До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Стиль препі в колекціях осінь-зима 2021/2022

Пожовкле листя зривається з дерев, а календар нагадує, що осінь уже розчахнула двері. Вулиці заполонили картаті спідниці, характерні сарафани та сукні, відкладні коміри накрохмалених блузок, в’язані жилети, жакети й джемпери — головні складники стилю препі (preppy — pre-college preparatory). Vogue.ua зібрав наймодніші образи в стилі препі в колекціях осінь-зима 2021/2022, на які варто звернути увагу, навіть якщо шкільна парта залишилася далеко в минулому.

Dior
Celine

Шкільну чорно-білу класику можна побачити в Dior і Celine. Поєднання білої блузи з великими манжетами й сарафана завдовжки до коліна, що їх представила Марія Грація К’юрі, — шкільна уніформа, що завжди в моді. Еді Сліман хоч і зберіг це комбо у своєму образі, але додав до нього зухвалих деталей, як-от шкіряний піджак, особливо популярний торік, і армійські черевики на шнурівці. Ще один класичний елемент стилю препі — картатий принт. Courreges прикрасили ним укорочений жакет на змійці, доповнивши вбрання ультрамодною бейсболкою. BOSS же оздобив двоколірним картатим візерунком сорочку, носити яку бренд радить поверх однотонної водолазки.

Реклама
Courreges
BOSS

Крім карти, особливе місце в стилі препі належить смужці. Звернутися за інспірацією на стилізацію в дусі шкільної форми радимо до колекції Philosophy di Lorenzo Serafini — вся вона натхнена шкільною уніформою 70-х років XX століття. Тут і великі яскраві нашивки, і помітні принти, і характерний крій, і об’ємні блейзери, і романтичні берети, що немов потрапили на подіум з гардероба головної героїні французького роману про тинейджерів. Смугасті кардигани, джемпери та спідниці представили також Paul Smith, римувати які бренд рекомендує зі ще однією шкільною класикою — елегантними лоферами.

Philosophy di Lorenzo Serafini
Paul Smith

Цитування стилю препі в Chanel і Saint Laurent не таке очевидне, але не менш цікаве. Ентоні Ваккарелла зробив ставку на трикотаж — сорочки поло й жилети. Класичний твід під чуйним керівництвом Віржині Віар знайшов своє втілення в кардиганах, мініспідницях і блузках з білосніжним комірцем.

Saint Laurent
Chanel

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.