До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хто красивіше: все, що слід знати про королівські весільні образи

Минулої суботи, 19 травня, відбулася церемонія одруження принца Гаррі і Меган Маркл. Образ нареченої неможливо не порівнювати з образами королеви Єлизавети, принцеси Діани і герцогині Кейт Міддлтон. Сукня, букет, зачіска – розглядаємо в деталях.

Меган Маркл, герцогиня Сассекська (2018)

Для весілля з принцом Гаррі, американська актриса Меган Маркл обрала сукню лаконічного крою від британського дизайнера Клер Вейт Келлер, креативного директора модного будинку Givenchy, та доповнила образ простим, сяючим макіяжем. Її друг і професійний візажист, Деніел Мартін, виконав макіяж нареченої, використовуючи звичні коричневі відтінки підводки, нейтральні тіні, ніжно-рожеву помаду і напівпрозорий тон, завдяки якому її ніжні веснянки залишилися помітними. Для весільної укладки Маркл зоряний стиліст по зачісках, Серж Норман, розділив волосся нареченої на прямий проділ і уклав в низький пучок. Головною прикрасою образу стала філігранна тіара королеви Мері, бабусі Єлизавети II. Букет нареченої включав білі садові троянди, півонії і наперстянку. Їх збирав сам принц Гаррі, а оформила в ніжний букет флористка Філіппа Креддок, яка раніше робила квітковий декор в музеї Вікторії і Альберта, а також на шоу Alexander McQueen і Christian Dior.

Реклама
Кейт Міддлтон, герцогиня Кембриджська (2011)

Весілля герцогині Кембриджської, Кейт Міддлтон, відбулося 29 квітня 2011 року в Вестмінстерському абатсві, де вона стала дружиною принца Вільяма. Відомо, що Кейт Міддлтон любить фарбуватися самостійно, і весілля не стало винятком. Тоді Міддлтон просто взяла кілька уроків у лондонського візажиста Арабелли Престон. Ймовірно, та виявилася відмінним учителем: на весіллі Кейт мала чудовий вигляд. Акцент в макіяжі був зроблений на очі за допомогою дуже інтенсивної підводки, тоді як легкий рум'янець і помада ніжного відтінку ідеально доповнили образ. Манікюр монарших осіб чітко означений, тому у герцогині Кембриджської він був звичним і без візерунків – природна форма нігтів, довжина 2 мм і лак Essie відтінку Allure. В якості весільної укладки Кейт вибрала звичні локони і об'єм.

Діана Френсіс Спенсер, Принцеса Уельська (1981)

Коли Діана виходила заміж за Чарльза, принца Уельського, соціальних мереж ще не було. Але нам все ж відомо, що весільна сукня, створена подружньою парою молодих дизайнерів британського походження, Девідом і Елізабет Емануель, в 80-і була предметом захоплення і наслідування, зразком казкового вбрання справжньої принцеси. Макіяж і зачіска були менш пишними і химерними, ніж передбачала епоха, але завдяки її сяючій шкірі і перлинно-білій усмішці, Діана мала справді чудовий вигляд.

Єлизавета Олександра Мері, Королева Єлизавета II, Королева Британії (1947)

Весілля спадкоємиці британського престолу, 21-річної доньки короля Георга VI, майбутньої королеви Єлизавети II, і герцога Единбурзького, принца Філіпа, відбулося 20 листопада 1947 року. Є дуже мало доступних відомостей про подробиці того дня. Але, за словами Кенсингтонського палацу, у королеви було два перлинних намиста, подаровані їй батьком, королем Георгом VI. Дизайнером весільної сукні Єлизавети II став Норман Гартнелл – офіційний кутюр'є королівської сім'ї з 1938 року. Весільну сукню А-силуету з круглим вирізом, довгими рукавами і спідницею прикрашала багата вишивка з перлів і страз.

Важко припустити, який макіяж вона використовувала в день її весілля, але можна з упевненістю сказати, що вона врахувала всі тенденції краси того десятиліття. Весільний образ нареченої доповнила 5-метрова фата з прозорого тюлю, атласні туфлі і тіара її матері.

За матеріалами allure.com

Instagram: @vogueua_beauty

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.