До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найлегендарніші образи Met Gala за всю історію

Не дарма червона доріжка Met Gala завжди вважалася однією з найзначущіших у світі шоу-бізнесу. Саме тут відбувалися яскраві дебюти й несподівані виходи — від Кейт Мосс у металізаційній сукні Calvin Klein до принцеси Діани, яка стала тут найяскравішою зіркою в 1996 році. Напередодні Met Gala 2021, який пройде 3 вересня, згадуємо найобговорюваніші виходи на червоній доріжці балу.

Леді Ґаґа, 2019

Торік на балу Met Gala однією з найяскравіших героїнь була Леді Ґаґа, вихід якої на червоній доріжці тривав цілих 16 хвилин. У розкішному кейпі відтінку фуксії, який створив для неї друг Брендон Максвелл, вона була схожа на квітку, під ніжними пелюстками якої ховається пристрасна натура. У артистки під кейпом сховалася сексуальна лакова сукня на тонких бретельках.

Реклама
Принцеса Діана, 1996

Вихід принцеси Діани на балу Met Gala став сенсаційним з багатьох причин, але насамперед через новини про її розлучення з принцом Чарльзом. Другим приводом для обговорення стало її вбрання, яке створив креативний директор Christian Dior Джон Гальяно, — сукню в білизняному стилі, та ще й на тонких мереживних бретельках, ніхто не очікував побачити. Доповнювали образ розкішне кольє з перлів з великим сапфіром.

Ріанна, 2015

У 2015 році бал Met Gala був присвячений темі China: Through the Looking Glass, через що колаборація Ріанни й китайського бренду Guo Pei мала ще символічніший вигляд. Один цей вихід у сукні гірчично-золотистого відтінку зробив дизайнерку Гуо Пей відомою на весь світ, а саме вбрання набуло безлічі мемів — сукня-піца найпопулярніший.

Біллі Портер, 2019

У 2019-му Біллі Портер укотре довів, що йому до снаги перевтілитися в будь-який образ. Клеопатра у виконанні актора вийшла дуже правдоподібною, а сукня авторства The Blonds уже ввійшла в історію.

Джеккі Онассіс, 1979

У 1979 році бал Met Gala називався Fashions of the Hapsburg Era, що передбачало досить пишний дрес-код. Не вирізнялася мінімалізмом і мода того часу, але саме Джеккі Онассіс у скромній чорній сукні Valentino стала однією з найяскравіших гостей вечора. Сучасні мінімалісти точно оцінили б її стриманий вибір, який визначив і її особистий стиль на наступне десятиліття.

Сара Джессіка Паркер, 2014

Met Gala й Сара Джессіка Паркер вже давно стали одним цілим, але у 2014-му році її поява на балу була особливою, гідною фінальної сцени фільму "Секс і місто". Перед захопленими гостями вона з’явилася в сукні Oscar de la Renta, віддаючи шану дизайнерові.

Кейт Мосс, 1995

Кейт Мосс на Met Gala вперше з’явилася в 1995 році, а її вбрання Calvin Klein шанувальники пам’ятають досі. Воно стало символом мінімалізму 90-х і красномовним доказом, що менше часто означає краще.

Марк Джейкобс, 2012

Марк Джейкобс уже давно довів, що відчуває себе впевнено як у строгому смокінгу, так і мереживній напівпрозорій сорочці. Саме в останній він з’явився на червоній доріжці Met Gala у 2012 році. Автором цього образу став бренд Comme Des Garcons.

Лів Тайлер і Стелла Маккартні, 1999

Хто сказав, що джинси й топ не годяться для червоної доріжки? У 99-му році Лів Тайлер і Стелла Маккартні засвідчили зворотне, вибравши саме такі образи для балу під назвою Rock Style.

Кетті Перрі, 2019

Який бал без розкішної люстри? Мабуть, саме з такими думками Джеремі Скотт з Moschino й співачка Кетті Перрі придумували її образ для Mat Gala у 2019-му році, у якому майстерно був захований блок з батарейками.

Текст: Julia Hobbs

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.