травмою. Персонаж працює в госпісі і за допомогою своєї надздібності, названої "сяйво", допомагає людям підготуватися до смерті. Його життя змінюється, коли він зустрічає підлітка з екстрасенсорним даром.

Реклама

З 7 листопада

"Додому"

Український драматичний фільм, повнометражний режисерський дебют Нарімана Алієва з Ахтемом Сейтаблаєвим у головній ролі. Стрічка оповідає про кримського татарина Мустафу, у якого помирає первісток Назім. Він приїжджає до Києва, куди його два сини поїхали після анексії Криму. Батько хоче повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати на батьківщині згідно з мусульманськими традиціями. Світова прем'єра картини відбулася цьогоріч 22 травня на 72-му Каннському кінофестивалі, де вона брала участь у конкурсній програмі "Особливий погляд". Українська прем'єра фільму відбулася 14 липня 2019-го на 10-му Одеському кінофестивалі, де він отримав Гран-прі "Золотий Дюк". Український оскарівський комітет вибрав драму як національного претендента від України на премію "Оскар" у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою".

З 7 листопада

"Ангели Чарлі"

Один з найочікуваніших фільмів 2019 року – третя частина франшизи "Ангели Чарлі". Головні ролі в стрічці виконали Крістен Стюарт, Наомі Скотт і Елла Балінська. Над сценарієм працювали режисерка стрічки Елізабет Бенкс спільно з Крейгом Мазіним – автором серіалу "Чорнобиль". За сюжетом тепер агентство Таунсенда – глобальне підприємство, у якого ціла мережа "ангелів" по всьому світу. Цього разу дівчата-спецагенти протистоять організації, що виробляє високі технології і готує диверсію проти планети.

З 14 листопада

"Аутсайдери"

Американський біографічний драматичний фільм з Меттом Деймоном і Крістіаном Бейлом у головних ролях. У центрі сюжету – ексцентрична, цілеспрямована команда американських інженерів і дизайнерів на чолі з автомобільним провидцем Керроллом Шелбі і його британським водієм Кеном Майлсом, яких відправили Генрі Форд II і Лі Якокка з місією створити Ford GT40, нову автівку для гонок, яка змогла би перемогти гоночну команду Ferrari на гонці 24 години Ле-Мана у Франції 1966 року.

З 14 листопада

"Абатство Даунтон"

Продовження у вигляді повнометражного фільму однойменного серіалу "Абатство Даунтон", що володіє преміями BAFTA, "Золотий глобус" і "Еммі", і який потрапив до Книги рекордів Гіннеса як "найбільш обговорюваний критиками серіал". Дія стрічки розвивається 1927 року, в центрі сюжету – історія родини аристократів Кроулі, які живуть в маєтку Даунтон і очікують приїзду королеви Мері і Георга V. У фільмі знялися: Меггі Сміт, Мішель Докері, Джоан Фроггатт, Брендан Койл, Г'ю Бонневілль.

З 28 листопада

"Ціна правди"

В основу сюжету стрічки "Ціна правди" закладена реальна історія британця Гарета Джонса – першого журналіста, який на Заході написав про Голодомор 1932-1933 років в Україні. У 1930-і роки він поїхав до Радянського союзу, після чого випустив матеріал про голод у СРСР. Джонса у фільмі зіграв актор Джеймс Нортон. Подія в стрічці розвивається саме в роки голоду: журналіст вирушає до Москви, щоб взяти інтерв'ю у Сталіна і написати статтю. Пізніше біографія Гарета Джонса і його пригоди в СРСР стали основою роману Джорджа Оруелла "Колгосп тварин".

З 28 листопада

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.