До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 кінострічок про Джекі Кеннеді

Сьогодні виповнюється 90 років з дня народження Жаклін Кеннеді – першої леді -улюблениці США, однієї з найвідоміших жінок свого часу, законодавиці моди, спеціаліста у мистецтві і політолога. Джекі Кеннеді увійшла не тільки в історію моди, але й у світовий кінематограф, як стильна і харизматична героїня. До дня народження першої леді Vogue.ua розповідає про нові стрічки про Жаклін Кеннеді і згадує ті, що варто переглянути.

Жаклін і Джон Кеннеді
Джекі

Остання екранізація, пов’язана з історією Жаклін Кеннеді, – драма "Джекі", головну роль в якій зіграла Наталі Портман. "Джекі" – це тривалий проект, який розпочали ще 2010 року, а на екранах представили лише 2017-го. Продюсер фільму Даррен Аранофскі спершу запросив на цю роль свою вже колишню дружину Рейчел Вайс, яка швидко покинула проект, а на її місці опинилася Портман. Спершу і глядачі, і критики скептично поставились до такого вибору – мовляв, надто вже не схожа 35-річна миловидна Портман на Жаклін Кеннеді – жінку з нестандартною зовнішністю і жорстким характером. Але акторка довела, що ця роль їй до снаги. "Джекі" розповідає про чотири найтяжчі дні в житті першої леді – загибель президента США, Джона Кеннеді та кілька наступних. У стрічці Портман з’являється у костюмі, схожому на знаменитий рожевий комплект Chanel, у якому перша леді була в день вбивства президента і який, забруднений кров’ю, не знімала кілька днів, промовляючи свою знамениту фразу: "Я хочу, аби усі бачили, що вони зробили з Джоном".

Наталі Портман у ролі Джекі Кеннеді
"Клан Кеннеді: Після Камелоту"

Кеті Голмс – ще одна знаменита акторка, яка із задоволенням приміряла образ однієї з найпопулярніших жінок минулого століття. 2011 року Голмс зіграла Жаклін Кеннеді в серіалі "Клан Кеннеді". Почуття стилю, чарівність і спортивна харизма – шанувальники відзначають, що Голмс значно більше схожа на Джекі Кеннеді, аніж усі інші акторки. Немалу роль у її перевтіленні відіграли й художники-костюмери серіалу, які підібрали для героїні ідеальний гардероб. У серіалі є все, що любила перша леді, і що створював для неї дизайнер Олег Кассіні: водолазки з вирізами, які акцентували на її спортивних плечах, хустки й окуляри, туфлі на невисоких підборах і класичні бежеві тренчі. Перший сезон серіалу завоював чотири премії "Еммі".


Кеті Голмс на зйомках серіалу "Клан Кеннеді"

"Жаклін Був'є Кеннеді"

Перший фільм, присвячений долі Джекі Кеннеді, зняли ще 1981 року, коли сама героїня була живою. Колишня перша леді США тоді мешкала в Нью-Йорку, працювала в одному з великих видань і займалась соціальною діяльністю. Жаклін Кеннеді була однією з найбільш помітних фігур у протестах проти забудови Нью-Йорку хмарочосами і рятувала від руйнування історичні будівлі в центрі міста. У цей час на екранах з'явився фільм "Жаклін Був'є Кеннеді", головну роль у якому зіграла, напевно, найпопулярніша акторка 80-тих, Жаклін Смітт. Чарівна й струнка брюнетка Смітт тоді тільки закінчила зйомки у культовому серіалі "Янголи Чарлі", який показували з 1976 до 1981 року. Після його успіху Жаклін Смітт стала справжньою зіркою, запустила власні лінії одягу й парфумів, і отримала запрошення зіграти Жаклін Кеннеді. Фільм набув популярності, а сама акторка навіть була номінована за цю роль на "Золотого глобуса". Щоправда, так його й не отримала.

Жаклін Смітт у ролі Джекі Кеннеді

"Перша леді"

Цілком закономірно, що образ Жаклін Кеннеді завжди втілювали на екранах найвідоміші акторки світу. Так було і з кінострічкою "Перша леді" 2000 року, у якому роль Джекі Кеннеді виконала британська акторка Джоан Воллі, зірка фільму "Скарлетт" 1994 року з Тіматі Далтоном і Шоном Біном. Кажуть, що усі фільми, які з’являлись за її життя, їй не подобались – певно, не сподобалась би їй і стрічка "Перша леді", в якій місіс Кеннеді більше схожа на фатальну звабницю Мерилін Монро. Серіал зосереджений на житті Джекі з грецьким мільярдером Онассісом, її світському житті і любові до гарних суконь.

Джоан Воллі в фільмі "Перша леді"
"Сірі сади"

Один з найтонших і найгарніших фільмів про сім’ю Джекі Кеннеді зняли 2009 року – це стрічка "Сірі сади". Фільм розповідає про двох ексцентричних родичок Жаклін Кеннеді-Онассіс – її кузину Едіт Був'є і тітку Едіт Був'є-старшу, яких зіграли Дрю Беррімор і Джессіка Ленг. Саму Джекі Кеннеді, яка у фільмі з’являється вже як жінка Онассіса, зіграла акторка Джин Тріплгорн: у фільмі її героїні вже під п’ятдесят, але вона усе ж така елегантна і носить вбрання знаменитих французьких Будинків: Chanel, Dior, Givenchy. "Сірі сади" переповідають реальні події, які відбувались в кінці вісімдесятих. У Джекі Кеннеді була кузина Едіт Був'є – модель, світська левиця і танцівниця кабаре, яка ледь не вийшла заміж за брата президента Кеннеді, Джозефа Кеннеді. В кінці життя Едіт Був'є збідніла і жила зі своєю матір’ю в закинутому маєтку неподалік Нью-Йорка: одного разу туди несподівано "завітала" служба екології й виявила, що будинок настільки брудний і закинутий, що його заполонили єноти й гризуни. Так родичі Жаклін Кеннеді опинилися в центрі екологічного скандалу, давати раду з яким довелося колишній першій леді.

Дрю Беррімор і Джессіка Ленг в фільмі "Сірі сади"
Кадр з фільму "Сірі сади"
Дрю Беррімор, Джессіка Ленг і Джин Тріплгорн

Читайте також:

Реклама

Как создавалось платье для Мишель Обамы

5 модных образов фильма "Светская жизнь"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.