До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Met Gala 2019: все, що потрібно знати про головну модну подію року

Від дати до теми – Vogue UA розповідає, що потрібно знати про одну з найгучніших щорічних подій у світі моди – Met Gala 2019.

Moschino, 1991
Що таке Met Gala?

Бал Інституту костюма, що відбувається у нью-йоркському Музеї мистецтва Метрополітен – найбільша подія в модному календарі. Заснована публіцистом Елеонор Ламберт, ця подія вперше відбулася 1948 року з метою збору коштів для індустрії від вищого суспільства Нью-Йорка. У своєму сучасному втіленні найзнаменитіші обличчя зі світу моди, кіно, музики і мистецтва гуртуються, щоб зібрати гроші для фонду Інституту костюма і відзначити урочисте відкриття нової виставки.

Реклама

З 1995 року захід минає під головуванням головного редактора Vogue US, Анни Вінтур, яка привертає громадських діячів як співголів і господарів вечора. Так, у минулому така честь дісталася Бейонсе, Тейлор Свіфт, Кеті Перрі, Амаль Клуні і Ріанні. 2019 року Met Gala відбудеться 71-й раз і проходитиме під співголовуванням Леді Ґаґи, Алессандро Мікеле, Гаррі Стайлса і Серени Вільямс.

Гаррі Стайлс у рекламній кампанії Gucci осінь-зима 2018/2019
Коли відбудеться Met Gala 2019?

Met Gala 2019 відбудеться в понеділок, 6 травня. Освітлення червоної килимової доріжки зазвичай починається о 19:00 за місцевим часом, коли команда Vogue повідомляє про всі деталі вбрання гостей.

Де відбудеться Met Gala 2019?

Бал Met Gala завжди відбувається в Метрополітен-музеї в Нью-Йорку. Вечір починається з коктейлю, протягом якого гості гуляють по червоній килимовій доріжці і оглядають нову виставку, а потім їх чекає урочиста вечеря і вечірні шоу. Є велика ймовірність, що Леді Ґаґа і Гаррі Стайлс, співголови цього року, можуть вийти і на сцену.

Яка тема Met Gala 2019?

"Кемп: нотатки про моду" – саме так називатиметься нова виставка Музею мистецтв Метрополітен. Ендрю Болтон, куратор Інституту костюма, створив виставку, присвячену основоположному есе Сьюзен Зонтаґ "Про кемп", яке вона написала 1964 року. У ньому викладені різні способи тлумачення цієї концепції. Болтон сказав, що він вважає есе Зонтаґ настільки своєчасними в тому, що відбувається в культурному і політичному плані, і що він "відчув, що така тема матиме великий культурний резонанс". Більше про тему можна дізнатися в нашому матеріалі "Нотатки про кемп: 13 думок Сьюзен Зонтаґ".

В експозиції будуть представлені близько 200 предметів образотворчого мистецтва і моди, і в ній можна буде простежити походження предмета з XVII століття, зокрема з версальського двору, до наших днів. За попередніми результатам пошуку каталогу, знятого Джонні Дюфортом, видно, що в стінах Met будуть представлені речі з колекцій Moschino весна-літо 2017, Gucci осінь-зима 2016/2017 і Off-White Pre-Fall 2018. Також відвідувачі зможуть побачити знамениту сукню-лебідь дизайну Marjan Pejoski поряд з казковим ансамблем-фламінго Schiaparelli. Серед найцікавіших об'єктів: костюми Оскара Вайльда, який, на думку кураторів, "жив, дотримуючись естетики кемпу", а також роботи Енді Воргола, Жана-Поля Готьє, Джона Гальяно, Жана де Кастельбажака, Тома Брауна.

Gucci осінь-зима 2016/2017

Під час виступу на лютневому прес-саміті, креативний директор Gucci, Алессандро Мікеле, сказав: "Це дуже важливий момент тому, що ми братимемо участь у створенні цієї фантастичної виставки, ДНК якої пов'язана з моєю роботою, орієнтованою на вираженням людської природи".

У чому прийдуть гості на Met Gala 2019?

"Кемп: нотатки про моду" – відповідна тема для щорічного балу Met Gala, який, по своїй суті, зазвичай є сценою для костюмів такої естетики. Від Gucci, який спонсорує виставку, до Valentino, Schiaparelli і навіть дизайнів Демни Гвасалія, що створює вбрання у формі кемпу як для свого бренду Vetements, так і для Balenciaga.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.