До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів з Умою Турман

Ума Турман знімалася в різних стрічках: від романтичних комедій і драм до фантастики і бойовиків. Вона завоювала світову популярність завдяки своїй роботі у "Кримінальному чтиві" (1994), за яку її номінували на премії "Оскар", BAFTA і "Золотий глобус" за найкращу жіночу роль другого плану. А називати музою Квентіна Тарантіно її почали після того, як вони возз'єдналися з режисером, щоб зняти "Убити Білла", що принесло їй ще дві номінації на "Золотий глобус".

Ума Турман у фільмі "Кримінальне чтиво", 1994

Величезна частина її успіху — це універсальність і здатність швидко перевтілюватися у нові ролі. У неї була своя частка невдалих фільмів, але їй вдалося уникнути поганої слави завдяки майстерності та підтримці з боку лояльних фанатів, які залишалися вірними завдяки кільком її найуспішнішим роботам. Про них розповідаємо в цьому матеріалі.

"Небезпечні зв'язки", 1988

Ума Турман і Джон Малкович у фільмі "Небезпечні зв'язки", 1988

Реклама

"Небезпечні зв'язки" — це екранізація п'єси Крістофера Гемптона, написаної за мотивами однойменного роману Шодерло де Лакло (1782). Дія фільму розгортається у Франції XVIII століття. Головний герой віконт де Вальмон (Джон Малкович) славиться своїми методами зваблювання і кількістю підкорених жіночих сердець. Маркіза де Мертей (Гленн Клоуз) кидає йому виклик і пропонує спокусити Сесіль де Воланж, яка незабаром повинна вийти заміж за давнього коханця маркізи, якому вона і хоче помститися. Стрічку захоплено зустріли кінокритики — і вона зробила зірками молодих акторів Кіану Рівза і Уму Турман.

"Кримінальне чтиво", 1994

Джон Траволта і Ума Турман у фільмі "Кримінальне чтиво", 1994

"Кримінальне чтиво" — фільм, який зробив Тарантіно легендою, дав Джону Траволті новий поштовх у кар'єрі і зробив зірками Семюеля Л. Джексона та Уму Турман. У фільмі Турман з'являється в ролі Мії Воллес — колишньої акторки, яка повинна жити під гнітючою тінню свого чоловіка-мафіозі. Хоча Турман не є головною зіркою неонуарної чорної комедії Тарантіно, вона демонструє акторський потенціал, збирає похвали критиків, а її Мія стає одним з найкрутіших персонажів 1990-х. На додаток до її успіху, вона також була номінована на "Оскара" в категорії "Найкраща жіноча роль другого плану".

"Гаттака", 1997

Ума Турман у фільмі "Гаттака", 1997

"Гаттака" — американський науково-фантастичний фільм з Ітаном Гоуком, Джудом Лоу і Умою Турман у головних ролях. У цій антиутопії йдеться про світ, рухомий євгенікою, в якому діти зароджуються за допомогою генетичного відбору, щоб гарантувати, що вони матимуть кращі спадкові риси у стерильному майбутньому, коли людям призначатимуть роботу на основі їхньої генетики, а не їхніх здібностей. Фільм провалився у прокаті, але він отримав в цілому позитивні відгуки і безліч послідовників.

"Убити Білла"

Ума Турман у фільмі "Убити Білла"

Фільм "Убити Білла" зумів стрімко покращити кар'єру Уми Турман і подарував їй, мабуть, найкультовішу роль. У першому своєму бойовику Квентіна Тарантіно Турман грає роль вбивці, яка мститься своїм колишнім товаришам. Чорна Мамба — жорсткий і задерикуватий персонаж, і Турман вдається з легкістю продемонструвати весь діапазон емоцій її героїні. Вона має крутий вигляд, коли вбиває мечем повний клуб гангстерів, але і не менш переконлива у зворушливі моменти. Наречена миттєво стала іконою героїні бойовика в кіно.

"Дім, який побудував Джек", 2018

Ума Турман у фільмі "Дім, який побудував Джек", 2018

Психологічний трилер режисера Ларса фон Трієра з Меттом Діллоном, Райлі Кіо і Умою Турман у головних ролях. З цим фільмом Трієр тріумфально повернувся в Канни після восьмирічної перерви. Стрічка розповідає про життя розумного і невловимого серійного вбивці Джека Різника і про події, після яких він почав вбивати людей. Дія розгортається в 1970-х і 1980-х роках, а оповідачем у картині є сам вбивця. Турман демонструє невеликий, але яскравий перформанс і з'являється в одній з найбільш пам'ятних частин фільму. Незважаючи на всю жорстокість стрічки і змішані відгуки критиків, вона може претендувати на звання найкращої картини XXI століття і мати її в резюме — хайлайт кар'єри будь-якого актора.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.