До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

15 головних трендів сезону осінь-зима 2020/2021

Минулий модний сезон продиктував нові правила — все, що було в минулому десятилітті, залишиться в минулому десятилітті. На зміну худі й ugly boots приходить архітектурний крій, блискучі сукні й латексні костюми. Vogue.ua зробив добірку 15 головних трендів майбутнього сезону, які можна носити вже зараз.

Шкіра

Естетика "Матриці" повертається. Великий тренд минулих Тижнів моди — шкіряні вироби у всіляких проявах: пальта, плащі, куртки, штани, спідниці, взуття та аксесуари.

<b>Fall20_Кожа</b>

Color blocking

Стилістичний прийом, що не залишає світові подіуми вже кілька сезонів. Поєднувати можна все — наприклад, шкіряний одяг різних кольорів, як Prada, або найрізноманітніші тканини, як Gucci.

<b>Fall20-ColorBlocking</b>

Торочки

Торочки, не втрачаючи своєї актуальності, не припиняють переможної ходи подіумами й збирають овації. У новому сезоні їх можна зустріти не тільки на одязі в стилі вестерн, але й на вечірніх сукнях і сумках.

Відтінки коричневого

У моду плавно входять всі відтінки коричневого — від шоколадного до кавового й карамельного. Натхнення для поєднання можна знайти у Jil Sander, Etro, Mugler і Max Mara.

<b>Fall20-коричневый</b>

Об’ємні плечі й рукави

Акцент на лінії плечей — ще одне стильне продовження тренду power-dressing і реверанс в сторону фемінізму.

<b>Fall20-плечи</b>

Total black

Щосезону дизайнери намагаються знайти "новий чорний", але незмінною класикою були, є і будуть монохромні total black образи.

Мереживо

Ця напівпрозора тканина — одна з найпопулярніших на подіумі осінь-зима 2020/2021. Втілилася вона переважно у вигляді суконь або спідниць. Варіантів безліч: міні, трохи нижче коліна або до підлоги.

<b>Fall20-кружево</b>

Брючні костюми

Жіночі брючні костюми традиційно посідають почесне місце в списку сезонних трендів. "Двійки", "трійки", оверсайз, приталені — у нових колекціях є моделі на всі випадки життя.

<b>Fall20-костюмы</b>

Паєтки

Блискучі сукні з винятково вечірнього гардероба перейшли в розряд повсякденних. Дизайнери пропонують залишити фокус на сукні й експериментувати з аксесуарами — наприклад, стилізувати її з гумовими чобітьми, як Bottega Veneta.

Латекс

Популярний раніше здебільшого тільки серед фетишистів, латекс став ключовим провокаційним трендом осені. Йому пророкують велике майбутнє: на подіумах він був представлений у всіх мислимих і немислимих варіаціях — від колірної палітри до сфери застосування.

<b>Fall20-латекс</b>

Картатий тренд

У центрі уваги багатьох великих брендів опинився певний різновид цього універсального принту — максікарта з градієнтними краями.

<b>Fall20-клетка</b>

Зелений колір

Зелений, що перекочував з минулого модного сезону, нині найближчий до природи колір, набуває нових сенсів — в умовах світової пандемії про довкілля мимоволі замислюєшся все частіше. Дизайнери пропонують велику палітру відтінків — наприклад, незвичний пляшковий, як у Chloe.

Patchwork

Цей тренд уже кілька сезонів не сходить з модних подіумів. Цього року дизайнери переформатовують його, і він проникає в усі елементи гардероба, включно з верхнім одягом і взуттям.

<b>Fall20-patchwork</b>

Фуксія

Зухвала й ексцентрична, фуксія завжди притягує до себе погляди оточення. У новому сезоні вона застосована не тільки до одягу, але й до взуття — високі яскраві чоботи, як у колекції Halpern, не залишать нікого байдужими.

<b>Fall20-Фуксия</b>

Сірий колір

Нарівні з досить барвистим і яскравим трендом на patchwork, сірий колір кидає виклик і втихомирює водночас. Його можна носити вдень і ввечері, і поєднувати з іншими відтінками або віддавати перевагу стриманому total look.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.