До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Олександра Кутас про те, як підкорити Нью-Йорк

Після того, як Олександра Кутас взяла участь у показі Vozianov, світові ЗМІ заговорили про те, що українська модна індустрія продемонструвала свою готовність відкриватися. У червні Олександра відправилася до США й спеціально для Vogue UA розповіла про інклюзивні покази, фотозйомки та контракт з міжнародною модельною агенцією.

Олександра КутасФото: Lena Skoda, Стиль: Bunny Lampert

Поїздка до Нью-Йорка стала четвертою для мене, але я вперше приїхала сюди працювати. Мене запросили взяти участь у модному шоу Runway of Dreams Gala і це була чудова можливість розповісти світу про Україну.

Реклама

Runway of Dreams Gala – другий в історії показ організації Runway of dreams та бренду Tommy Hilfiger, які створили спільну колекцію адаптивного одягу для людей з інвалідністю. Я була єдиною моделлю з Європи. За лаштунками багато хто обговорював, як світ моди в США все ще не можна назвати по-справжньому відкритим, але на подіумі кожну нову модель публіка приймала шквалом овацій. Перед шоу я познайомилася з Гаррі Шенбаумом, головним виконавчим директором Tommy Hilfiger, він надзвичайно чарівна людина, а також з усесвітньо відомою моделлю з біонічною рукою Мариною Ребекою.

Після показу в Нью-Йорку разом з фотографом Оленою Шкодою, яка співпрацює з Bevza та Gunia_project, ми провели зйомку. Було приємно почути позитивні відгуки про українських дизайнерів. Стиліст з Аргентини розповідала про улюблений бренд Poustovit, а мій світшот Vozianov зібрав масу компліментів на вечірці. Після зйомки я зустрічалася з власником JAG Models – агенції, відомої своєю підтримкою нестандартних моделей. Від нього, як і від інших інсайдерів, дізналася, що таким моделям зі Східної Європи дуже складно відкрити робочу візу в США, і це одна з основних перешкод для побудови успішної кар’єри. Хоча наполегливість і бажання – найголовніше. Тому підсумок моєї поїздки в Нью-Йорк – це не лише нова закоханість у місто, а й модельний контракт. Індійська агенція Strawberrifox, яка відома своєю підтримкою розмаїття і рівності в модному світі, зробила мені пропозицію. Тому зовсім скоро мене очікує переїзд до Нью-Делі та нові цікаві виклики.

<b>Саша Кутас</b>

Photo: Lena Shkoda

Style: Bunny Lampert

Hair: Ro Morgan

Make up: Caroline Baribeau

Читайте також:

Равенство и братство: как модельный мир становится открытым

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.