До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найгірших алкогольних напоїв для вашої шкіри

Відмовтеся від коктейлів, спиртних напоїв і соціальних лубрикантів, які псують вашу шкіру. Вранці вона вам подякує.

Шон Коннери в роли Джеймса БондаШон Коннері в ролі Джеймса Бонда

Хоча спиртні напої можуть творити дива з вашою індивідуальністю і настроєм, але, на жаль, те ж саме можна сказати про їхній вплив на вашу шкіру. Алкоголь — серйозний зневоднювач, тому в найкращому випадку після прийому у вас буде тьмяний відтінок шкіри. У гіршому — у вас з'являться висипання й опухлість. Не думайте, що ми схиляємо до тотальної тверезості, просто слід знати, які напої принесуть вам користь, а які завдадуть найменше шкоди.

Реклама
Спрітцер

У світі коктейлів "Апероль-шприц" — менше зло. Тому, що до нього додають мінеральну воду, яка збільшує вміст H2O в вашому організмі і не провокує зневоднення.

Джин і сік

Коли йдеться про здоров'я шкіри, то не варто забувати, що ця суміш переважно складається з джина з 37,5-50-відсотковим вмістом спирту. Проте, сік (ми говоримо про свіжовичавлений або про холодне його віджимання) містить багато вітамінів і антиоксидантів, які можуть зменшити вплив алкоголю на шкіру. Тому вибирайте фрукти з високим вмістом вітаміну С, до прикладу, помаранчі або лайми.

Текіла

Якісна текіла, як Patron, містить менше цукру, ніж багато інших напоїв. Чому це так важливо? Цукор — головний тригер запалень і висипань. І, пам'ятайте, текілу варто потягувати, а не випивати залпом. Також варто відмовитися від солі — це все маркетингові хитрощі, які лише завдають додаткової шкоди здоров'ю.

Біле вино

Біле вино, що часто з високим умістом цукру і низьким вмістом тих антиоксидантів, які зміцнюють шкіру, потрапляє в перелік напоїв, яких, мабуть, варто уникати.

Червоне вино

Майже всі червоні вина містять речовини, здатні розширювати судини. Тому, якщо ви схильні до почервоніння, склянка або три неодмінно забарвлять вас у колір вашого напою. Проте, в країні сангрії ведуться дослідження — точніше, в Університеті Барселони, — що антиоксиданти в складі Каберне, Шираза і таке інше (так звані проантоціанідіни) можуть допомогти запобігти окислювальним реакціям вашої шкіри — тобто тим, які можуть спричинити сонячні опіки, зморшки і, можливо, рак шкіри.

"Маргарита"

Якби диявол сам створював коктейль, здатний вас примусити почуватися максимально погано наступного дня і змусити вашу шкіру волати про допомогу, це була б "Маргарита". Переважно тому, що цей коктейль поєднує в собі цукор, що запалює, і сіль, яка зневоднює.

Ром

Перш ніж шанувальники цього напою розгніваються і скажуть, що цукор не може вижити в процесі дистиляції, ми скажемо, що знаємо про це. Але проблема в тому, що в деякі темніші сорти рому часто додають цукор для аромату. Іноді стільки, скільки в банку Coca-Cola. Така суміш може зіпсувати ваш колір обличчя, враховуючи ще присутність спирту, здатного підсушувати шкіру.

За матеріалами gq.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.