До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як принцеса Діана стала інфлюенсеркою покоління Z

Майже через 25 років після смерті, принцеса Діана знову постійно з’являється в новинному потоці. Крістен Стюарт вважають головною претенденткою на премію "Оскар" за її роль у сміливому біографічному фільмі "Спенсер". Водночас Інтернет божеволіє через знімки Елізабет Дебіки в образі принцеси Уельської в легендарній "мстивій сукні" в майбутньому сезоні "Корони".

Принцесса ДианаПринцеса Діана

Не менш інтригує і той факт, що Діана збирає тисячі шанувальників у соціальних мережах: те, чого не було за її життя. Instagram-акаунт @ladydirevengelooks, присвячений стилю Діани, має вже понад 119 000 підписників. Його засновниця, письменниця з Лос-Анджелеса Елоїза Моран, скерувала всі свої ресурси на випуск книги The Lady Di Look Book: What Diana Was Trying to Tell Us Through Her Clothes. "Ніхто ще не публікував образи Діани з 1990-х, і коли я почала це робити, виявила безліч стильного вбрання", — розповідає Моран Vogue.

Реклама

Кейден Луна (Kaden Luna), 20-річний користувач TikTok з Техасу, також став інтернет-сенсацією, прославляючи стиль Діани. Його аккаунт @simplesmurf, присвячений попкультурі та естетиці 1980-х, на якому він регулярно публікує кліпи про себе у светрах у стилі Діани, зібрав 6,6 мільйона вподобайок. Луна ще навіть не народився на світ, коли Діана трагічно загинула. Але він зацікавився нею минулого року, коли прочитав статтю, у якій порівнювали стиль Леді Ді з такими сучасними знаменитостями, як Гаррі Стайлс і Гейлі Бібер. "Саме тоді я почав збирати речі, які вона носила, — пояснює Кейден. — А потім, коли в листопаді минулого року вийшов четвертий сезон „Корони" з Еммою Коррін у ролі Діани, моя любов до неї тільки підсилилася".

Луна каже, що стиль принцеси Діани як і раніше цікавий з багатьох причин. "Вона не боялася ризикувати, особливо бувши членом королівської сім’ї, і вона справді задала безліч тенденцій, які й досі актуальні сьогодні — наприклад, поєднання толстовок і велосипедок або футболки, джинсів і блейзера", — зазначає він. Але в Луни найбільший захват викликають "в’язані светри" Діани. "Мені подобається той факт, що кілька з її найвідоміших светрів були подарунками від шанувальників. Здорово, що їх міг купити й одягнути хто завгодно", — каже Кейден.

@simplesmurf

Just when u thought Id shut up about ##princessdiana##PlutoTVDecades##LevisMusicProject##ROMWEnextgen##1980s##thecrown##royal##royalfamily##spencer

original sound – Jayden Naomi

Дрег-квін Бага Чипз, яка прославилася завдяки шоу RuPaul's Drag Race UK, також віддає шану Діані у своїй творчості, хоча й у грайливішій та зухвалішій формі. Вона публікує в Instagram дотепні образи, натхнені Діаною, і жартує, що на вулиці її приймають за "народну принцесу". Все це дуже жартівливо, але явно пов’язано з її щирим захопленням Діаною. "Вона була сильною, могутньою жінкою, — сказала Чипз Vogue. — Вона завжди звертала на себе увагу, хоч де з’являлася. Я завжди відчуваю себе сильнішою, коли додаю щось від стилю Діани в один зі своїх образів".

Чипз вважає, що люди як і раніше захоплюються Діаною, тому що попри якийсь гламур в її житті, вона ніколи не здавалася недоступною. У 2021 році багато інфлюенсерів також прагнуть цього майстерного балансу. "Судячи з усього, вона була справді прекрасною людиною, яка зробила багато хорошого у світі своєю гуманітарною роботою і мала водночас надзвичайно приголомшливий вигляд, — каже Чипз. — Дійсно, складно мати такий чудовий вигляд і водночас бути зрозумілою людям, але жінки особливо любили її й могли сказати, що вона прекрасна людина. Вона могла щиро спілкуватися з найрізноманітнішими людьми".

У деякому сенсі не дивно, що Діана знаходить відгук у представників покоління Z. Зрештою, їй було всього 20 років, коли вона вийшла заміж за Чарльза, і її життя перетворилося на казку, яка часто здавалася кошмаром. Діана уособлює певний бунт і тверде рішення не приймати становище таким як є.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.